Mesés Május a Három Királyfinál

Profikat és amatőröket, fiatalokat és időseket egyaránt megmozgatott a Három Királyfi, Három Királylány Olvass mesét! kampánya, ráadásul több híresség is csatlakozott a meseolvasós videók beküldéséhez.

Hattól hatvanhat éves mesemondók, fiúk, lányok, hazaiak és határon túliak mind mesét mondanak, hogy érdekes, tanulságos történetekkel szolgáljanak az óvodák, iskolák híján otthon tartózkodó óvodásoknak, kisiskolásoknak. A mesemondók seregét Kecskés Karina színművész, Kő Boldizsár grafikus, játszótértervező, és Gál Kristóf rendőr alezredes, a koronavírus-sajtótájékoztatók állandó szereplője is erősíti, ők is csatlakoztak a most induló akcióhoz.

Legfeljebb tíz perces videókat vártak a szervezők a jelentkezőktől témamegkötés nélkül. Saját mesét is lehetett küldeni, a cél mindenképpen az volt, hogy az otthon unatkozó, esetleg szomorkodó, barátaik társaságát hiányoló kisgyerekek szórakozásra találjanak. A közösségi oldalra májusban folyamatosan felkerülő mesék és mesélők nem utolsó sorban az otthon gyerekeikkel játszó szülőknek is segíthetnek, hogy gyerekeikkel együtt hasznosabban tölthessék a délutánt, az estét.   

Május folyamán egyre több ilyen, az Olvass mesét! pályázatra beküldött mesét tesznek közzé (általában estefelé), a mesesorozatot a #mesesmajus jelölés használatával lehet egy csokorba gyűjteni.

További infó: www.haromkiralyfi.hu