Új online tartalmakkal és virtuális megnyitóval jelentkezik a Ludwig Múzeum

Bár a fizikai kapcsolatot egy időre fel kellett függeszteni a látogatókkal, a múzeum a virtuális térben minél több új tartalommal szeretné tartalmas kikapcsolódásra invitálni a közönséget, ezért létrehozta honlapján a #múzeum otthonról menüpontot.

Ismerkedj! Fedezd fel! Lassulj le! Hallgasd, nézd meg! Olvass bele! Mélyülj el!

Az aloldalon hat kategória mentén rendszerezik a már meglévő és vadonatúj online tartalmakat. A szelekcióba bekerültek a korábbi kiállításokhoz készült videóinterjúk és tárlatbemutatók, valamint a múzeum több mint 800 tételes gyűjteményéből készített tematikus válogatások, illetve a gyűjteményi művészekkel készült portréfilmek. Egy helyen megtalálhatók a múzeumpedagógusok által kidolgozott fejlesztőprogramok és más vadonatúj oktatási célú anyagok. Az új menüpont alá csatornázták be a szokásosnál gyakrabban frissülő blog tartalmát, sőt egy olyan új sorozat folyamatosan készülő „epizódjait” is, amelyekben ismert előadók zenei, irodalmi, tudományos-performatív reflexióit hallhatók bejelentkezések, „szobakoncertek”, felolvasások formájában.

Mindezeken felül itt (is) helyet kap az egyelőre csupán virtuálisan megnyíló Lassú élet. Radikális hétköznapok című csoportos kiállításhoz kapcsolódó microsite, ahol a kiállítás hátteréről, a munkafolyamatról, a projektben résztvevő művészekről olvashatnak az érdeklődők.

Múzeum otthonról
Lassú élet Microsite
Facebook
Instagram

Lassú élet. Radikális hétköznapok
(virtuális megnyitó: 2020. 04. 08. 19.00)

A lassú-szemléletmód a társadalom, a gazdaság és a mindennapi élet területén egyaránt a meglévő struktúrák újragondolását és a bevett gyakorlatok újraszervezését jelenti. Lényege a tudatosságban és a kritikai hozzáállásban ragadható meg leginkább, az etikus fogyasztástól, az önkéntes egyszerűségen át, a növekedés nélküli gazdaság koncepciójáig.

Az online vernisszázson Csató József festőművész elektronikus etűdjét megelőzően Készman József művészettörténész nyitja meg virtuálisan a kiállítást.