Erdőmánia

A TV2-n sugárzott, 13 részes magazinműsorral indul és a közösségi média csatornákon elérhető ismeretterjesztő tartalmakkal folytatódik a fenntarthatóságot az erdőkön, az erdők ökoszisztéma szolgáltatásain és az erdőalapú gazdaság működésén keresztül bemutató „Erdőmánia”.

„Az erdő, a fa és az ember összetartoznak. Mindig is összetartoztak. De ha azt szeretnénk, hogy megmaradjanak az erdők, szeretettel, felelősséggel és okosan kell viszonyulnunk hozzájuk. Az erdők fennmaradása és fejlődése ember és természet együttműködésén múlik. Az erdő és a fa segít, és ha okosak vagyunk, még többet segíthet abban, hogy Föld élhető maradjon.” – ezzel a beköszönőszöveggel mutatkozott be a TV2-n szombaton Petruzsán Krisztián, az Erdőmánia arca és műsorvezetője.

Forrás: Erdőmánia/TV2

 

Az erdők szolgáltatásait az egész társadalom igénybe veszi. A turisztikától a klímavédelmi funkciókon át a faanyagig az erdő kincsei mindennapjaink részét jelentik. De eleget tudunk-e erdeinkről és a belőlük származó faanyagról? Értékén kezeljük-e ezt a természeti erőforrásunkat? Az Erdőmánia újszerű formában, az erdőkre alapuló gazdaság egészének körforgását bemutatva hozza közel a nézőkhöz a kétmillió hektárnyi magyar erdő és a ráépülő szakmák világát. Az egyes adásokban külön rovat foglalkozik a fa második életével, az élő erdők fenntartásának kérdéseivel, az erdők megőrzését és hasznosítását szolgáló kutatásokkal és innovációkkal, valamint az erdőben ránk váró élményekkel. Mindezek mellett nem maradhat ki a gasztronómia, az egyszerűen elkészíthető erdei étkek tárháza sem.

 

Az Erdőmánia magazin minden szombaton új epizóddal jelentkezik a TV2-n. A műsorok visszanézhetőek a tv2play.hu oldalon, valamint az Erdőmánia közösségi csatornáin.

https://www.facebook.com/erdomania
https://www.instagram.com/erdomaniamagazin/ 
https://www.youtube.com/@erdomania

Az Erdőmánia megvalósítását többek között erdőgazdálkodó és faipari vállalatok támogatják, kiemelt
szakmai partnere az Országos Erdészeti Egyesület, médiapartnere a Turista Magazin.

További infókért klikkeljetek ide!