Hétvégén újra Gyerek Sziget

Két év kihagyás után a hétvégén újra indul a várva várt Generali Gyerek Sziget. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvényének idei első alkalma igazán mesés kezdés, hiszen amellett, hogy háromnapos hosszú hétvégével várja az apró fesztiválozókat és szüleiket, idén is páratlanul gazdag programkínálattal készültek a szervezők.

A Nagyszínpadon Halász Judit, az Alma együttes és a Veronaki lép fel - hogy csak a legnagyobbakat említsük, - emellett lesz kézműveskedés, bohóckodás, Braille-írás tanulás, kavicsszobrászat, szájjal-lábbal festés, társasjáték és még ezernyi pótolhatatlan élmény reggeltől estig, a csodálatos zöld környezetben.

A Generali Gyerek Szigeten számtalan új, ismeretlen dolgot lehet megtanulni, kipróbálni, de ugyanilyen fontos, hogy egymást és magunkat is megismerjük, másként láthassuk, megérthessük. Ezt a küldetést teljesíti a Gyerek Szigeten a Nemadomfel! Park, ahol megtanulhatjuk például, hogy hogyan kommunikáljunk egy siket társunkkal, kik a Down-szindrómás személyek, hogyan közlekednek a látássérültek, hogyan tudunk velük együttműködni, segíteni nekik és még ezernyi módon ismerhetjük meg a fogyatékossággal élőket és közben kicsit többet tudunk meg magunkról is. Csak az első hétvégén próbálhatjuk ki, hogy milyen lehet a kezeink nélkül, szájjal vagy lábbal festeni vagy tanulhatunk jelnyelvet. A logikai és társasjátékok rajongóit modern társasjátékok világa várja, kipróbálhatják a legizgalmasabb díjnyertes játékokat.

 

Alma együttes


Mindhárom napon vár a Zenés társasjáték Trillamanóval és Pivarotti karmester úrral, a Retró videojáték sátorban pedig egy igazi időutazáson vehetünk részt, kipróbálhatjuk, mi volt igazán „pro” harminc éve.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sátrában láthatunk különböző madárfészkeket, tojásokat, madárköpetet vagy megtanulhatjuk felismerni a madarat tolláról, Gönczi Robiéknál zsonglőrködhetünk, a Generali Sportparkban falramászhatunk vagy ugrálhatunk a Bagjumpra.

A Generali Gyerek Szigetre tömegközlekedéssel kijutni gyerekjáték és nem csak a pénztárcánkat, a környezetet, de még az idegeinket is kíméljük, ha a kényelmes és gyors közösségi közlekedést választjuk: menetrend, részletek itt. Ha bringával megyünk, a kijelölt kerékpárpontokon tehetjük le a biciklinket.

További infókért keressétek fel a honlapot vagy a Gyerek Sziget Facebook-oldalát.