Kibővült sportprogramokkal, új helyszínekkel tér vissza ősszel a Sport43

Az elmúlt tanév sikerein felbuzdulva szeptembertől újabb lendülettel folytatódik az ingyenes Sport43 programsorozat, amelynek keretében még több sportlehetőség és helyszín várja az ország általános és középiskolás osztályközösségeit.

„Már a tavasz során új irányt vett a Sport43 jótékony kezdeményezése, ugyanis

a téli Ski43 kinőtte magát, és Eplényben a téli sportok mellett megjelent a libegőzés és a túrázás lehetősége is.

Emellett Budapesten bekapcsolódott a Skate43, a Tisza-tónál pedig ingyenes kerékpározás és kenuzás várta a diákokat.

A nyári pihenést követően szeptember 2-tól még több sportot próbálhatnak ki térítésmentesen az általános és középiskolás osztályközösségek az egynapos kirándulások alkalmával. Az új sportokon túl közel tíz vadonatúj helyszín kapcsolódik be a programsorozatba, meghódítva a teljes országot” – mesélte a Sport43 őszi programjairól Dr. Paksi Piroska programigazgató.

Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség


A Sport43 színes programjait iskolaidőben, hétfőtől-péntekig, 20–30 fős iskolai csoportok részére szervezik. A szervezők minden sportág esetében biztosítják az ahhoz szükséges eszközöket, valamint animátorok is segítik a résztvevőket. Kerékpározni Tiszafüreden, Velencén, Fehérgyarmaton, Mohácson, Szentgotthárdon, Fertődön és Eplényben lehet majd, a gördeszkázás örömeinek ősszel is a Budapest Garden ad otthont, míg kenuval Tiszafüredet, Tokajt, Ráckevét és a Velencei-tavat fedezhetik fel az iskolások.

A már jól bevált sportokon túl vadonatúj izgalmas sportággal bővül a kínálat, ugyanis

Gyömrőn a wakeboardozás alapjait sajátíthatják el a jelentkezők.

Télen pedig ismét visszatér az eplényi síelés, snowboardozás és újdonságként a falmászás is.

Forrás: Just Creative Kommunikációs Ügynökség


„A Sport43 ingyenes programsorozata nemcsak azért egyedülálló, mert térítésmentesen ismertet meg új mozgásformákat a diákokkal, ezáltal kiaknázva a helyszínek, sportlétesítmények rendelkezésre álló kihasználatlan kapacitását,

de egyúttal osztályközösség-kovácsoló erővel is bír, és tematikusan beépíthető az órarendbe is egy-egy ilyen testet és elmét fejlesztő alkalom”

– mondta Soós Csaba, a 43 programsorozat ötletgazdája. A Sport43 új, őszi programjaira augusztus 16-tól lehet regisztrálni, ide kattintva.


(via Just Creative Kommunikációs Ügynökség)