Várjuk együtt a Mikulást!

Joulupukki, a finn Mikulás idén is ellátogat Budapestre, de nem csak a Vörösmarty téren találkozhattok vele! Összegyűjtöttük, hogy merre jár a Télapó december első napjaiban.

Mikulás a Pagonyban

Zuglói Pagony - december 3., 17.00
Óbudai Pagony - december 5., 17.00
Bartók Pagony - december 6., 16.00, 17.00, 18.00 és december 7., 10.00, 11.00

A budapesti Pagony könyvesboltokban is találkozhattok a Mikulással, december 3-án a Zuglói Pagonyban, december 5-én az Óbudai Pagonyban, míg december 6-án a Bartók Pagonyban vár benneteket. Az ajándékok átadása mellett énekes-hangszeres foglalkozás is lesz, lehet közösen énekelni, mondókázni, játszani. A rövid műsor után a Pagony Mikulás egyenként adja át az ajándékokat a gyerekeknek, beszélget velük, és külön szülői kívánságra meg is dicséri őket.

Kolompos: Mikulásváró mulatság

Pesti Vigadó - december 4., 10.00

A december a hideg évszak beköszöntét jelenti, az emberek mégis meleg szívvel gondolnak rá, hiszen közeleg a Karácsony, a szeretet, a Fény ünnepe. Ez az időszak a népéletben tele van babonás és vallási rítusokkal: Miklós napi alakoskodás, Luca széke készítés, boszorkány meglesés, a kis Jézus megszületését köszöntő Betlehemezés. A Kolompos együttes a Mikulásváró mulatság című interaktív műsorukban a házról-házra járó Kotyolók történetét, a Luca-boszorkás játékot és a faluszéli erdő felől érkező csilingelő, suhanó, dobbanó száncsengős játékot mutatják meg a közönségüknek.

Veronakihoz látogat a Mikulás

Budapest Jazz Club - december 5., 17.00 - 18.30

Az esemény (ami most nem koncert!!!) egy mesés, mondókás, táncos Mikulás váró foglalkozással kezdődik, amit Veronika vezet. Ezek után érkezik a Mikulás, aki névre szóló, személyes tanácsokkal, ajándékokkal örvendezteti meg a gyermekeket. Azért, hogy a személyesség működjön, regisztrálnotok kell az eseményre a veronakizenekar@gmail.com címen, ahol minden információt megkaptok az előkészületekről. A regisztráció december 3-ig tart!

Bio Mikulás

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár - december 6-7., 10.00 - 17.00

A Bio Mikulás az egészséges életmódra, s az ezt szolgáló ételekre, élelmiszerekre kívánja felhívni a legkisebbek figyelmét, a koruknak megfelelő módon. A Mikulás-kalandparkban a gyerekek egy útlevél segítségével huszonöt állomást járhatnak végig, kalandos formában szerezhetnek ismereteket, kipróbálhatják a valódi ízeket. De vajon a megszokott Mikulással is találkoznak a gyerekek? Ha ügyesek, akkor még az is lehet...

Joulupukki, a finn Mikulás Budapesten

Vörösmarty tér - december 6., 16.00 - 17.00

A misztikus és varázslatos Lappföld a Mikulás hazája. Itt éldegél a műhelyfalvában, valamint titkos lakóhelyén, a Korvatunturi-hegyen. Ahogy minden évben, most is ellátogat hozzánk. Ha szeretnétek találkozni az igazi finn Mikulással, akkor a Vörösmarty téren keressétek!
Érdemes a korábban érkezni a helyszínre, mert a finn Mikulás limitált itt tartózkodása miatt, nem tudják biztosítani mindenkinek a fotózás lehetőségét.
A 15. jubileumi MikulásGyárat november 29-én 11.00 órakor maga Joulupukki nyitja meg a Millenárison. Szintén ezen a helyszínen találkozhattok vele még december 1-jén 14.00-15.30-ig, illetve december 6-án 10.00-11.30-ig, illetve a Lurdy Házban december 3-án 10.00-12.00-ig.

Gozsdu Mikulás és rénszarvassimogató

Gozsdu Udvar - december 6., 16.00 - 18.00

December 6-án ismét karácsonyi meglepetésekkel teli délután vár benneteket a Gozsdu Udvarban. A Mikulás idén is elhozza kedvenc rénszarvasát, Rudolfot, aki kellően bátor, akár meg is simogathatja.

Mikulásvonat a gyermekvasúton

Hűvösvölgyi végállomás - december 6-8., 8.20 - 17.20

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 6-7-8-án ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak veletek. Közös énekléssel, játékokkal várnak benneteket, és személyesen is találkozhattok a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket. A vonatok hagyományosan a Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahova az érkezőket a krampuszok gyermekprogramokkal, közös tánccal, játékokkal és finomságokkal várják.

Mikulás Expressz

Magyar Vasúttörténeti Park - december 6-8., 9.55 - 13.03 és 14.25 - 17.26

December elején újra Mikulás Expressz a Nickelodeonnal közösen! A karácsonyi díszekbe öltözött gőzös idén december 6-án, 7-én és 8-án újra végig pöfög a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között. A szervezők valódi mesevilágot varázsolnak nektek, mindezt az utazás élményével, egy remek koncert hangulatával és persze magával a Mikulással és manóival fűszerezve.

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás

Tárogató Úti Színpad - december 7., 11.00

A Nótás Mikulás című műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Mikulással a névnapján, december 6-án találkozhatunk, de énekelhettek majd a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget.

Rutkai Bori Banda: Helló Télapó!

Marczibányi Téri Művelődési Központ - december 8., 11.00

Hópapával és családjával szánkón repülhettek a havas tájak felé, hópelyhekkel keringőzhettek a csillagtitkos éjszakákon, csizma csacsacsát járhattok és megleshetitek, hogyan barátkozik Gizipók és Gézapók a csokimikulással, amíg a távoli hegyek felől egyszercsak megérkezik közétek a Télapó is! Bori horgolt bábjai is táncra perdülnek a zenekar hóváró dalaira.

+1 Mikulás hétvége az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - december 6-8., 9.00 - 16.00

A Mikulás hétvége alkalmával, a Mikulás látogatása mellett, arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos a már használaton kívüli mobiltelefonok újrahasznosítása, hiszen ez érinti a gorillák hazájában zajló bányászati tevékenységet, és annak a természetes élőhelyekre gyakorolt hatását is. Ezért 2019. december 6. és 8. között, minden használt mobiltelefon leadásáért cserébe, fejenként 1 db kedvezményes, 200 Ft-os állatkerti belépőt kaphattok.