Családbarát Múzeum elismerést nyert a Ludwig Múzeum

A családbarát múzeumi működés elismerésére szakmai díjat alapított 2020-ban a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK). A kezdeményezés szervesen illeszkedik a kormányzat 2017-ben indított Családbarát ország nevű országos projektjéhez, amelynek része a pályázati úton elnyerhető, minőséget jelző márka, a Családbarát védjegy.

A kezdeményezés célja, hogy a múzeumok szolgáltatásaikat, infrastruktúrájukat, programjaikat „családbaráttá” tegyék, és elősegítsék a különféle családtípusok minőségi időtöltését, valamint erősítsék ezt az értékrendet és támogassák a családot, mint mikroközösséget, továbbá fejlesszék és bővítsék az őket célzó oktatási, nevelési és szociális tevékenységeiket.

Az elismerést első alkalommal 2020. szeptember 28-án vehették át az erre érdemes intézmények a 18. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó keretében.

A Családbarát Múzeum címet elnyerők nem csak oklevelet kaptak, de három éven keresztül használhatják a minősítést igazoló „logó”-t, illetve online csatornáikon és kiadványaikban kommunikálhatják, hogy részesültek az elismerésben.