10 ajándékötlet színházkedvelőknek!

Idén könnyű dolga lesz annak, aki színházkedvelő rokonnak, barátnak szeretne ajándékot vásárolni karácsonyra. Egyre több színház kínál kedvezményes jegy- és bérlet vagy utalvány vásárlási lehetőséget. Az érdeklődési körön kívül csak a pénztárca szabhat határt az elképzeléseknek. Segítségül összegyűjtöttünk tíz ajándékötletet, amivel garantáltan örömet fog okozni színházkedvelő ismerősének.

1.) Kezdjük mindjárt a Katonával, amely megkerülhetetlen a színházi élet rajongói számára. A Katonában olyan színvonalas és bátor előadások születnek, amelyek fontos társadalmi kérdéseket boncolgatnak. Máté Gábor vezetése óta a Katona nemcsak megmaradt a magaskultúra egyik ikonikus budapesti színházának, hanem a színházi marketingkommunikáció- és brandépítés úttörője is. Ennek egyik ékes példája a Katona shopja a K:önyv és bolt, amelyből webshopon keresztül is vásárolhatunk.

Itt már 1000 Ft körüli összegért is lehet vicces ajándékot vásárolni, egyik örök kedvenc az Ascher köhögés elleni cukorka, de vásárolhatunk a színészek arcképével vagy előadásokból vett idézetekkel díszített táskát is. Akinek nincs 8000-10.000 Ft-ja egy táskára, az nyugodtan válogathat a Katonás határidőnaplók, könyvek, bögrék, könyvjelzők, jegyzetfüzetek között.

Akik nem ennyire hardcore Katona-rajongók, csak simán szeretik a színvonalas színházi előadásokat, azoknak ajánljuk a hagyományos színházi utalványt, amelyből kétfélét is kínál a színház: M és L névvel 6.000 ill. 8.000 Ft-ért, amely a megadottak közül két előadásra váltható be.

Fotó: Mészáros Csaba
2.) Buda egyetlen folyamatosan játszó kőszínháza a Karinthy Színház, amely 9.900 Ft-ért kínál olyan bérletet, amely a megadottak közül három választott előadásra és egy mesejátékra váltható be.

3.) A Belvárosi Színházban három előadásra szóló szabad bérletet válthatunk három árkategóriában (I. kategória: 9.900 Ft, II. kategória: 8.400 Ft, III. kategória: 6.900 Ft). A megajándékozott pedig 16 előadás közül választhatja ki, hogy mely előadásokra kíváncsi. Aki csak egy-egy előadásra szeretne jegyet vásárolni, annak kiváló lehetőség a Mikulás napi vásár december 3. és 4. között szintén a Belvárosi Színházban, ahol 20-50%-os kedvezménnyel vásárolhatunk jegyeket az Orlai Produkció előadásaira.

4.) A kortárs tánc iránt érdeklődőknek ajánljuk a Nemzeti Táncszínház karácsonyi bérletét, amelyet három árkategóriában (12.900 Ft, 10.500 Ft és 5.900 Ft) vásárolhatunk meg és három megadott előadásra váltható be.

Sajnos a Nemzeti Táncszínház weboldalán nem találtunk részleteket a bérletről, így érdeklődni a +06 1 201-4407-es telefonszámon vagy a 06/80 10 44 55-ös ingyenesen hívható zöld számon lehet.

5.) A klasszikusokat kedvelőknek ajánljuk a Nemzeti Színház karácsonyi akcióját. Itt 30%-os kedvezménnyel lehet jegyet váltani a legsikeresebb darabokra, valamint bónuszként 4 előadásra beváltható bérletet vehetünk akár már 5.000 Ft-tól.

6.) Shakespeare és Kenneth Branagh rajongóknak felejtehetetlen élményt nyújtanak a Pannonia Entertainment színházi közvetítései az Uránia moziban.

December 20-án a Kenneth Branagh Theatre Company előadásában John Osborne modern klasszikusa, A komédiás látható, amelyben maga Kenneth Branagh alakítja a címszereplőt, Archie Rice-t. A két ünnep között, december 27-én a Shakespeare’s Globe Színház eredeti reneszánsz díszletekkel és kosztümökkel színre vitt produkciójában a Tévedések vígjátéka lesz műsoron.

A színházi közvetítéseket angol nyelven, műfordítások alapján készített magyar felirattal vetítik, jegyek 3.600 Ft-os áron kaphatók.

7.) Aki nem rajong a rétegszínházért és a populárisabb, generációkat együttesen megszólító, szórakoztató színházat szereti, annak ajánljuk a József Attila Színház karácsonyi szabadbérletét, amely háromféle szabadbérletet kínál fajtánként három árkategóriában.
Miskolci balett, Rómeó és Júlia, fotó: Puskel Zsolt
8.) Aki a klasszikus magyart szereti színházból (is), annak kiváló lehetőség az Újszínház karácsonyi bérletvására, ahol a széles választék mellett árban is messze a legnagyobb a szórás: 3000 Ft-tól 16.500 Ft-ig mindenki kiválaszthatja a kedvére való kombinációt.

9.) Aki a könnyed szórakozás híve és azért szeret színházba járni, mert imádja a kabarétréfákat és a vígjátékokat, annak a Vidám Színpad ajándékutalványa a nyerő. A 3000 Ft, 5000 Ft és 10.000 Ft értékű utalványok különböző kombinációkban használhatóak fel.

10.) Azoknak, akik a kulturális élmény mellett egy kis gasztronómiára is vágynak, kiváló választás lehet az Anyád kínja című előadás az Orfeumban. A kétféle (húsos, vega) háromfogásos menü jeggyel együtt 7.900 Ft ill. 8.900 Ft-ba kerül. Fonyó Barbara, Haumann Petra, Oszter Alexandra és Kisfalvi Krisztina humorral, tabuk nélkül mesél az anyaság csodálatos és kevésbé varázslatos élményeiről. Zenés vacsoraszínház, nemcsak nőknek!