Mi legyen a neve?

A Fővárosi Állat- és Növénykert újdonsült lakójának, a már majdnem egyhónapos zebracsikónak szeretne egy igazán menő nevet találni, ezért a látogatók segítségét kéri. A honlapon szavazhattok!

Négy név közül lehet választani, amelyekre a voksokat jövő hétfőig várják. A szavazás eredményét a rá következő napon, azaz jövő kedden fogják majd közzétenni.

Ahogyan arról korábban már beszámolt az Állatkert, a Böhm-zebráknál nemrégiben gyermekáldás volt. Romy, a már tapasztalt anyukának számító zebrakanca ugyanis október 11-én egy csikót hozott a világra. A jövevényt azóta már sokan láthatták, hiszen október 16-tól kezdve, amikor az időjárás engedte, Romy-t és a kiscsikót is kiengedték a kifutó azon részére, amely most kizárólagosan nekik van fenntartva, a többi zebra a másik kifutórészt használhatja.

A jövevény kisfiúnak, szakszerűbben mondva csődörcsikónak, méncsikónak bizonyult, nevet azonban eddig még nem kapott. A névadáshoz több javaslat is érkezett, ezekből négyet választottak ki a gondozók.

Rahim – arab eredetű, de Afrikától Délkelet-Ázsiáig széles körben elterjedt férfinév. Jelentése: kegyes, kegyelmes, könyörületes, irgalmas, jószívű;
Rashid – szintén arab eredetű, de az arab világnál jóval szélesebb körben elterjedt férfinév. Jelentése: áldott, illetve bölcs, megfontolt;
Ruhin – ez is arab eredetű férfinév, bár Dél-Ázsiában női névként is előfordul. Eredeti jelentése nem pontosan tisztázott, de valószínűleg kardra utal.
Zaki – perzsa eredetű, de az Észak-Afrikától Délkelet-Ázsiáig terjedő térségben szinte mindenütt használatos férfinév. Jelentése: erényes.

Melyik legyen a befutó? Klikkeljetek ide, és már szavazhattok is!

www.zoobudapest.com

 

 

A Port.hu SZESSÖN című sorozatának meghívott vendége Szabó-Kulcsár Edina, aki egy eddig ismeretlen oldalát mutatja meg. A tévében többször is láttuk már, a social médiában is sokan követik, de azt talán még a legnagyobb rajongói sem sejtik, hogy mennyire tud gitározni.