Nyári alkotótáborok a Ludwig Múzeumban

A Nagylátószög. 120 éves a magyar film című kiállításhoz kapcsolódó, a Nemzeti Filmintézettel közösen szervezett táborokba várják a kicsiket és a fiatalokat.

Öt nap a magyar film körül

augusztus 9–13., minden nap: 09.00–17.00
13–18 éveseknek
jelentkezési határidő: július 23.
jelentkezés: dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu 
A táborba maximum 12 diákot tudnak fogadni.

Forrás: Ludwig Múzeum


Ha mérhetetlenül szereted a magyar filmeket, ha szeretnéd tudni, hogy hogyan született a film, ha kíváncsi vagy filmtörténeti érdekességekre, ritkaságokra, akkor ez a tábor épp neked való! Idén 120 éves a magyar film, légy részese az ünnepnek, nézz filmeket, ismerd meg a magyar filmtörténet legfontosabb mérföldköveit, alkoss és ismerd meg a Filmarchívum misszióját!

A táborban olyan filmtörténeti kincseket is vetítenek, amiket lehet, hogy még nem is láttál, s olyan filmeket is, amit már lehet, hogy akár többször is, de most egy új csapattal fedezheted fel a benne rejlő végtelen játéklehetőséget. Olyan kérdésekre keresheted majd a választ, hogy mi foglalkoztatta a veled egykorú fiatalokat 30 vagy 60 éve, mi a zene szerepe a filmben, mi az a kísérleti film, vagy hogy nézett ki egy forgatókönyv régen és most.


Hahó, animáció!

augusztus 23–27., minden nap: 08.00–16.00
6–12 éveseknek
jelentkezési határidő: augusztus 6.
jelentkezés: dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu 
A táborba maximum 12 diákot tudnak fogadni.

Forrás: Ludwig Múzeum


Szereted a születésnapi mulatságot? Idén 120 éves a magyar film, 60 éves A piros pöttyös labda, 50 éves a Hahó, öcsi! és 40 éves a Vuk! Ünnepeld meg ezeknek a csodálatos alkotásoknak az évfordulóját, ismerd meg a filmek születését és 120 éves történetét! Mi az a praxinoszkóp és mi az a zoetróp? Mitől mozdul meg a kép, hogyan lesz színes vagy hangos az animáció? A filmes trükk vajon varázslat vagy ügyes technikai fogás? Hogyan változik egy mese, egy vers, egy regény mozgóképpé? Fedezd fel te is a titkokat!


(via Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum)