Gyerekműsorok hétvégére

Igazi klasszikussal erősít a tévé hétvégén, szombaton levetítik Az oroszlánkirályt, de megnézhetitek az Aranyhaj és a nagy gubancot, a L'ecsót és a Jégkorszakot is. Ha néznétek közösen valami jó családi filmet a hétvégén, mi ezeket ajánljuk!

2017. március 4., szombat

Aranyhaj és a nagy gubanc
RTL Klub - március 4., 11.35
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető.

Aranyhaj, a királyi pár elrabolt leánya egy toronyban él az anyjának vélt boszorkánnyal. Még soha nem tette ki a lábát a toronyból, és ha a boszorkányon múlik, örökre rab marad. Épp születésnapján toppan be váratlanul Flynn, a körözött bandita, aki az elveszett királylány fejdíszével szökésben van. Kényszerűségből egyezséget kötnek, és belevágnak életük leghajmeresztőbb kalandjába.

Lassie
TV2 - március 4., 14.45
6 éven felülieknek ajánlott!

A Turner család Baltimore nagyvárosi dzsungeléből a virginiai Shenadoah Völgybe utazik, hogy ott új életet kezdjen. Útjuk során melléjük szegődik egy skótjuhász kutya, akit a hétéves Jennifer kedvenc történetének főhőséről Lassie-nek nevez el. A kutya a család tagja lesz, együtt fedezik fel a festői környéket. Jennifer bátyja, Matt rábeszéli a családot, hogy létesítsenek birkafarmot, hiszen övék a legjobb legelő, és a legjobb juhászkutya a környéken. Még hátravan azonban a szomszéd birkatenyésztővel való küzdelem, aki nem nézi jó szemmel a rivális farm létrejöttét.

Nagyon vadon
Film+ - március 4., 15.25
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető.

Boog kismedve korától békésen éldegél a csendes Timberline-ben, a helyi erdőőr, Beth garázsában. Tökéletesnek hitt élete fenekestül felfordul, amikor találkozik Elliottal. Boog megszabadítja a nyiszlett, törött agancsú kis szarvast a vadászok kötelékétől. A nagydumás agancsos ráveszi a mackót, nézze meg, milyen a garázsajtón túli világ. Boog belekóstol a nagybetűs életbe, aminek eredményeként a párost visszatelepítik a vadonba. A pánikba esett Boog szeretne haza menni, ehhez kénytelen elfogadni Elliot segítségét. Viszontagságos utazás vár rájuk, teli kalanddal és veszéllyel.

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak
SuperTV2 - március 4., 16.00
12 éven felülieknek ajánlott!

A tizenkét éves Percy Jackson vásott kölyök, az iskolák réme. Egy furcsa idegen rábeszéli az anyját, hogy küldje a fiút egy speciális nyári táborba. Valójában ez nem más, mint a félistenek titkos központja, itt képezik ki a görög istenek halandókkal nemzett, különleges képességekkel megáldott gyermekeit. Percy itt tudja meg, hogy a tenger istenének, Poszeidónnak az eltitkolt fia. A srác persze belekeveredik az istenek háborújába, és rá vár a feladat, hogy visszaszerezze a főisten, Zeusz ellopott villámját, amelyet Hadész, az alvilág ura rejteget. Sok kaland közepette teljesíti feladatát.

Shrek
Mozi+ - március 4., 17.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Hol volt, hol nem volt, egy messzi mocsárban, meghitt magányban élt egyszer egy morcos ogre, akit Shreknek hívtak. Ám a zöld szörny nyugalmát és életét egy napon fenekestül felbolygatta egy különös esemény: mesebeli lények lepték el a mocsarat - és lepték meg gyanútlan hősünket. Shrek elmegy a nagyúrhoz, hogy visszakövetelje mocsarát, de ehhez előbb meg kell mentenie a szörnyű tűzokádó sárkány karmaiból Fiona királylányt, hogy Farquaad feleségül vehesse, és így király lehessen... A nagy kalandban társa is akad az ogrének: a szószátyár Szamár, aki bármit megtenne Shrekért, egy valamit kivéve: a világ minden kincséért sem hajlandó befogni a száját. Hamarosan kiderül, hogy a sárkánynál sokkal nagyobb problémát jelent Fiona különös titka...

Így neveld a sárkányodat
Prime - március 4., 19.00
12 éven felülieknek ajánlott!

A Cressida Cowell sikerkönyve alapján készült film a melák viking harcosok és vad sárkányok világába röpíti nézőit. A történet középpontjában egy viking tinédzser áll, aki Berk szigetén él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzsének és apjának. Ám amikor találkozik egy sebesült sárkánnyal, és végül összebarátkozik vele, a kis "sárkányölő" világa a feje tetejére áll.

Az oroszlánkirály
RTL Klub - március 4., 19.20
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető.

Az állatok királyának, Mufasának első fiúgyermekeként Szimba a trónörökös. De nem nézi mindenki jó szemmel a trónörökös érkezését. Szimba gonosz nagybátyja, a hiénákkal szövetkező Zordon régóta feni a fogát a király trónjára, és tudja, hogy ha a kis utód nem áll az útjában, Mufasa halála után az ő fejére kerül majd a korona. Zordon ármánykodásának köszönhetően a kis Szimba életveszélyes helyzetbe kerül, csak édesapja önfeláldozó bátorságának köszönhetően éli túl a helyzetet. Az ifjú oroszlán nem maradhat többé szülőhelyén, ahol Zordon azonnal magához ragadja a hatalmat. Szimba világgá megy, útja során új, vidám és vicces barátokra lel. Veszélyes és boldog kalandok várnak rá, és amikor életerős hím oroszlánná érik, elhatározza, hogy bosszút áll apja gyilkosán és visszaszerzi a trónt, hogy ő legyen az új Oroszlánkirály!


2017. március 5., vasárnap

Mackótestvér
HBO - március 5., 9.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Kenai, a bátor fiatalember gyűlöli a medvéket és kíméletlenül vadászik rájuk. Egy sikeres vadászat után azonban büntetésből maga is medvévé változik. Új testében Kenai számára megváltozik a világ, az élet egészen más oldalát fedezi fel. Elindul felkutatni elvesztett bátyját, Sitkát, és eközben próbára teszi a türelmét egy féleszű jávorszarvaspár, összebarátkozik Kodával, az eltévedt mackókölyökkel, és ki kell térnie másik bátyja, Denahi tévedésen alapuló bosszúvágya elől.

Thor és az óriások
m2 - március 5., 10.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Thor, Odin idősebb fia, aki apját kéri nagy tisztelettel, hogy nagy és igaz harcos lehessen. Így a rossztól és az óriásoktól megvédelmezheti anyját, családját és barátait. Mamája ezzel szemben azt szeretné, ha Thor fegyverkovács lenne, s nem harcos... Égi jel érkezik Odin palotájából a földre: egy "Mozsár", azaz egy varázskalapács zuhan Thor házába. Thor öklének része és társa lesz a "mozsártörő". Varázserejével Thor, a kalapácsos isten egymaga szál szembe az óriásokkal.

Alvin és a mókusok 3.
Mozi+ - március 5., 15.00
12 éven felülieknek ajánlott!

A Mókusok és Mókucik állandó kísérőjük, Dave Seville társaságában egy óceánjárón vakációznak. Alvin persze most sem képes parancsolni az ösztöneinek. Megpróbálja kormányozni a hajót, átveszi az uralmat a turbinák felett, aztán szmokingba öltözve bukkan fel a szerencsejáték-asztaloknál. A bolondozásnak azonban hamar vége szakad, amikor a hajó zátonyra fut, a mókusok pedig egy elhagyott szigetre vetődnek. Miközben régi barátjuk és impresszáriójuk a mentőexpedíciót szervezi, ők rájönnek, hogy a sziget egyáltalán nem lakatlan.

Tom és Jerry: Az elveszett sárkány
TV2 - március 5., 15.50
6 éven felülieknek ajánlott!

Tom és Jerry rejtélyes tojásba botlanak. A két jómadár mit sem sejt arról, hogy azt egy tűzokádó sárkánytól lopták. Amikor a tojásból kikel a sárkánycsemete, rögvest anyjának tekinti Tomot! Az igazi, és roppant dühös mama vissza akarja szerezni a kicsit. A fiókára azonban Drizelda, a boszorkány is szemet vetett, aki gonosz terveihez akarja felhasználni őt. Néhány szövetséges és a segítőkész állatok segítségével Tom és Jerry felveszi a harcot a boszival, hogy a kis sárkányt visszajuttassák az anyjához.

L'ecsó
RTL KLUB - március 5., 18.50
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető.

Remy, a patkány kölyökkora óta annak jegyében élt, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben. Hiszen a konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta, hogy "mindenki főzhet". A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában. Amikor úgy tűnik, hogy álma végképp szertefoszlik, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy kétlábútól. Igaz barátra talál Linguiniban, az étterem szégyenlős, kirúgás szélén álló szemetes fiújában.

Jégkorszak
TV2 - március 5., 18.55
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető.

Sid, a nagydumás, kétbalkezes kőkorszaki lajhár lekési a jégkorszak elől melegebb éghajlatra távozó társait. Szerencséjére összefut Manfréddal, a magának való, marcona mamuttal. Ráakaszkodik a biztonságot nyújtó nagydarab állatra, hogy aztán némi viszontagság után együtt találjanak rá egy magára maradt embercsemetére. Manfred és Sid komoly viták után elhatározzák, hogy visszaviszik a gyermeket a családjához. Útközben, nem éppen emberbaráti szeretetből, csatlakozik hozzájuk Diego, a kardfogú tigris is.

Szenilla nyomában
HBO - március 5., 20.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető.

A Némó nyomában című film folytatásában az aranyhal-memóriájú kék halacska elindul, hogy válaszokat találjon a múltjával kapcsolatos kérdésekre. Kicsoda ő? Kik a szülei? Miért nem emlékszik semmire? És vajon hol tanult meg ámbrásul? Útja során barátai Pizsi és Némó is elkísérik.