Kalandozás Pemzlivel: a MANK Nonprofit Kft. kreatív pályázati felhívása

Az óvodások, valamint alsó és felső tagozatos diákok számára kiírt felhívás a társaság által megjelentetett Kalandozás Pemzlivel – Magyarország képekben és rímekben című foglalkoztató kiadványból kiválasztott feladatok megoldásához kapcsolódik.

Az idén megjelent Kalandozások Pemzlivel – Magyarország képekben és rímekben főhőse, Pemzli rajong a művészetekért. Teljesen lenyűgözi, hogy azokból a dolgokból, amelyeket mi is nap mint nap látunk, hallunk, értünk, milyen érdekességeket varázsolnak a művészek. Történt azonban egy kis baleset: annyira közel hajolt az egyik műalkotáshoz, hogy beleesett a képvilágba.

A pályázat arra biztatja a jelentkezőket, hogy segítsenek Pemzlinek megismerni Magyarország régióit és művészetét. „Oldd meg kreatívan a feladatokat, így segítve Pemzlit, hogy visszataláljon a háromdimenziós világba!” – olvasható a kiírásban. Az óvodások az ujjaikat nyomdának használva színezhetik ki a megadott szőlőmotívumot, tetszőleges színeket használva az alkotáshoz.


Az alsó tagozatos diákoknak a feladatban szereplő személyleírás alapján kell fantomképet készíteniük egy elképzelt alföldi betyárról ceruzával, festékkel vagy digitálisan. A felső tagozatos diákok Soós Nóra kortárs képzőművész képei által inspirálódva alkothatnak figyelemfelkeltő művet (kitöltve a feladatban szereplő transzparenst) arról, mi veszi el feleslegesen az időt.

A jelentkezők az alkotomuveszet.hu oldalról tölthetik le a korosztályuknak megfelelő feladatlapot, és azt kinyomtatva, megoldva kell visszaküldeniük, digitális formában. A .jpg formátumú képeket az alkotó nevével és korcsoportjával megjelölve a pemzli@alkotomuveszet.hu e-mail címre várják. A pályázat beküldési határideje: 2020. december 11. A MANK Nonprofit Kft. munkatársai által kiválasztott legkreatívabb alkotásokat a társaság Facebook oldalán teszik közzé december 15-én. A közzétett alkotások közül a közönség szavazatai (lájkjai) alapján kerülnek ki korcsoportonként a helyezettek. A díjazást és minden egyéb tudnivalót itt találunk.


(via MANK Nonprofit Kft.)