Meseszép karácsony

A Manó Könyvek Kiadó és a 24.hu idén egy közös meglepetéssel készül a családoknak. Az adventi időszakban − december elsejétől egészen szentestéig − egy virtuális kalendárium egy-egy ablaka, egy-egy könyv nyílik ki mindennap. Ezek egy-egy történetet rejtenek, amiket Bánfalvi Eszter, Csuja Imre és Farkasházi Réka mesélnek el, miközben a könyvek illusztrációi is megelevenednek körülöttük.

Nyúl Péter mellett medvéket, mókusokat, téli álomra készülő sünöket ismerhetünk meg, de találkozhatunk szuperhőssé váló gyerekekkel, lombházépítő versenyt szervező állatokkal és Fülöppel, a kisegérrel, aki karácsonyra hazatalál. 

A videókat kövessétek a Manó Könyvek Facebookján vagy iratkozzatok fel a YouTube-csatornára.

Karácsonykor az együtt töltött idő a legszebb ajándék, amit böngészéssel, lapozgatással, meséléssel, közös olvasással tölthetünk el. Ehhez gyűjtött össze a kiadó olyan könyveket, amelyek varázslatos utazásra visznek, közös játékot kínálnak vagy éppen a fa alatt lesznek meglepetés kicsiknek és nagyobbaknak is.

Karácsonyi újdonságok

Jennifer Coulmann: Az igazi ajándék

Az ünnep együtt a legszebb

Egérke és Mackó nagyon várják a karácsonyt. Most igazán különleges lesz ez a nap, mert Mackó nem vonul el téli álmot aludni, így megajándékozhatják egymást és együtt ünnepelhetnek. Vagy mégsem?

Egérke nem érti a barátját, vajon miért tesz úgy, mintha nem lenne otthon? Talán nem tetszett neki az ajándék, amit tőle kapott?

Nem is sejti, hogy csupán arról van szó, Mackó mancsa túl nagy, hogy kibontsa az aprócska csomagot. Szerencsére végül minden jóra fordul, és az erdő lakói boldogan ünnepelnek együtt, Egérkénél.

Szívhez szóló történet kicsiknek és nagyoknak a karácsony valódi csodájáról.

Fordította: Boczán Bea
Korosztály: 2+
Ár: 3490 Ft

 


Disney baby – Első kalandok – Első jóéjtmeséim

Négy bájos jóéjtmese Furival, Pinokkióval, Mickey egérrel és Csészivel a legkisebbeknek, hogy ne féljenek a sötétben, és csodás álmaik legyenek!

Az esti lefekvés nem mindig könnyű, így van ezzel Furi is, aki mindenre képes, hogy elodázza az ágybabújást. Csészi is nehezen álmosodik el, hiába a sok mese és játék. Pinokkió ijesztőnek tűnő hangokat hall, de nincs mitől félni, csupán az éjszaka csöndjében furcsák ezek az amúgy ismerős zajok. Ha végre sikerül elaludni, akkor Mickey egér csodálatosat álmodik egy különleges királyságról, ahol ő lesz a legbátrabb lovag.

Fordította: Skaliczki Alíz
Sorozat: Disney baby – Első kalandok
Korosztály: 2+
Ár: 3990 Ft

 


Farkasházi Réka: Társasjáték (könyv + CD)

A közös mesélés - legyen az este vagy a nap bármely szakaszában - nem csupán a felolvasott betűkről szól. Események, sorsok és főként érzelmek, élethelyzetek bukkannak elő. Közösen drukkolunk a hősöknek, gondolkodunk velük és erőt merítünk belőlük - átgondoljuk, mi mit tennénk a helyükben. Az igazi mesék megszólítanak, kapukat nyitnak, gátlásokat és félelmeket oldanak, beszélgetéseket indítanak - így lesznek társas játékok.

Farkasházi Réka érzékeny, finoman megírt, de kis humorral és sok szeretettel átitatott meséi pont ilyenek: körülölelnek és elkísérnek. Megnyugtatnak, mert néha jó tudni, hogy másnak is ugyanolyan nehéz elviselni, ha nem ő nyer. Vagy, hogy fél kiállni sok ember elé egy ünnepélyen, pedig másnak ez olyan egyszerű, mint egy társasjáték.

A meséket Szimonidesz Hajnalka illusztrációi színesítik, a mellékelt CD-n pedig a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar legújabb dalai csendülnek fel néhány vers társaságában.

Legyen társasjáték minden napunkból!

Korosztály: 5+
Ár: 5990 Ft

 


Nyúl Péter világa – Mesék minden évszakra

Nyúl Péter ámuló örömmel figyeli az évszakokat: a tavaszi esőt, a nyári verőfényt, az őszi szelet és a téli havazást.

Annyi érdekes dolog történik erdőn-mezőn: kisbárányok születnek, beérik a szeder, és korcsolyázni is csoda jó mulatság!

Ez a szívmelengető könyv tele van nyulas kalandokkal, és minden mesét játékos feladatok kísérnek.

Fordította: Szabó T. Anna
Sorozat: Nyúl Péter világa
Korosztály: 4+
Ár: 6490 Ft

 


Mechler Anna - Hajba László: Repülős mesék nagykönyve

Lapozzátok fel ezt a könyvet, és repülőgépek, helikopterek, hőlégballonok, sárkányrepülők, valamint drónok izgalmas égi kalandjai reppennek elétek!

Találkozhatunk személyszállító és teherszállító gépekkel, meghibásodó műszerekkel, együtt izgulhatunk az ejtőernyősök versenyén a csapat tagjaival, újra és újra átállíthatjuk az óráinkat a helyi időnek megfelelően, és megtudhatjuk, hogyan lehet megoldani egy-egy reménytelennek látszó helyzetet.

Mindeközben feltűnnek az elmaradhatatlan apró potyautasok is, a légtér csibészei, akik hol segítik, hol hátráltatják az utazni vágyó embereket. A szerzőpáros két tagja, Mechler Anna és Hajba László a tőlük már megszokott alapossággal mutatja be a motorral és anélkül repülő szerkezetek világát. Figyelem, a fergeteges kalandok azonnal indulnak! Három... kettő... egy... felszállás!

Korosztály: 4+
Ár: 5990 Ft

 


Anna Taube-Barbara Rose: Összebújós esti mesék – 33 történet elalváshoz

Tarts velünk az álmok birodalmába!

A kis Álomkapitány a Felhőtengeren repül a vitorlásán, a legszebb álmok felett, amelyek állatokról, varázslatos lényekről és kalandokról szólnak.

A bájos meséket hangulatos rajzok kísérik, álomba ringatva a kicsiket.

Fordította: Müller Brúnó, Müller Péter Sziámi és Rózsa Melinda
Sorozat: A kis Álomkapitány
Korosztály: 4+
Ár: 3990 Ft

 


Adam Kay: Testünk régen és most – A gyógyítás hajmeresztő története

A rekorddöntő bestseller-szerző Adam Kay vadonatúj, frenetikus könyve. A szerző előző könyve, a Testünk kívül-belül 2021-ben elnyerte az Év Gyerekkönyve díjat fordítói kategóriában!

Murisak voltak a régi idők annak, aki a páncéling-viselésért és az ember-nyakazásért rajongott, de boldogságát befelhőzte egy APRÓ GOND... az orvosoknak halvány gőzük sem volt arról, hogyan működik az emberi test. Akkoriban...

- a betegek pisivel öblögettek
- a vendégeik végtagjait is lenyesték a hajfodrászok
- fizetség járt a pukizásért (Ennek mára annyi - roppant sajnálatos.)

Úgyhogy rakj egy csipeszt az orrod likára (facsarná a genny szaga), aztán merülj el az emberi test szertelen és szókimondó históriájában a Testünk régen és mostban!

Adam Kay 1980-ban született. Hat év tanulás és hat év praxis után kilépett az orvosi kötelékből, ahová főként családi vonatkozások miatt került. Már az egyetemen parodizált és humoreszkeket írt. Az írást napló formájában kórházi orvosként is folytatta. Ez fájni fog és Mert szülni karácsonykor kell című könyvei világszerte nagy sikert arattak. A nagy sikerű Testünk kívül-belül után a gyógyítás történetéről ír páratlan humorral.

Fordította: N. Kiss Zsuzsa
Korosztály: 8+
Ár: 4990 Ft

 


David Macaulay: Így működik!

A népszerű HOGY MŰKÖDIK? című kötet után David Macaulay újabb vidám ismeretterjesztő könyvet alkotott, melyben a kíváncsi mamutok a fizika, kémia és biológia területére kalandoznak (az elefántcickányokkal együtt).

Hogyan működnek az izmok? Milyen kémiai reakció szükséges egy látványos tűzijátékhoz? Milyen sejtekből épül fel az emberi test?

Ismerd meg a legfontosabb tudományos magyarázatokat ebből a rendkívül szórakoztató könyvből, mely rengeteg érdekes és hasznos információt nyújt a minket körülvevő világ működésének megértéséhez.

Fordította: Kúnos Linda
Korosztály: 8+
Ár: 5990 Ft

 


Piotr Socha: Kosz – a tisztálkodás színes-szagos története

A Földön emberek milliói kezdik ugyanúgy a napjukat: felkelnek és kimennek a fürdőszobába, hogy megmosakodjanak, fogat mossanak. De nem mindig volt ez így! Az ókori görögök és rómaiak szívesen áztatták magukat a közfürdőkben, ám a középkorban, a pestis sújtotta Európában sokan úgy gondolták, hogy a víz betegségeket terjeszt. Sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a tudósok rájöjjenek: a veszélyes baktériumok valójában a koszban lapulnak.

A népszerű Méhek és Fák című albumok alkotójának, Piotr Sochának az új könyvéből megismerhetjük a higiénia történetét, megtudhatjuk, hogyan tartják tisztán magukat az emberek a világ különböző részein (és az űrben!), miként változott az idők során a tisztaságról alkotott elképzelésünk, és az is kiderül, hogy miért lehet néha mégis jó egy kis kosz...

Fordította: Karaba Márta Alexandra
Korosztály: 8+
Ár: 8490 Ft

 


Emma Carroll: Deresvölgy legendája

Tilly izgatott lesz, mikor Will korcsolyázni hívja Deresvölgy kastély tavához. Senki sem szívesen merészkedik oda. Az a hír járja, hogy kísértetek járják a vidéket... Tíz évvel ezelőtt a tóban halt meg Kit Barrington, az ifjú vikomt. Ám Tilly szereti a kihívásokat.

Csakhogy a kaland rosszul végződik. A jég betörik a lány alatt, és ő a vízbe zuhan. A halál előtti pillanatban gyönyörű angyal tűnik fel a vízben, és megmenti őt - nem más, mint Kit Barrington szelleme. Kit szeretné, ha Tilly megoldaná a halála rejtélyét, és végre békében nyugodhatna. Tilly, hogy a végére járjon a titoknak, beáll a deresvölgyi kastélyba szobalánynak. A komor kastély minden szegletében a halál árnya rejtőzik, és Tilly hamarosan felfedezi a sötét titkok forrását.

A Deresvölgy legendája lebilincselő történelmi kalandregény. Tilly története szerelemről és veszteségről szól, és arról, hogy a megbocsájtás nyitja meg az utat a gyógyulás felé.

Fordította: Rindó Klára-Szabados Tamás
Korosztály: 10+
Ár: 3490 Ft

 


„Bájos és humoros mese a két jó barátról.”

Tóth Krisztina: Várjuk a karácsonyt! – Malac és Liba 5.

Ti is várjátok a karácsonyt?

Mert Malac és Liba nagyon, és kifejezetten élvezik az adventi készülődést. Nincs izgalmasabb a találgatásnál, hogy vajon mi szerezne örömet a másiknak, és nincs szebb a saját kézzel készített meglepetésnél. Vajon a két barát mit eszel ki, mivel lepi meg egymást? Tartsatok velük, nézzétek meg, hogyan köszönt be a tél, hogyan érkezik a hó!

Készítsetek ti is kalendáriumot, vagy akár madáretetőt, de ne felejtsétek el elolvasni a sünis mesét sem!

Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás. Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg Malac és Liba.

Nézzétek meg a videót!

Sorozat: Malac és Liba
Korosztály: 4+
Ár: 1990 Ft

 


„Szívmelengető”

Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs

A kicsi Ella messze északon él, egy hegyi falucskában, ahol mindig fehér hó borítja a házak piros tetejét. Közeleg a Karácsony, a kislány családja feldíszíti a házat, ám Ella szomorú, úgy érzi, az ünnep varázsa eltűnt.

Elérkezik a Szenteste, és miközben mindenki vidáman készülődik, a kislány kisurran a kertbe...

Fordította: Todero Anna
Ár: 2990 Ft

 


Cynthia Paterson–Brian Paterson: Foxwood összes meséje

Messze-messze, mesés tájakon innen és varázslatos völgyeken túl létezik egy csodálatos hely, ahol megállt az idő. Az állatok békében és szeretetben élnek, és a legkisebbek kereszül-kasul bebarangolják a környező vidéket.

Ha arra visz az utad, nyisd ki jól a szemed és a füed, így biztos meghallod, ahogy Vili, Robi, Henrik és mind a többiek a közeledben játszanak. Téged is várnak, maguk közé fogadnak, s ha elfáradtál a közös játékban, csak ülj le szépen, és kérd meg őket, meséljenek egy csodálatos mesét neked.

Cynthia Paterson elbűvölő történetei Brian Patterson bájos képein elevenednek meg. Foxwood meséi közel negyven éve bűvölnek el kicsiket és nagyokat egyaránt. Magyarul Szabó T. Anna fordításában most jelenik meg először mind a nyolc történet egy kötetben.

Fordította: Szabó T. Anna
Korosztály: 4+
Ár: 7990 Ft

 


Jill Barklem: Szederberek összes meséje

Szederberek egereinek történetei először negyven évvel ezelőtt jelentek meg. Azóta ezek a csodálatos mesék bejárták a világot és most végre Magyarországra is megérkeztek.

Kicsiknek és nagyoknak is hatalmas öröm bekukkantani Jill Barklem miniatűr, elragadó világába, hosszan elidőzni a részletgazdag képeken és együtt izgulni a szereplőkkel kalandjaik során. Nyolc varázslatos történet a szerző előszavával végre magyarul is!

Korosztály: 4+
Ár: 7490 Ft

 

 


Maggie O'Farrell: Ahol a Hóangyalok laknak

Tudtad, hogy ha egyszer készítettél egy hóangyalt, ő örökre veled marad? Soha nem tűnik el. Vigyáz rád és mindig visszajön, amikor szükséged van rá.

Szilvia egy éjszaka hirtelen felriad. Lélegzetelállító látványban van része - egy hatalmas méretű szárnypárt lát, amely az elképzelhető legpuhább hófehér tollakból készült. Angyal van a szobájában, egy igazi Hóangyal! Azért jött, hogy vigyázzon Szilviára és megmentse az életét. Vajon tényleg vigyáz rá, és azokra is, akik fontosak számára?

A könyv nemcsak a gyerekekhez, hanem a gyermeklelkű felnőttekhez is szól, mindazokhoz, akik még hisznek a csodákban, varázslatban. Mindannyian esélyt kapunk arra, hogy visszatérjünk a saját gyerekkorunkba, amikor a valóság és fantázia határai még oly könnyen átjárhatóak voltak. Mert a Hóangyalok bennünk, a szívünkben laknak!

Ebben a mesében a hit ereje ugyanolyan fényesen ragyog, mint azok a kis hópelyhek, amelyek a könyv minden szegletét díszítik. Maggie O'Farrell lenyűgöző írásának gyönyörű ezüst és matt kék színű illusztrációit Daniela Jaglenka Terrazzini munkáját dicsérik.

Ez a varázslatos, szívet melengető mese tökéletes ajándék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Fordító: Kádár Annamária
Korosztály: 5+
Ár: 4990 Ft

 


101 mese az elvarázsolt erdőből

Varázslatos mesék egy kötetbe összegyűjtve: jól ismert szerzők klasszikus meséi, népmesék, legendák és mítoszok a világ minden tájáról, amelyek bájos rajzokon kelnek életre.

A kötetben sok más mese mellett olyan klasszikusok kaptak helyet, mint a Hüvelyk Panna, A három kismalac, a Szamárbőr királykisasszony, Jancsi és Juliska, Rapunzel, A farkas és a hét kecskegida. A jól ismert népmeséket a Grimm-testvérek, Andersen, Aiszóposz meséi vagy éppen Kipling és Tolsztoj történetei színesítik.

Korosztály: 3+
Ár: 4490 Ft

 


Annette Moser: Csengettyű a karácsonyi póni 2. – A Sarkcsillag varázsa

A jó barátok együtt mindenre képesek!

Csengettyű és a fiatal rénszarvasok izgatottan várják a Mikulást, hiszen itt az idő, hogy az ajándékokkal teli szánnal elkezdődjön a csodás utazás.

Ám a Mikulás nem jön, és Csengettyű végül elhatározza, hogy elindul megkeresni őt. Izgalmas kaland veszi kezdetét... De vajon sikerrel jár a kis póni?

Fordította: Szalay Zsuzsanna
Sorozat: Csengettyű a karácsonyi póni
Korosztály: 6+
Ár: 3490 Ft

 


Bella Swift: A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Molly a mopsz egy újabb ünnepi történettel tér vissza. Amikor a családjánál bajok vannak, és nem tudnak igazán ünnepi hangulatba kerülni, Molly elindul az Északi sarkra, hogy segítsen rajtuk.

Molly családjának rengeteg nehézsége támad karácsony előtt, és mindenki megállás nélkül civakodik. A kiskutya azt kívánja, bárcsak rénszarvas lehetne, hátha akkor vissza tudná hozni a karácsonyi hangulatot. Megpróbálkozik a sárgarépa evéssel, próbál agancsot és világító piros orrot szerezni, de egyik terve sem válik be. Ráadásul sok galibát okoz, amivel csak tovább romlik az otthoni helyzet. Végül úgy dönt, hogy nincs más megoldás: el kell mennie az Északi sarkra, hogy magától a Mikulástól kérjen segítséget!

Fordította: Nánási Yvette
Ár: 1490 Ft

 


Anyukáknak is

Johanna Basford: Titkos szobák

Johanna Basford legújabb káprázatos színezője egy varázslatos felfedezésre hívja az alkotni vágyókat.

Eddigi színezői, jellegzetes rajzai gyönyörű erdőkről, óceánok mélyéről és titkos királyságokról emberek millióit varázsolták el. Ebben a kötetben Johanna Basford kitárja az ajtót, és behívja a lelkes színezni vágyókat, hogy a különféle szobák varázslatos világában is felfedezzék az apró hétköznapi csodákat.

A könyv illusztrációiban a szerző elrejtett egy titkos kulcsot és egy bezárt ajtót. Találd meg a kulcsot, nyisd ki az ajtót és lépj át a következő szobába. Fedezd fel a szorgos alkotó műtermét, a varázsló műhelyét, az ínycsiklandó fagylaltozót és a fényűző dísztermet. Neked csupán annyi a feladatod, hogy kinyisd az első ajtót, és indulj el az úton, amely során rengeteg rejtett kinccsel, különlegességekkel és elbűvölő részletekkel találkozhatsz

Johanna Basford egy olyan illusztrátor, aki a pixelek helyett a ceruzákat és a tollakat választotta. Az általa gondosan kidolgozott, kézzel készült rajzaiért világszerte rajonganak. Akik már kiszínezték valamelyik vagy akár több könyvét - mint a 30 nap kreativitás, Csodavilág, Csodák kapuja, Virágálom, Írisz és a tintapillangó, Karácsony Johannával, Mágikus dzsungel, Kincses óceán, Bűvös erdő, és Titkos kert -, azok tudják, hogy most is káprázatos közös kalandban lehet részük.

Fordította: Skaliczki Alíz
Ár: 3990 Ft

 


Louisa May Alcott: A valóra vált álom

A méltán népszerű Kisasszonyok szerzőjének csodálatos novelláskötete megannyi mesés karácsonyi történettel, melyben megelevenednek a már ismert angol vidéki élet szereplői.

Együtt készülhetsz velük a legszebb családi ünnepre, forró punccsal a kezedben a kandalló előtt hallgatva a történeteiket.

Fordította: Lukács Laura
Korosztály: 12+
Ár: 3690 Ft

 

 

 


Kukucs könyvek – Az első karácsony

Miért világít a pajta felett az a csillag olyan fényesen?
Milyen üzenetet hoz az angyal a pásztoroknak?
És ki az a kisgyermek?

Az ablakok eltolásával megtudhatod a válaszokat - Lukács és Máté régi elbeszélése alapján.

Legkisebbeknek szóló mese a karácsony történetéről, kinyitható ablakokkal.

Sorozat: Kukucs Könyvek
Korosztály: 1+
Ár: 2990 Ft

 


Kukucs könyvek – Hurrá, itt a tél

Hogyan lesz orra a hóembernek? Mi az a jó illat a karácsonyi vásárban? Told el a kis ablakokat és megtalálod a választ! Téli játékokról szóló kukucs-könyv a legkisebbeknek.

Sorozat: Kukucs Könyvek
Korosztály: 1+
Ár: 1690 Ft