Tégy jót, varázsolj mosolyt!

Építsünk egy boldogabb, jobb világot! Közösségépítő kreatív pályázat 3-18 éves gyerekeknek.

A 8 éve folyamatosan megrendezésre kerülő pályázat már számos helyen megmutatta, hogy a gyerekekben lakozó tisztaság és jó szándék milyen messzire is tud menni, és milyen nagy hatást tud elérni. Főleg, ha belegondolunk, hogy eme szellemben növekedő gyerekek milyen pozitív hatással tudnak lenni a jövő alakulására.

Az elkövetkező éveket és évtizedeket a ma gondolatai és szándékai teremtik. A szervezők ezért is tartják fontosnak a pozitív, segítő szándékok kiemelését és jutalmazását, és ezért is választották idén a pályázat témájának a Tégy jót, varázsolj mosolyt! szlogent.

A témát szabadon, nagyon sok féle nézőpontból is fel lehet dolgozni. Jót lehet tenni: rokonoknak -  szülőknek, nagyszülőknek, testvéreknek -,  szomszédoknak, iskolatársaknak, pedagógusoknak, barátoknak, közösségeknek, lakókörnyezetnek stb. Igazán széles körben és ötletesen feldolgozható téma, amivel nem csak a pályázaton szerzett elismeréssel, de a jó dolgok sok-sok pozitív hatásával is büszkélkedhetnek a pályázó gyerekek.

A pályázatot kifejezetten 3-18 évesek részére hozták létre. Mivel teljesen más alkotás várható egy 3 és egy 18 éves gyerektől, így külön értékelik az óvodások, a kisiskolások, felsősök, középiskolások/gimnazisták és a sajátos nevelési igényű pályázók alkotásait.

Van lehetőség egyéni és csoportos pályázatra is. Egyéni pályázatnak az minősül, ha valaki egy saját alkotáson mutatja be jó tettének megvalósulását, vagy egyedül tesz valamit. Abban az esetben, ha többen összeállva készítenek egy alkotást, vagy csoportként tesznek valamit, akkor az már csoportos pályázatnak minősül.

S hogy minden gyermek megtalálhassa a hozzá illő kifejezési módot, így kétféleképpen is részt lehet venni rajta. Vagy alkotással; bármely technikával készített rajz, festmény, ragasztott kép, batikolás, montázs, vegyes technika, stb. beküldhető, ami megmutatja, hogy a pályázó miként tett jót a környezetében.

Vagy cselekedettel: ha inkább cselekvéssel szeretnéd megmutatni példa értékű viselkedésed, akkor arra is van lehetőség. Természetesen tanári, nevelői, vagy szülői segítséget is igénybe lehet venni a kitalált feladat jellegétől függően. Ebben az esetben fényképekkel vagy videóval megörökített, lemezre kiírt, vagy e-mailben elküldött pályázati anyagot várnak, amin bemutatásra kerül, hogy a gyermek, vagy gyermekek hogyan segítenek egymásnak, illetve másoknak.

Minden induló és a díjátadón személyesen megjelenő ünnepélyes keretek között oklevelet kap! Minden pályázó számára, akik a díjátadón nem tudnak részt venni, e-mailben küldik el az oklevelét elektronikus, kinyomtatható formában. A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák alapján az első 500 pályázót az oklevélen felül külön ajándékkal lepik meg. A beküldött pályamunkák a Díjátadó Gálán kiállításra is kerülnek.

Az elkészült pályamunkákat, regisztrálást követően - ez fontos -, a következő elérhetőségekre várják 2022. április 29-ig

Cím: Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány
1625 Budapest, Pf. 67.
e-mail: palyazat@azutaboldogsaghoz.hu

További infókat itt találtok!

 

 

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.