Feszítsük túl a húrt! – Múzeumi tábor az őszi szünetben

Játék, kirándulás, kincskeresés a Budapesti Történeti Múzum Vármúzeum Lovasíjászok Budapest múltjából – A szkítáktól az oszmánokig című kiállításához kapcsolódva.

A 6 és 11 éves kor között ajánlott tábor október 26-tól 30-ig zajlik, maximum 15 fős létszámmal. A tábort Borzsák Réka és Felbermann Judit múzeumpedagógusok vezetik. A részvételi díj 30 ezer, testvérkedvezménnyel 28 ezer forint.

A tábor helyszíne a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum (1014 Budapest, Szent György tér 2., Budavári Palota 'E' épület). A foglalkozások gerincét képező kiállításról ide kattintva találunk bővebb információt.

A programon csak előzetesen regisztráltak vehetnek részt, jelentkezni ide kattintva tudunk. A szervezők ígérete szerint a résztvevők játékos formában, közösen ismerik majd meg a kiállítást, azaz kvázi visszarepülhetnek az időben, és együtt kalandozhatnak a sztyeppén.

„Készítünk színes íjat és nyilat vállfából, vesszőparipát, díszeket, rengeteget játszunk, honfoglalás kori játékokkal ismerkedünk, kirándulás során kincset keresünk az erdőben, sőt még újraalkotjuk a Honfoglaló társasjátékot is” – olvasható a tábor leírásában.


(via Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum)