Hétvégi gyerekprogram ajánló

November 5., szombat

Pumukli

(Budapest, Dumaszínház - november 5., szombat, 10.30)
Pumukli a virgonc kobold váratlanul felbukkan egy asztalosműhelyben. Csak az ott dolgozó mogorva, de kedves Éder mester számára látható. Pumukli csínytevései óriási galibákat okoz a környéken... A '80-as évek népszerű televíziós mesesorozatának színpadi változata a Dumaszínház előadásában.
További információk erre >>>

Minimatiné: Titoktok

(Budapest, Müpa, Üvegterem - november 5., szombat, 11.00)
Egy aranybatyu, olyan, mint egy bimbó. Gömbölyű, sima, zárt. Senki sem tudja megmondani, milyen virág van benne. Vagy nem is virág? Lehet, hogy egy macska? Vagy inkább ruhák, szép rajzok, játékok, sok-sok ajándék? Szabó T. Anna, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes és más jeles költők megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek bennünket a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. Ahogy épp a kedvünk tartja, ahogy épp a forgandó szerencse hozza. A titkokat rejtő batyuból ugyanis dalok kerülnek elő Bognár Szilvia tolmácsolásában.
További információk erre >>>

November 6., vasárnap

Minecinema - A fénytelen királyság

(Budapest, Lurdy Ház - 2016. november 5-6.)
Immáron negyedik alkalommal, november 5-6-án, azaz szombaton és vasárnap vár benneteket a MineCinema. Nézd meg a kedvenc videósaid új filmjét óriási képernyőn egy exkluzív mozis vetítés keretében. A film alkotói, vagyis a legnépszerűbb Minecraftos YouTuberek személyesen is várnak téged, hogy aláírást adjanak, és közös képet csináljanak veled, ráadásul a helyszínen menő Minecraftos cuccokat is vásárolhatsz majd.
További információk erre >>>

Sárkányok mindig lesznek! - Interaktív kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban

(Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum - november 6-ig)
A sárkányok évezredek óta foglalkoztatják az emberek fantáziáját. Szerepelnek a különböző mitológiákban, legendákban, a legkorábbi képi és szöveges emlékekben is. A Petőfi Irodalmi Múzeum arra vállalkozott, hogy felvázolja a különböző kultúrák sárkányértelmezéseit, bemutassa a "tudományos" leírásukra tett kísérleteket, érzékeltesse rendkívül termékeny jelenlétüket a képzőművészetekben, de mindenekelőtt a magyar irodalom sárkányait ajánlja a látogatók figyelmébe. A kiállítás november 6-ig látogatható!
További információk erre >>>