Ma már tuti nem fogsz dolgozni: itt a Google böngészős sportjátéka!

A világ egyik legismertebb cége egy szuperaranyos mangafigurákkal teli, Zelda-szerű retró videojátékkal tiszteleg a tokiói olimpia előtt.

A világméretű koronavírus-járvány miatt idén rendezik meg az eredetileg 2020-ra tervezett tokiói olimpiát, amelynek mai, hivatalos megnyitóünnepségéhez a Google is hozzájárult. De még hogy!

A techóriás programozói brahiból összepattintottak egy teljes értékű böngészős játékot, ami pont úgy néz ki, mint a régi Zeldák, meg a többi 16 bites, kultikus japán RPG!

 

Forrás: Google

 

A játékosok a Google nyitólapján lévő, pixeles képre kattintva egy szupercuki kismacska bőrébe bújva keverednek el egy középkori Japánra hasonlító, mesebeli birodalomba, ahol csupa olyan vicces mangafigura lakik, akik mind-mind egy világraszóló sportvetélkedő lázában égnek. A beszélő madarak, mufurc bikák és egyéb különös szerzetek összesen hét erőpróbát hirdettek meg – jelen sorok írójának sajnos eddig csak a pingpongot, a futást, az íjászatot, a rögbit és a szinkronúszást volt alkalma kipróbálni (van még ezen kívül elvileg gördeszkázás és falmászás is), máskülönben az a veszély állna fenn, hogy ma egyetlen friss mozis és tévésorozatos hír sem kerül ki a PORT.hu-ra...

Forrás: Google

 

Természetesen ha már a tokiói olimpiáról és 16 bites Zelda-klón videojátékról van szó, akkor a japán mitológia lények sem hiányozhatnak a Google meglepetésprojektjéből. A játék során beszélgethetünk jópár barátságos kappával, akiknek víz lötyög a felül nyitott koponyájában, sőt, rögbizhetünk a mi kis apró macsekunkhoz képest brutális fizikumú onik ellen is, akik afféle ázsiai trollok és ogrék.

Forrás: Google

 

Arra azért vigyázzunk, hogy a játék igen-igen addiktív! Egyáltalán nem bulvárújságírós túlzás tehát, amit a címben állítottunk, hogy

aki rátéved ma a Google nyitólapjára, az a nap hátra lévő részében már biztosan nem tud hatékonyan GDP-t termelni!

Főleg, ha az illető nemcsak a sportjátékokban merül nyakig, hanem a japán RPG-kre olyannyira jellemző tengernyi mellékküldetésben is. Mert az bizony itt is van szép számmal: hol uszadékfát kell gyűjtenünk a tengerparton egy kedélyes fafaragónak, hol egy barátságos fűszoknyás szigetlakó túlpörgött gyerekét kell megkeresnünk, mert túlzásba vitte a futóversenyt. Szóval játékra fel, előre a magyar sportsikerekért – a képernyők előtt és Tokióban egyaránt!