Nyolc program, amire mi is elmennénk

A PORT.hu heti rendszerességgel ajánl kulturális programokat partnerei, valamint a portálon újonnan megtalálható események kínálatából. E heti válogatásunkban a Budapesti Fesztiválzenekar két februári programja is megtalálható, de különlegesnek ígérkezik a debreceni Norma Kolonits Klárával címszerepben, valamint nyáron érkezik a Vámpírnaplók című sorozatból Michael Malarkey a Dürer Kertbe, hogy énekesi oldalát is megmutassa a magyar közönségnek.

 

Maraton 2018 - Bernstein és az amerikai zene

2018. február 4., 10:30, Müpa, Budapest

1 nap, 11 koncert, 500 perc tiszta zene - a Budapesti Fesztiválzenekar zenei maratonja ezúttal Leonard Bernstein köré épül, akinek sokoldalúságát a hazai zenei élet legizgalmasabb szereplői mutatják be.

 

Játékszín előadásai

2018. február - március, Játékszín, Budapest

Az öt éve újjáéledt színház sikerdarabjai felhőtlen kikapcsolódást ígérnek közönségének. Ez az otthona többek között a népszerű improvizációs előadásnak, a Beugrónak is.

 

100 Tagú Cigányzenekar: 10 év után újra az Arénában

2018. február 25., 19:00, Papp László Budapest Sportaréna

A 32 esztendeje alakult világszerte híres és egyedülálló zenei formáció klasszikus szimfonikus zenekarként komolyzenét, magyar népi- és cigányzenét játszik. Előadásukat az egyedi hangzás még felemelőbbé teszi.

 

Vörösmarty: Csongor és Tünde

2018. február 17., 21., 19:30, Hungarikum Élményház, Budapest

Egy örökérvényű szerelmi dráma, ami még közel kétszáz év után is megfejtésre vár. Az azonban biztos, hogy a valódi boldogság megtalálása rajtunk áll.

 

Michael Malarkey

2018. június 7., 19:00, Dürer Kert, Budapest

A Vámpírnaplók sorozat sztárjának zenei teljesítménye is figyelemre méltó. A magyar közönség most találkozhat először koncerten az énekes-dalszerzővel.

 

Bellini: Norma

2018. február - március, Csokonai Nemzeti Színház, Debrecen

A különleges bel canto opera címszerepét a Liszt-díjas Kolonits Klára énekli. Az énekhang virtuozitása mellett a szereplők jellemrajzának részletes kifejtése is hangsúlyos, sorstragédia-szerű.

 

A szépség bűvöletében - Budapesti Fesztiválzenekar

2018. február 12-13-14., 19:45, Müpa, Budapest

A koncert első felében Korngold késő romantikus Hegedűversenye szólal meg Arabella Steinbacher előadásában, majd a szimfonikus programzene csúcsaként ismert Alpesi szimfónia R. Strausstól.

 

III. Indoor Sörfesztivál

2018. február 16-18., Danubius Hotel Gellért, Budapest

Az impozáns hotel erre a hétvégére átalakul az ország legnagyobb sörkocsmájává, ahol a vendégek korlátlanul kóstolhatnak, valamint az épület 100. születésnapja sem marad jó hangulatú ünneplés nélkül.