Ingyenes sorozat és okosalkalmazás a Digitális Témahétre a Da Vincitől

A Digitális Témahét 2021 kapcsán hasznos oktatási tartalmakat kínál a Da Vinci Media.

A témahét weboldalán és három együttműködő szolgáltató videótár-kínálatában is ingyenesen hozzáférhető a Keress rá! című sorozat, amelynek célja, hogy megismertesse a 6–12 éves gyerekeket a biztonságos internethasználattal. Emellett a témahét érdeklődői számára a Da Vinci Kids ismeretterjesztő alkalmazás is térítésmentesen elérhető az otthontanulás megkönnyítése érdekében.

Az idén március 22. és 26. között zajló Digitális Témahét a digitális pedagógia egyik legfontosabb hazai eseménye, melynek célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. A Da Vinci Media a Digitális Témahét alkalmából közzéteszi saját gyártású sorozatát: a Keress rá! 6–12 éves gyermekeknek készült rövid, ugyanakkor rendkívül informatív, közérthető és szórakoztató epizódjai az internetbiztonság kérdéskörét járják körbe, és a pozitívumok mellett az internet valós veszélyeire is okosan és közérthetően hívják fel a figyelmet.

A Da Vinci Media kezdeményezéséhez a Vodafone Magyarország is csatlakozott: az edukatív sorozat részei három összefűzött epizódban

egészen szeptember 17-ig ingyenesen tekinthetők meg

a Vodafone TV Filmtárában. A sorozat ezenkívül a Telekom és a Tarr Kft. videókínálatában is hozzáférhető.

Forrás: Da Vinci Media

 

Az internetbiztonsági edukáció mellett a Digitális Témahét 2021 program és a Da Vinci Kids a jelenlegi digitális oktatást is szeretné megkönnyíteni, ezért egyhónapos ingyenes, május végéig aktiválható Da Vinci Kids oktatási alkalmazás előfizetést kínál minden érdeklődőnek. A kifejezetten általános iskolás korosztálynak szánt applikáció nagyszerűen ötvözi a szórakozást és a tanulást. A Da Vinci Kids okosalkalmazásban egyébként többek közt a Keress rá! is elérhető, így az akció keretében május 31-ig térítésmentesen kattintható az alábbi linken.

A Digitális Témahét 2021 program több pályázatot is hirdet intézmények és pedagógusok számára. A Da Vinci Media különdíj célja a Keress rá! iskolai felhasználása: a sorozatra épülő pedagógiai projekteket vagy online oktatási gyakorlatokat várnak. Minden pedagógus, aki jelentkezik a pályázatra, garantáltan egy évre szóló, osztálya pedig 3 hónapos Da Vinci Kids oktatási app előfizetést kap.

A Vodafone Magyarország pedig különdíjat hirdet: a videósorozatot legkreatívabban felhasználó iskola vagy pedagógus Da Vinci Pizsamaparti osztálykirándulást és a Vodafone által felajánlott hordozható WiFi hotspotot és hozzá tartozó egyéves internet-hozzáférést nyer. Az az iskola pedig, ahol a legtöbb diákot mozgatják meg, intézményi iskolai Da Vinci Kids csomag-előfizetésben részesül: minden tanuló és pedagógus egy éven keresztül használhatja az alkalmazást. További részletek itt.


(via Da Vinci Media)