Tíz dolog, amit biztosan nem tudtál a Pindúr Pandúrokról

Jóllehet a Pindúr Pandúrok a Cartoon network egyik ikonikus sorozata, mindent azért a sorozat legelszántabb rajongói sem tudhatnak! Íme a tíz legizgalmasabb tény közülük.

1.) A Pindúr pandúrok és Utónium Professzor bogárfalvi házát az 1958-as francia film, a Nagybácsim ihlette, amelyben egy hasonló lakóépület kapott helyet.


2.) Mohó Jojót egy japán scifi-sorozat szereplője ihlette. Az 1971-es Spectreman sorozatban szerepelt egy őrült, gonosz tudós, Dr. Gori. Ő adta az inspirációt Mohó Jojó megalkotásához.

3.) Az eredeti sorozat alkotója, McCracken szomszédjában élő kislány a Pindúr pandúrok hatására kezdett el fogselymet használni. Amikor a lány anyukája elmondta McCrackennek a jó hírt, ő csak humorosan megjegyezte, hogy nem vállalja ezért a felelősséget.

4.) A Jetson család fejét, George Jetsont elrejtették az egyik epizódban, mint Bogárfalva polgárát. Rajta kívül számos rajzfilmszereplővel találkozhatunk, ha alaposan figyelünk: az óvodában feltűnik Dexter, a Dexter laboratóriuma sorozatból, az egyik részben pedig bankrablás közben bukik le egy Frédire és Bénire kísértetiesen hasonlító páros.


5.) Craig McCracken és más animátorok is rendszeresen felbukkannak a sorozatban. A sorozat alkotója az eBay alapítójaként jelenik meg, de feltűnik Genndy McCracken is, akinek a neve a Dexter laboratóriumának alkotójából, Genndy Tartakovskyból és Craig McCrackenből lett összegyúrva.


6.) Ő-t, a sorozat egyik gonosztevőjét eredetileg magával az ördöggel azonosították, ám a csatorna nem szeretett volna semmilyen vallási megnyilvánulást a sorozatban, így sosem hivatkoztak rá ördögként. Ő ördögi kinézetén azonban nem változtattak.


7.) Bogárfalvában időről időre feltűnnek a Pindúr pandúrok fiúváltozatai, a Pindúr vasgyúrók. Ezek a fiúk a lányok szöges ellentétei: a polgárok segítése helyett igyekeznek borsot törni a városlakók orra alá.


8.) A jövőben játszódó Szamuráj Jack című sorozat egyik epizódjában egy Bogárfalvára kísértetiesen hasonlító város romjai tűnnek fel. Innen ered az a rajongói teória, amely szerint a két sorozat egy világban játszódik.


9.) 2006-ban animesorozat is készült a Pindúr pandúrokból, Demashita! Powerpuff Girls Z címmel. Ez a sorozat Tokióban játszódik és csak néhány országban mutatták be.

10.) A magyar fordítók jó pár mellékszereplőnek adtak humoros nevet, nyelvi játékokkal. Így lett Sarah Bellumból Kisagyszony, Fuzzy Lumpkins-ból Borzasz Tóni, az Amoeba Boys-ból AmőBanda, a Gangreen Gangből pedig HandaBanda.