Art Friday hétvége a Max Cityben

2021. november 26-28. között a törökbálinti Max City Lakberendezési Bevásárlóközpont egy nagy művészeti térré alakul, ahol a képzőművészet és az előadóművészet sok ágával találkozhatnak azok, akik ellátogatnak ide ezen a különleges hétvégén.

November 26-án, amikor sokan a Black Friday bűvöletében boltról boltra járnak, vagy épp az online térben keresgélnek, addig az Art Friday estéjén a Gallery MaxbanMagyar Géniusz Konkrét  című tárlatának megnyitóján, Bojár Iván András és Pindroch Csaba színművész közös tárlatvezetésével várják a szervezők az érdeklődőket a házban 22 óráig. Szombaton és vasárnap magyar designer termékek, építészeti-, design- és művészeti témájú könyvek, illetve kortárs festmények művészeti vásárával, gyerekeknek művészeti foglalkozásokkal, szitanyomó műhellyel, egyéni tárlatvezetésekkel és előadóművészeti performansszal várnak mindenkit. A vásárlás és a kulturális élmények mellett, a MaxCity pénteken felavatja a JÓKOCKÁT, melyben december végéig izgalmas fényinstalláció révén készíthet majd bárki különleges szelfiket, mellyel ráadásul egyúttal a Világszép Alapítványt is segítheti a MaxCity kooperációjában.

Ifj. Ficzek Ferenc: Sárga 4-es, 114x114cm, akril, vászon, 2013 (Részlet)


A Gallery Max november 26-án 19 órától ismét izgalmas tárlat helyszíne, melynek kurátora Bojár Iván András. Központi témája a korábbi “Magyar Géniusz” tárlatok sikerén felbuzdulva, a geometrikus absztrakt konkrét jellegére helyezi a hangsúlyt. A látható munkák rengeteg kortárs fiatal és nemzetközileg ismert alkotó művei. Ilyen a főként Párizsban működő Kalmár János, vagy a Svédországban élő Palotai Gábor. Mellettük pedig, Családi Kriszta, Nagy Barbara, ifj Ficzek Ferenc, Szlabey Zoltán és még sokan mások.

A megnyitó alkalmával Pindroch Csaba színművész és egykori művészettörténet tanára, Bojár Iván András galerista-kurátor különleges tárlatvezetésén, mint kései és nyílt szakórán vehetnek részt a jelenlévők. Az eseményt a kiváló Nuage Project koncertje kíséri.

A következő hétvégi napokon a szervezők minden korosztály számára igyekeznek művészeti programokat felmutatni és ezekben részvételre buzdítani. A legkisebbek számára művészet pedagógiai foglalkozásokat tartanak erre szakosodott előadók, így a gyerekek belekóstolhatnak abba, milyen a vizualitáson keresztül új dolgokat tanulni világról.



A nagyobbak számára szitanyomó műhelyt és élményfestő workshopokat tesznek elérhetővé a MaxCity munkatársai azért, hogy mindenki elkészíthesse a saját alkotásait, amelyeket haza is vihetnek a megvásárolt lakáskiegészítők mellé akár.

Azok számára, akik felelősen gondolkodnak, a MaxCity lehetőséget biztosít arra, hogy a Világszép Alapítvány számára támogatást nyújtsanak. Hiszen az alapítvány olyan gyerekekért jött létre, akiket kiemeltek családjaikból és gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél élnek. Az alapítvány programjai abban segítik a gyerekeket, hogy az otthontalanság, és az óriási bizalomvesztés és szeretethiány ellenére is meg tudják élni, hogy helyük van a világban, szeretetre méltóak, és vannak lehetőségeik az életben. A MaxCity számára pedig az otthon érzésének megteremtése az elsőszámú feladat, így nem is volt kérdés, hogy felkínálták a segítségüket az alapítvány számára.

A hétvége teljes programja folyamatosan bővül, amelyről a központ honlapján és közösségi média felületein érdemes érdeklődni.


A port.hu zenés műsorának vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hisz 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Az izomzatát nem a legyek, de nem is a szél hordta össze, ez tény, de most kiderül, hogy mire megy a brutális erő hat vékony fém húrral szemben.