Mi leszek, ha nagy leszek?

Az általános iskola végén elérkezik az első alkalom, amikor el kell dönteni, hogyan tovább. Ha a gyermeked már régóta tudja, mi szeretne lenni, akkor érdemes sorra venni a lehetőségeket, hogy a célhoz milyen úton juthat el. Ha még nem tudja biztosan milyen pályát válasszon, akkor először önmagát próbálja megismerni, majd megismerkedhet a pályaválasztás során felmerülő lehetőségekkel.

Az iskola kiválasztása ideális esetben a diák, nem pedig a szülő döntése. A szakértők szerint 12–14 évesen is lehet jó döntést hozni a továbbtanulásról. Ehhez az kell, hogy a diák tisztában legyen saját képességeivel, határaival, bőven kapjon információkat szakmákról, iskolatípusokról, tantárgyakról, továbbtanulási lehetőségekről. A Da Vinci új sorozata ebben segít. A szülőnek pedig sokat és nyitott füllel kell a gyerekkel beszélgetni arról, hogy miben érzi magát jónak, mit élvez igazán, milyen területen tudja elképzelni magát, és a válaszok alapján el lehet kezdeni a keresgélést. Addig is viszont az egész családnak érdemes nézni a Ha Felnövök c. új sorozatot, mely nagy segítség és remek szórakozás is egyben.

Mikaela még nem tudja, mi szeretne lenni, ha felnő. Csak annyi tud, hogy szereti a tudományt. A műsor folyamán olyan emberekkel találkozik, akik imádják a munkájukat. Csokoládékészítő, űrtechnikus, sport statisztikus, csupa különleges foglalkozás, de lesz tűzoltó, mérnök és operatőr is. A 15 perces kis epizódokból megtudhatjuk, mivel foglalkoznak az egyes szakmák nap mint nap, és hogyan találták meg izgalmas álommelójukat.
Január 19-től minden szombat és vasárnap 15:15-től a Da Vinci TV-n!