Foglalkozások, amiket ne hagyj ki szeptemberben!

Ha aktív elfoglaltságra vágytok, menjetek el egy izgalmas foglalkozásra. Összegyűjtöttük nektek, hogy mik közül választhattok szeptemberben.

Futrinka - Mozdulatból alkotásba

Trafó, szeptember 19., 17.30 - 19.00
Trafó, szeptember 26., 17.30 - 19.00
Belépő: 15.000 forint / 5 alkalom

"Táncolva rajzolni, fröcskölve festeni, nagy papíron ugrás közben nyomot hagyni" - a Futrinka-foglalkozásokon a mozgás és a rajz eszközeivel játszhattok és kísérletezhettek, tapasztalatot gyűjtve a világról, miközben önmagatokat és egymást is jobban megismerhetitek. A Trafóban megrendezésre kerülő workshopok a mozgás és a nyomhagyás összekötésén alapulnak, egymásból nyernek inspirációt: a foglalkozás során mozgásos feladatokat kaptok, amelyek tapasztalatából tovább dolgozhattok valamilyen művészeti technikával.

Családi Délelőttök a Ludwig Múzeumban

Ludwig Múzeum - szeptember 23., 10.30 - 12:30
Belépő: 600 Ft

Szeptemberben a Családi Délelőttök a Westkunst - Ostkunst című új gyűjteményi kiállításhoz kapcsolódnak. A foglalkozások során El-Hassan Róza fából készült művét alapul véve egy emberalakot ábrázoló fa szobrot hozhattok létre maradék faanyagokból. Közben szó kerül a természetes anyagokról, amiket az emberek fölhasználnak, megnézünk fából készült emberábrázolásokat egészen az ókortól indulva, és a mai kortárs művészet fa alkotásaihoz érkezve.

Hangszersimogató klub

ÓKK 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ - szeptember 23., 16.00
Belépő: 800 Ft

A Kaszásdűlői Kulturális Központban Bársony Bálint és zenekara vár benneteket egy interaktív foglalkozásara és mini koncertre. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Legközelebb szeptember 23-án vehettek részt a foglalkozáson.

Liszt-Kukacok Akadémiája

Zeneakadémia - szeptember 23., 10.00
Zeneakadémia - szeptember 30., 10.00

Belépő: 900 Ft

A kiscsoportos zenés beavató foglalkozásra 6-10 éves gyerekeket várnak a Zeneakadémiára. Itt nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismerhetitek meg, nemcsak a különböző hangszereket ismerhetitek meg (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatnak titeket a hangverseny intézményének működési mechanizmusába is. Felépítették számotokra LEGO-kockákból a méretarányos Zeneakadémiát (persze nem az egészet, csak a homlokzatot és a Nagytermet), s ti magatok tehetik a színpadra a LEGO-muzsikusokból álló szimfonikus zenekart, vonósnégyest, fuvósötöst, vagy bármely más, nektek tetsző formációt.

Kőketánc gyermektáncház

Marczibányi Téri Művelődési Központ - szeptember 24., 10.00 - 12.00
Belépő: 600 Ft

Moldvai és gyimesi népzenével, sok-sok játékkal, mondókával, kézműves foglalkozással, régi és új ünnepekkel várják a nagyérdemű aprónépet 1-7 éves korig a Marczibányi Téri Művelődési Központba. Szeptember 24-én Szőlőőrző címmel tartanak foglalkozást.

Zurgó dió - Táncház gyerekeknek

MOM Kulturális Központ - szeptember 29., 18.00 - 19.00
Belépő: 300 Ft

A MOM Kulturális központban hagyomány van a Zurgó dió táncháznak. A muzsikát a Zurgó Együttes szolgáltatja, a táncot Soós Réka tanítja. A legközelebbi foglalkozást 29-én tartják.

MUS-E - Kreatív művészeti foglalkozás

Müpa, Lépcsőterem - szeptember 30., 16.00 - 17.30
Belépő: 1000 Ft

A MUS-E (Musique-Europe) mintaprogram a neves hegedűművész és humanista gondolkodó, Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1993-ban indult útjára az Európai Unió égisze alatt. A művészeti-nevelési program lényege, hogy a gyermekek a művészek révén olyan impulzusokat kapnak, amelyek érzékennyé teszik őket a külső világ különféle jelenségeinek befogadására, értelmezésére és újraértelmezésére, továbbgondolására.

Korhatár nélkül családi napok a Műcsarnokban

Műcsarnok - szeptember 30., 10.30 - 13.00
Belépő: a kiállításra megvásárolt belépővel látogatható, 7 éves kor alatt ingyenes

Az óvodásoknak, iskolásoknak szóló művészetpedagógiai foglakozások Sebastiao Salgado kiállításához kapcsolódnak. Szeptember 30-án az 'Északi területek' kerülnek fókuszba. "A Kék Áfonyáról mesélünk, aki nem akart feleségül menni a kemény Fagyhoz. A Fagy elragadta, de nem jutott vele hazáig, hiába repítette a jegesmedveszánja. Árnyjátékot készítünk, és közösen elmeséljük a mesét."