Sétálj bele a mesébe!

Családoknak, baráti társaságoknak szól a kedvenc pagonyos írók meséire épülő, játékos, nyomozós feladványokból álló városi kalandséta, melyhez nem kell sem hétmérföldes csizma, sem órákig tartó utazás, sem hatalmas hátizsák mindenféle felszereléssel – csak ti!

Az óvodásoktól az általános iskolásokon át a kamaszokig mindenkire jut egy jó séta, így Budapest csodaszép részein kalandozhattok, sok-sok olyan apró részletet felfedezve, ami egy sietős hétköznapon biztosan nem tűnne fel.

A kalandséták a Pagony boltjaiból indulnak, itt kapjátok meg a küldetést, amely minden esetben valamelyik ismert és kedvelt Pagony- könyvhöz tartozik. A séták egyformán izgalmasak és teljesíthetőek, akár nagy rajongói vagytok a sorozatnak, akár, ha egyáltalán nem is olvastátok azt. A szereplőket ismerhetitek, de a történetek mindenki számára újak lesznek. A legkisebbek Boribonnal kalandozhatnak a Szent István Parkban vagy Győrben, az 5 éven felüliek a Pagony Játékházból kiindulva a kuflikkal nyomozhatnak, a kisiskolásokat és kiskamaszokat a Gellért-hegy várja egy varázslatos kalandra, a 12 éven felüliek számára pedig a Frankel Pagonyból indul a legújabb, Időfutáros séta. Vizet és rágcsálnivalót érdemes magunkkal vinni, a kültéri programokon kényelmes cipő viselése ajánlott. A Pagony Kalandséták a hét minden napjára online foglalhatók kényelmesen, otthonról.

 

Boribonnal a parkban - Marék Veronika meséi nyomán

Szeretsz csúszdázni, homokozni, labdázni? Szereted az ügyességi feladatokat? Akkor tarts Boribonnal ezen a játszótéri játékon, és győzz le annyi akadályt, amennyit kedved van! A játék bármilyen játszótéren játszható.

A négy főnek szóló játékban Boribon a játszótérre készül. Magával viszi az új kincsesládikáját. Nagyon izgatott, mindent szeretne kipróbálni. Tartsatok vele ti is! A ládában mindenféle izgalmas dolgot találtok, amivel változatos feladatokat fogtok tudni elvégezni. Ehhez kaptok egy kis füzetet mesével, feladatokkal, színezővel, ami örökre a tiétek lehet. No meg a játék végén egy kis ajándék is jár a Pagony Játékházban. Ez a kalandséta már a Győri Pagonyban is elérhető.

Indulási és érkezési pont: Pagony Játékház (1137 Budapest Pozsonyi út 36.)
vagy: Győri Pagony (9022 Győr, Batthyány tér 4.)
Ajánlott korosztály: 3-7 év
Ár: 2900 Ft

Résztvevők száma: max. 4 fő
Foglalás: https://www.pagony.hu/kalandseta/boribonnal-a-parkban
https://www.pagony.hu/kalandseta/boribonnal-a-parkban-gyor

 

Nyomozás a kuflikkal a Pozsonyi úton Dániel András meséje nyomán - Pofánka, és Lebegényi Lebéd, a kalaprepülő-pilóta

Találkozzatok Dániel András kuflijaival! Egy közös, várostörténeti kalandséta keretében együtt lehettek Zödönnel, Béla bával, Hildával, Titusszal, Valérral és Pofánkával. A kuflikkal Lebegényi Lebéd, kalaprepülő-pilóta elveszett repülőjét kereshetitek meg, ám minden kufli segítségére szükség lesz, hogy kövessétek a repülő nyomait, és megtaláljátok, ki és hova rejtette. A házak falán, az ajtókon, az udvarokban számtalan apró jel van, ami mellett nap mint nap elmegyünk sietve, most viszont merüljetek el a játékos feladatokban, nyitogassátok a kuflik zsebtarisznyáit, járjátok be a Pagony környékét!

A titkos jelek után kutatva Újlipótváros rejtett arcát fedezhetitek fel a Pagony Játékházból induló, 5 éven felülieknek szóló várostörténeti kalandsétán. A kalandsétálások közben egy-egy rövidebb útszakaszt járhattok be, közben találtok játszótereket, kávézókat, ahol megpihenhettek egy kicsit. A kalandsétához adott felszerelés mellé még egy hazavihető, izgalmas várostörténeti ismeretterjesztő füzet is jár ajándékba.

Indulási és érkezési pont: Játékház Pagony (1137 Budapest, Pozsonyi út 36.)
Ajánlott korosztály: 5-12 év
Táv: kb. 0,8 km
Időtartam: 1-1,5 óra
Ár: 9900 Ft
Ha van rá mód, akkor két felnőtt legyen a csapatban. Sok az eszköz a játékban és könnyebben teljesíthetőek a feladatok így.
Foglalás: https://www.pagony.hu/kalandseta/nyomozas-a-kuflikkal-a-pozsonyi-uton

 

A Gellérthegy titkai - A Nyolc Forrás és az elveszett miriklók - Kalandséta Berg Judit és Kertész Erzsi közös regénye, A négy madár titka alapján

Elvarázsolnak a tündérmesék és érdekelnek a Gellérthegy titkai, ahol gyógyerőjű források fakadnak? Akkor tartsatok Berg Judit és Kertész Erzsi hőseivel egy különleges sétán, ahol tündérek rejtélyes üzeneteit fejthetitek meg. Tudtátok, hogy a Gellérthegy környékén gyógyerőjű források fakadnak, melyekhez az emberek fürdőket építettek? Minden forrásnak van egy-egy titkos őre: nyolc tündér, akik védővarázslattal óvják a vizeiket. Ennek érdekében sok évvel ezelőtt mindannyian készítettek egy-egy különleges gyöngyöt, vagy, ahogy ők nevezik, miriklót, melyeket láncra fűztek. A gyöngyök formáját, mintázatát egy számukra kedves hely vagy épület ihlette. Ez a gyöngysor lett a környék forrásainak és fürdőinek védő talizmánja. A zsinór azonban valahogy elszakadt, és a miriklók mind szétgurultak!

Ezen a kalandsétán a tündéreknek segíthettek, de igazán szemfülesnek kell lennetek: a válasz ott van a budai utcakövek között, a házak falán és az udvarokon! A felejthetetlen kaland Buda dimbes-dombos utcáin elsősorban a 6-12 éves korosztálynak szól, de az egész család élvezni fogja!

Indulási és érkezési pont: Bartók Pagony (1114 Budapest, Bartók Béla út 5.)
Ajánlott korosztály: 6-12 év
Táv: kb. 1,3 km
Időtartam: kb. 1,5 óra

Résztvevők száma: max. 8 fő
Ár: 9900 Ft
Foglalás: https://www.pagony.hu/kalandseta/a-gellerthegy-titkai

 

AZ ILLUMINÁTUS IDŐKAPU - Időfutár kalandséta

A rejtélyeket és az időutazást kedvelő nagyobbaknak szól a népszerű Időfutár- sorozatra épülő legújabb kalandséta, ahol Sándor bá segítségével menthetjük meg a Földet a mérgezett baktériumoktól! Born Ignác, a híres botanikus felfedezte, hogy a török időkben salétrommal, a lőporgyártás anyagával szennyezett földben bizonyos baktériumok megbolondultak, és veszélyt jelentenek a növényvilágra. A szennyezett földből szerzett mintákat el kell juttatni egy még nagyobb tudósnak, hogy kifejlessze az ellenszert. Megkéri Sándort, ő azonban nem jár sikerrel, ezért nektek kell segíteni, és kideríteni kinek és hogyan lehet eljuttatni a létfontosságú mintákkal teli üvegcséket. Jó utat, jó szerencsét!

Ennek a sétának Buda dimbes-dombos utcái adnak otthont, így biztosan felejthetetlen élmény lesz az egész családnak. A séta során egy QR-kódot olvasni képes, mobilnettel rendelkező okostelefonra is szükségetek lesz!

Indulási és érkezési pont: Frankel Pagony (1023 Budapest, Harcsa u. 2.)
Ajánlott korosztály: 12-18 év, 14 év alatt felnőtt kísérővel
Táv: kb. 2,5 km
Időtartam: 2-3 óra
Résztvevők száma: max. 8 fő
Ár: 9900 Ft
Foglalás: https://www.pagony.hu/kalandseta/idofutar-kalandseta

Minden egyéb információt itt megtaláltok