Szórakozz a Szépművel!

Bár az épület kapui zárva vannak, számos módon élvezhetitek otthonról is a múzeum kincseit. Igaz, hogy most be kell érni a képernyőn keresztüli tapasztalatszerzéssel, de a múzeum dolgozói mindent megtesznek azért, hogy így is személyes élményben legyen részetek.

Hiszünk a művészet felemelő erejében, kiváltképpen az ilyen nehéz időszakokban. Kattintsatok az alábbi linkekre és látogassatok el a Szépművészeti Múzeumba virtuálisan, játsszatok és töltődjetek fel művészettel!

Kreatív feladatok kicsiknek

A Képvarázs segítségével elutazhattok a paradicsomba, belecsöppenhettek egy sárkányos hőstörténetbe és meglátogattok egy királylányt is. Minden állomáson letölthető színező vagy rajzlecke várja a kicsiket.

 

 

 

Utazás az ókori Egyiptomba

Ha érdekel, hogy az egyiptomiak szerint hogyan születtek az istenek, milyen volt a természetük és milyen kalandokba keveredtek, induljatok az Egyiptomi mítoszok nyomában a Szépművészetivel!

 

 

 

Kettő az egyben

Gyerekfelügyelet ugyan sajnos nincs, de ha szülőként kizökkennél egy picit a karantén támasztotta kihívásokból, nyomtasd ki színezőket, és amíg a gyerekek alkotnak, járj utána, hogy ki is volt Mária Magdolna, kurtizán vagy szent, akit többször említ a Biblia név szerint, mint az apostolok többségét.

Lássuk!

Egy kicsi kis agytorna mindenkinek kell! Teszteljétek a tudásotokat és a megfigyelőképességeteket, hogy a a karantén alatt is megőrizzétek frissességeteket!

 

 

 

Nézz bele!

A médiatárban lapozzatok bele a nemrég megjelent Királyok és királynők című könyvbe, olvassatok az egyiptomi írásfajtákról és írnokokról Thot tanítványai címmel, és nézzétek meg izgalmas videóanyagokat is.

 

 

 


Öltözz be és játssz!

Öltözz be és játszd el, hogy Te vagy a műalkotás! Szelfizz, fotózz, a képet dobd fel Instára! Használd a #legyelteismualkotas hashtaget és a @szepmuveszeti taget! Érdemes figyelni a múzeum oldalát, mert a legjobban sikerült parafrázisok felkerülnek a Szépművészeti Múzeum Instagram oldalára és a honlapra  is.