Most én olvasok, ráadásul már angolul!

Újdonsággal jelentkezik a Pagony - a Most én olvasok! sikerén felbuzdulva elindult a Most angolul olvasok!-sorozat is, mely a kezdő olvasó korosztálynak kínál könnyen érthető, kétnyelvű könyveket. Így biztosan gyerekjáték lesz az angoltanulás.

A Most én olvasok!-sorozat egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott sorozat kortárs magyar gyerekkönyvszerzőktől. A sorozat különböző nehézségi szintű kötetei most egy kétnyelvű résszel egészülnek ki: ugyanaz a mese magyarul és angolul is olvasható, így ideális nyelvtanulóknak és kétnyelvűeknek. Könnyen olvasható szöveg jellemzi a köteteket, melyek végén játékos feladatok segítik a nyelvtanulást, a szókincs bővítését.

Ezeknek a könyveknek a lényege, hogy ugyanazt a történetet egyszerre olvashatjuk el bennük magyarul és angolul. A felépítésük egyszerű, a fejezetek rövidek, a mondatok nem bonyolultak, egy oldalon legfeljebb hat sor van, és a könyv bal oldalán mindig a magyar, a jobb oldalán mindig az angol nyelvű szöveget találjuk. Az egészben az a csavar, hogy ezek a szövegek nem egymás szó szerinti tükörfordításai, sokkal inkább műfordítások, és olyan nyelven íródtak, amit anyanyelvi beszélők használnak. Így apró különbségek is vannak a szövegek között, igazodva az adott nyelv nyelvhasználati szokásaihoz.

A sorozat két kötettel indul, melyeket 6-8 éves kor között ajánlanak:

Wéber Anikó: Marci az állatkertben – Marci at the Zoo (Rátkai Kornél rajzaival)
Marci az iskolával állatkertbe megy. Valamit észrevesz a bokorban – egy kismajom eltévedt! Marci
segít neki visszajutni a családjához, és közben bejárja az egész állatkertet.

Igaz Dóra: Pali elkésik – Pali is late (Horváth Ildikó rajzaival)
Amikor Pali kicsi volt, minden reggel korán ébredt. Bezzeg amióta iskolás, olyan nehéz gyorsan
elkészülni! Néha még az igazgató néninek sem sikerül időben beérnie az iskolába…

A könyveket keresd a Pagonyban!