Bombasztikus előzetest kapott a várva várt GTA 6

Tíz éve várjuk a legendás botrányjáték folytatását, és még várhatunk is rá két évet.

1997-ben debütált minden idők egyik legikonikusabb videójátéka, a Grand Theft Auto, amelyben fegyveres bűnözők bőrébe bújva kellett a játékosoknak különböző küldetéseket teljesíteniük különböző nagyvárosokban. 2013-ig összesen 5 folytatás készült el, de a játék kultikus státusza ellenére a 6. részre egészen 2025-ig kell várni.

Magyar idő szerint kedden délután 3-kor kellett volna debütálnia a 6. rész előzetesének, de miután egy X-posztban kiszivárgott a teljes anyag, a stúdió inkább publikussá tette a saját csatornáján is.

A GTA 6. a Floridáról mintázott fiktív Leonida államban játszódik, benne a Miamira hajazó Vice Cityvel. A neonfényben úszó Vice City korábban az első Grand Theft Auto, valamint a Grand Theft Auto: Vice City (2002) és a Grand Theft Auto: Vice City Stories (2006) fő helyszínéül szolgált.

A trailerben megismerhetjük Luciát, aki a sorozat történetének első női főszereplője, és a sztori elején még börtönben van. Utána képek villannak fel Vice City életéből, a jelek szerint még mindig tombol a bűnözés, de most már a közösségi média is nagy szerepet kap, mert TikTok-os élő közvetítéseket is láthatunk. Kiderül az is, hogy Luciának van egy barátja is, és ők ketten közösen terveznek valamit, de a nő egy „csapatot” is emleget.

A játék 2025-ben jelenik meg PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re.