Két zsebre való nevetés

Manapság – korra, nemre, könyvekhez való viszonyra való tekintet nélkül – mindenkire ráférne egy, de inkább dupla adag szívből jövő nevetés. A POKET Zsebkönyvek gondoskodik róla.

Márciusban, a szerző születésének 100. évfordulójának hónapjában került az automatákba Romhányi József Szamárfül című verseskötete, mely ma is ugyanolyan friss és aktuális, mint volt közel 40 évvel ezelőtti első megjelenésekor. A kötet bevételéből a POKET az Ódry Árpád Színészotthont támogatja.

Forrás: POKET Zsebkönyvek

 

A nyelvi zsenialitásáról és felejthetetlen rajzfilmjeiről ismert költő, műfordító páratlanul humoros állatversei nélkül a mai napig nincs szavalóverseny, amin ezek az alkotások továbbra is szinte mindig dobogós helyezésig repítik a versenyzőt. A Szamárfül rövid rímes versei mint nyelvi giffek villognak a kötetben. Állatmesékbe burkolt emberi történetek ezek, amelyek egyszerre viccesek, abszurdak és minden generáció számára élvezhetőek.

Forrás: POKET Zsebkönyvek

 

Április hónapban újabb ikonikus dátum, Janikovszky Éva születésének 95. évfordulója ad apropót arra, hogy egyik legkedveltebb könyve, az Égigérő fű, egy időben az idei szép zöld gyep kivirulásával, megjelenhessen a POKET automatákban is. Sokunk gyerekkori kedvence remélhetőleg a mai fiataloknak is tetszeni fog, és ők is szívükbe zárják Poldi bácsit, Misut és a Paripa utca 4. összes lakóját. A kötet bevételéből a POKET a Tiszai Pet Kupát támogatja.


(via Móra Könyvkiadó)