Erdőmentő küldetés meghosszabbítva

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Rejtelmes rengeteg című látványos és kalandokban bővelkedő kiállítása még március közepéig látogatható.

A kis múzeumlátogatók egy képzeletbeli, rejtelmes erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kalandos küldetés részesei lehetnek. Egy nagyravágyó óriás, a kártékony Fanyűvő puszítja az erdőt, aki ráadásul azon ügyködik, hogy erősítő gyógyfüvekkel meghétszerezze az erejét. A résztvevők küldetése, hogy megszerezzék a gyógyfőzetes üvegcséket, valamint a titkos receptúrát tartalmazó Főzetek Nagykönyvét, és megakadályozzák a végzetes tervet.

 

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

 

A kiállításon a gyerekek kideríthetik, hogy képesek-e felismerni egy segélykérő erdőlakó csalóka hangját, ki tudják-e játszani az éjjeli bogárőrség éberségét, valamint hogy kifog-e rajtuk az ordasok tudáspróbája vagy a trükkös erdei színkód. A játék során a résztvevők találkozhatnak óriásgombákkal, egy behemót hídfoglalóval, egy titokzatos ladikossal, egy fullánkos szobrászmesterrel és az erdők-mezők számos különleges lakójával. A kihívás teljesítéséhez és a veszedelmek elkerüléséhez bátor szívre, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!

Belépéskor mindenki szöveges játékfüzetet kap, mellyel lépésről lépésre kerülhet egyre közelebb a célhoz. A Vajdahunyadvár gótikus szárnyának két szintjén megvalósuló kiállítás és kalandjáték mesebeli látványvilággal, rengeteg felfedezni valóval és ajándékkal várja az érdeklődőket. Ne hagyjátok ki!

További infókért klikk ide!

 

 

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a nő zenészekről is.