Kiállítás

efZámbó István: VI. Kiséletmű Kiállítás

ef Zámbó István képzőművész
Godot Galéria
2020. március 18. (szerda) - 2020. április 18.

Helyszín:

Godot Galéria
1114 Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 11.

efZámbó István VI. Kiséletmű Kiállítása mától április 18-ig látogatható a galériában. A körülményekre való tekintettel a kiállítást egyenlőre csak bejelentkezéssel, előre egyeztetett időpontban lehet látogatni. Ezt a 06703816775-ös vagy a 06702217893-as telefonszámon lehet megtenni.


A kiállítás egy-egy képét pár naponta felkerül a galéria Facebook oldalára, így online is megtekinthető lesz.


A kiállítás hírlevele a galéria weboldalán


A folyamatosan bővülő Facebook album


efZámbó István vagy ahogyan többen ismerik és nevezik „Öcsi” régebbi és újabb munkáit mutatja be a Godot Galériában. A művész szellemiségéhez jól illik ez a kötetlen válogatás, amely nem ragaszkodik egyoldalúan a legfrissebb munkák bemutatásához, hiszen efZámbó munkássága felülemelkedik az aktualitáson, és egységes életműként áll össze. A művek örökérvényűek, még akkor is, ha nem egy életműkiállítás keretében kerül bemutatásra egy olyan válogatás, ahol a művek magukban adták a válogatási szempontot, újra a nagyközönség elé kerülve.


A dadaista-szürrealista univerzumban alkotó efZámbó Istvánt asszociációkra építő, a művekben külön-külön is belső logikát teremtő frivol és ironikus ábrázolásmód jellemzi. A visszatérő, állandósult motívumok, mint például a jellegzetes pöttyös labda, a szív, a ház, a koponya, a hal vagy a locsolókanna egyértelműnek tűnő jelentése mégis mindig más megvilágításba kerül a műveken megjelenő többi részlet tekintetében. Az álomszerűen, szabadon kialakított kompozíció a színek és a formák viszonyában egyensúlyt mutat, ellenpontozva a zűrzavarosan egymás mellé kerülő motívumok sokaságát.


A művészi ellenállást és elvonulást egyaránt képviselő szentendrei Vajda Lajos Stúdió alapítójaként a progresszív művészet egyik hazai atyja ma is ugyan olyan játékos és kötetlen alkotásokat hoz létre a festészet, a grafika, a szobrászat, a performansz, a zene és a költészet területén. Saját maga és művei, illetve befogadói kapcsolatáról így fogalmazott: „Olyan gondolatokat szeretnék ébreszteni a nézőben, amik nekem se jutnak eszembe.”

Hozzászólások