Veszélyhelyzetben is menjünk múzeumba!

A konyha-nappali-fürdő univerzumból kicsit kilépve látogassatok kiállításokat. Nem kell maszk, sem gumikesztyű. Csak dőljetek nyugodtan hátra! Illetve...

Első ajánlatunkhoz még sétálhat is egyet, aki mer. efZámbó István VI. Kiséletmű kiállítása április 18-ig bejelentkezéssel, előre egyeztetett időpontban látogatható (még) a Godot Galériában. Ezt a 06703816775-ös vagy a 06702217893-as telefonszámon tudjátok megtenni.  A Galéria facebook oldalán 
láthattok képeket a mestertől.

A Ludwig Múzeummal ennyire nem egyszerű a helyzet. S bár a múzeum fizikailag zárva tart,  a Dead Web – The End című kiállítás műveivel online is megismerkedhettek.
Az online kiállítás megtekintéséhez jó szórakozást kívánunk!

A kényszerű bezárás alatt Műcsarnok is aktívan megosztja a közönséggel digitális tartalmait. Vegyél részt a virtuális kiállításbejárásokon! Virtuálisan bejárható  Derkó 2020 | Képzőművészeti ösztöndíjasok pályázati kiállítása, a Papírok–rácsok–akkád | Major Kamill kiállítása és Paolo Ventura: Velencei történet / Automaton című tárlata is. Az online megtekinthető tárlatok a közoktatásban is jól hasznosíthatók történelem, illetőleg vizuális kultúra órákon.

A Petőfi Irodalmi Múzeumot sem kell hanyagolnotok. A Károlyi-palota falai közé is benézhetsz otthonról. Szabó Magdát és Arany Jánost emelnénk itt ki, ami még lehet, hogy a tanulásban is nagy segítségedre lesz. A múzeum youtube csatornája sem válik károdra, és a gyerekeknek is találhatsz tartalmas időtöltést.

 

Sétánk a Magyar Nemzeti Galériába kalauzol. A látogató a Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című tárlaton Munkácsy Mihály fő művei mellett a Paál László, Deák Ébner Lajos, Fényes Adolf, Koszta József és Rudnay Gyula alkotásaival és eddig ritkán látott, raktárban őrzött kiváló festményekkel is találkozhat. A kiállításon olyan külföldi művészek is szerepelnek, mint például Narcisse Virgilio Diaz de la Peña, Albert von Keller és Louis Ernest Barrias – feltárva a realista festészet szélesebb skáláját. 

Ellátogatunk Kecskemétre is, ahol a Paprikamalmok Bátyán című kiállítás kicsit inkább a gasztronómia, mint a képzőművészet felé kacsitngat. A régi fotók emlékeket idézhetnek az olvasó-látogatókban, a szöveget olvasva pedig talán újdonságokat is megtudhattok a paprikáról. A kiállítást a Katona József múzeumban nézhetitek meg. 

Ígérjük, hogy nem maradtok kiállítás nélkül az elkövetkező időben sem!