Megérkezett Kippi!

Kippiért a világ minden táján rajonganak a gyerekek. A kutyus történetei Mick Inkpen képeskönyvein alapulva filmes formában szereztek igazán nagy hírnevet gyerekek és szülők körében egyaránt. Kippit Magyarországon is rengetegen ismerik már, hiszen a rajzfilmsorozat rengeteg gyerek nagy kedvence. Most végre megérkezett hozzánk könyv formában is rögtön két kötettel!

Kippi meséi a gyerekek legalapvetőbb igényeire reflektálnak: az otthon melegéről, a barátságról,
szeretetről szólnak. Megnyugtatóan hatnak a gyerekekre, ha éppen zaklatottak, megértéssel és
szeretettel fordulnak a problémáik felé.

Habár minden kötet valamilyen konfliktushelyzetet mesél el, boldogságot és kiegyensúlyozottságot közvetítenek a konfliktusok feloldásával, melyek minden esetben megtörténnek a mese végén. Mindezt pedig olyan elemekkel, eseményekkel teszik, melyek az óvodás korú gyerekekkel is gyakran megtörténhetnek.

 

 A Kippi álmos című rész egy nagyon ismerős helyzetet mutat be a gyerekeknek: amikor hiába próbálnak bekuckózni, hiába fészkelődnek, csak nem kényelmes sehogysem a pihe-puha ágyikó!

Kippi el is indul felfedezni, hogyan is alszik a többi állat, sőt, még a virág cserepébe is megpróbál bebújni, hiszen a madárkák olyan kényelmes fészket raktak bele. Kippi a felfedezőút során persze rájön, hogy az ő nyálas, összerágott plüsseivel, labdáival teli kis kosár és a saját régi, büdi takarója a legeslegjobb. És amíg Kippi ezekre rájön, a gyerekek addig megismerhetnek egy csomó állatot, és megtanulhatják, melyikük hol lakik. A mese megnyugtatja a napi eseményekben túlpörgött gyerekeket, ezzel a kötettel biztosan könnyebb lesz az altatás!

 

 A Kippi játékosdoboza című kötetben Kippi észreveszi, hogy valami kirágta a dobozkájának a sarkát.

Gyorsan számba veszi hát a játékait, újra és újra hangosan elszámol hol 5-ig, hol 8-ig, amiből már sejthető, hogy valami nem stimmel.

Hol túl sok az orrocska, hol hiányzik Zokniizé nevű kedvence! Felolvasás közben a legkisebbek is csatlakozhatnak Kippihez a számolásban, tesztelhetik a tudásukat, vagy éppen vele együtt tanulhatják meg az első számokat.

Ajánlott korosztály: 2-5 éves gyerekek