Mesés színekbe öltözik a Bethesda Gyermekkórház kerítése

A Móra Könyvkiadó és a festéshez szükséges anyagokat felajánló Kemikál Építőanyagipari Zrt. támogatásával Babos Bertalan „Zsili” képzőművész és csapata kivitelezésében újul meg április 10-én a fővárosi Bethesda Gyermekkórház betonkerítése.

Az ötlet a kórház és a Móra egy másik együttműködéséhez kapcsolódóan született, melynek keretében a kiadó jelenteti meg a Bethesda szakemberei által írt, gyermekfejlesztésről szóló MocorGO című kötetet. „Hosszabb ideje terveztük, hogy felújítjuk a kerítést, és egy beszélgetés során felmerült, hogy ezek a betonelemek pont úgy néznek ki, mintha óriás könyvek lennének egy könyvespolcon. Már több ilyen kreatív kerítésfelújítási projekt képe kering a világhálón, gondoltuk, megvalósítunk egyet nálunk is.

A könyvek a gyerekek gyógyulása során mindig is fontos szövetségeseink voltak,

miért ne kaphatnának szerepet a kórházi homlokzat barátságosabbá tételében is? Pláne, hogy a járvány idején különösen fontos, hogy megragadjunk minden lehetőséget, hogy felvidítsuk a hozzánk érkező gyermekeket és szüleiket” – nyilatkozta Tamásné Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója.

A hamarosan kerítésre kerülő kötetek. Forrás: Móra Könyvkiadó


A Móra Kiadó tavaly ünnepelte alapításának 70. évfordulóját, idén pedig

több ikonikus szerzője, például Zdenek Miler, Romhányi József és Janikovszky Éva születésének is kiemelt évfordulós megemlékezést tartanak.

A kerítésen helyet kapnak az évfordulósok kötetei – kiemelten Janikovszky Éva könyvei – és a Móra-olvasók kedvenc klasszikus és kortárs íróinak munkái is.

A kivitelezést a számos ikonikussá vált belsőépítészeti projektről (a Csendes, a Szatyor vagy a Púder bárok) ismert Babos Bertalan „Zsili” és csapata végzi, akik márciusban nőnap alkalmából egy hasonló könyves street arttal örvendeztették meg a Vízivárosban sétálókat a Budavári Önkormányzat felkérésére a „Nők lépésről lépésre” projekt keretében.


(via Móra Könyvkiadó)

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu