Családi programok húsvétra és környékére

A húsvéti gigahétvégét még megdobja a tavaszi szünet innen is, meg onnan is egy-egy nappal, szóval lehet extra hosszú nyulat ülni - persze csak képletesen -, ráadásul ebben a pár napban nagyjából tényleg minden róluk szól majd.

Nyuszi, hopp! - kézműves-foglalkozás

Vigyázó Sándor Művelődési Ház - április 14., 10.00

Kézműves-foglalkozásra várják a gyerekeket a tavaszi szünetben. Induljon tevékenyen a szünet, ugorjatok be egy húsvéti kézműveskedésre!


-villa.berek- Húsvéti kézműveskedés a Barabás Villában

Barabás Villa - április 14., 10.00-12.00

Kormos Mercedes képzőművész, művészettanár (Furagura kreatív játszótér) vezetésével gyönyörű tavaszi-húsvéti dekorációkat készíthettek.


Húsvéti Játszóház

Budakeszi Vadaspark - április 14-18.

A húsvéti hétvégén játékos foglalkozásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal vár mindenkit a Budakeszi Vadaspark.


Húsvéti programok az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - április 15-18.

Nyuszisimogatóval, kézműveskedéssel és sok más programmal, élménnyel, látnivalóval várja a családokat nagypéntektől húsvét hétfőig a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ráadásul még a Margitszigeti Kisállatkertben is meglepetések várnak.


Múzeumi Szünetelő

Szépművészeti Múzeum - április 15., 10.30

Játékos tárlatvezetés gyerekeknek az iskolai szünetben.


Tavaszi témahét a Skanzenben

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) - április 16-ig

Hangolódj a húsvétra a Skanzennel. 5 tájegység, 16 programmal, böjti ételekkel, és mindennap másik bringatúrával készül, hogy minél alaposabban bemutathassa az ünnephez kötődő szokásokat és hagyományokat.


Húsvéti Sokadalom

Mogyoródi úti sportpálya - április 15-18.

A színpadon húsvéti gyerekműsorok mellett közkedvelt előadókkal is találkozhattok. Lesz nyuszi- és állatsimogató, valamint ingyenes kézműves-foglalkozások.


Legkisebbek mozija: Egy év Hoppifalván (0)

Puskin Kuckó - április 16., 10.00

A hoppik színes, vidám, manószerű lények, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk az, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban.


Felelős Állattartás

Budakeszi Vadaspark - április 16., 10.30

A felelős állattartás örökzöld témáján belül idén tavasszal a jól ismert háziállatokon túl, mint a kutya és a macska, kiemelt figyelmet szentelnek a házi nyulaknak is.


Húsvéti forgatag

Tündérkert - április 16., 9.00-17.00

Húsvét szombatján nyusziváró családi programokkal készül a Tündérkert. Lesz koncert és színház és óriás nyúl...


Bing Nyuszi és Barátai

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - április 16., 11.00

Teljes életnagyságban találkozhattok Binggel, Cocóval, Szulával, Floppal és Pandóval. Kedvenceitek tanulságos történeteket játszanak el, ezenkívül minden részhez saját egyedi Bing Nyuszi dal is társul. A gyermekeknek felejthetetlen élmény lesz!


Húsvéti Móka az Elevenparkban

Elevenpark Reno Udvar Játszóház - április 16., 10.00-19.00 és Elevenpark - Új Buda Center - április 17., 10.00-19.00

Arcfestéssel, tombolával és csokitojással várnak benneteket, április 16-án 11:00 órától a Reno Udvarban pedig még egy koncerttel is készülnek nektek! Ricsi bohóc és a BumBum együttes fog óriási bulit csapni.

 

Húsvét a Medveotthonban

Medveotthon - április 17-18.

Húsvét alkalmából színes családi programokkal vár a Medveotthon. Lesz nyuszis 3 próba, arcfestés, kézműveskedés, csibe-bárány nézegető, piknik és zsákbanyuszi is.


Tojásírástól a húsvéti locsolásig

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) - április 17-18.

Két év kihagyás után, április 17-18-án ismét a régi falusi húsvéti ünnepek kelnek életre a Skanzenben - locsolkodással, hímes tojással, tavaszváró mulatsággal. Ebben az évben a magyarországi mellett a határon túli magyar közösségek zenei- és tánchagyományai, díszítési motívumai is megjelennek a Skanzen portáin és a színpadi programokon.


Legkisebbek mozija: Vuk (0)

Puskin Kuckó - április 17., 10.00

A jól ismert történet kezdetén gyermekáldás köszönt a rókacsaládra. Minden újszülött életrevaló, de az egyikük különösen csintalan. A szülők úgy vélik, a nagyapjára ütött, ezért a Vuk nevet adják neki.


Aprók Tánca

Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház - április 18., 10.00

Az apróságokat magyar táncházzal, népdalokkal, körjátékokkal és népi hangszerbemutatóval várja a Mező Együttes. Lesz húsvéti kézműveskedés is.


Húsvéti Tojásvadászat a Vasúttörténeti Parkban

Magyar Vasúttörténeti Park - április 18., 10.00-18.00

Kicsik és nagyok egyaránt válogathatnak a számukra kedves foglalkozások közül, legyen az akár kézművesség: nemezelés, raffiázás, húsvéti gyertyakészítés, vagy mozgalmasabb programként a húsvéti akadálypálya. Nem maradhat el a már szinte tradicionális húsvéti tojáskeresés sem, melynek során a teljes park területét bejárhatják a vállalkozó kedvű tojásvadászok.


Ókori lepelruhák, indiai szári, kimonó

KreaTour - Zuglói műhely - április 19., 9.00-16.00

Hogyan lesz egy textilből ruha, milyen formájú részeket kéne kivágni, összeilleszteni? Ez az áprilisi alkalom a tradicionális ősi ruhák roppant egyszerű szerkezetének a vizsgálatával telik majd.