Írd meg magad! Költészeti verseny középiskolások számára

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Látó szépirodalmi folyóirattal együttműködve Írd meg magad! címen költészeti versenyt hirdet középiskolások számára a magyar költészet napja alkalmából.

„Ha rejtőzik megírt vers otthon a fiókodban, vagy ha már régóta szeretnéd kipróbálni írói vénádat, április 6-án éjfélig a tompamiklostarsulat@gmail.com e-mail címre várjuk két versed” – olvasható a pályázati kiírásban.

Követelmények: Az első beküldött vers témája/címe Önarckép, a második vers szabadon választható témájú/című. Kizárólag olyan verseket fogadnak el, amelyek még nem jelentek meg írott, illetve online platformokon.

Forrás: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata

 

A beérkező verseket héttagú zsűri bírálja el: Vida Gábor író, Markó Béla költő, Demény Péter író, költő, Keresztes Attila művészeti igazgató, valamint Tompa Klára, Simon Boglárka Katalin és Henn János színészek.

A legsikeresebb alkotásokat a Látó szépirodalmi folyóirat publikálja, valamint a Tompa Miklós Társulat művészei versműsort készítenek belőlük, amit a magyar költészet napján, április 11-én este 19 órától mutatnak be az aktuális járványügyi rendelkezéseknek megfelelő formában.


(via Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata)