A Manó Könyvek januári újdonságai

A Manó Könyveknél az új év első hónapjában is a meséké a főszerep! Tarts velük és fedezd fel a csodaszép mesekönyveket!

Hamarosan érkezik egy lapozó, aminek főhőse a kicsik nagy kedvence, Bori, Alma Magdi, a bodzavirágfehér színű templomi egérkéről és a barátságról szóló mesét is lapozó formában jelentettük meg, hogy sokáig forgathassák a kis kíváncsi kezek. A nagyobbakra, a már maguknak olvasókra is gondoltunk, nekik érkezik több népszerű sorozatunk folytatása, mint például az Arisztocicák, Állati kávézó és a Tilly és Táltos új kötete. Végül, de nem utolsó sorban, egy igazi családi kedvenccel is készülünk, a már 30 nyelven megjelent, 84 millió eladott példányban eladott kedvenc, Vili is megérkezett! Vajon ti megtaláljátok, hogy hová tűnt az ikonikus piros-fehér csíkos pólós, sapkás Vili?


Januári újdonságaink a legkisebbeknek

Larissa Speer: Bori színes világa – Barátnőm, Bori
Fordította: Skaliczki Alíz

Barátnőm, BoriBori kedvenc állata Miau, a macska. Neked is van kedvenc háziállatod? A csokoládés vagy az epres fagyit szereted jobban? Inkább kint vagy bent szeretsz játszani? Ebben a színes, gyakorlatias könyvben a kicsik nem csak olvashatnak Boriról, hanem bekukkanthatnak a mindennapjaiba, sőt, a részesévé is válhatnak! A könyv arra ösztönzi a gyerekeket, hogy találják meg, ők mit szeretnek csinálni, őket mi érdekli igazán. És mivel együtt is nézegethetitek, feltehettek kérdéseket is egymásnak, így a gyerekek megtanulják megfogalmazni, hogy mit szeretnek, és mit nem.

Korosztály: 2+


Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi – Barát a bajban
Fordította: Szalay Zsuzsanna

Még a legnagyobb medvék is félnek néha. Legalábbis egy picit. A villámlástól és a dörgéstől, a sötéttől és a brekegő szörnyektől. De Alma Magdi mindig tudja, hogyan öntsön bátorságot a barátjába. Nem is sejti, hogy hamarosan ő is megtapasztalja, bajban ismerjük meg az igaz barátot...

Korosztály: 2+

A vicces bárány
Fordította: Kalwa Natália

A kicsi bárányka szeret viccelődni és nevetgélni. Van kedved vele együtt nevetni?
Ezek az állatok játékos módon mutatják be a gyerekeknek a világ sokszínűségét. A képekhez kapcsolódó egyszerű szövegek hatnak a képzelőerőre és bővítik a szókincset.

Korosztály: 1+

A segítőkész nyuszi
Fordította: Kalwa Natália

A kis nyuszi szeret segíteni a barátainak. És Te kinek fogsz ma segíteni? Ezek az állatok játékos módon mutatják be a gyerekeknek a világ sokszínűségét. A képekhez kapcsolódó egyszerű szövegek hatnak a képzelőerőre és bővítik a szókincset.

Korosztály: 1+

Katja Reider: Hipp-hopp, a harag tovaszáll!
Fordította: Boczán Bea

Egy kis veréb rászállt a kunyhóra, amit a sündisznó épített. A kis sündisznó ezen jól feldühödött és rettenetes haragra gerjedt! Sírt, hisztizett, nem látott a méregtől. A többi állat körbevette és nagyszerű ötletekkel próbálták segíteni, hogy gyorsan tovaszálljon a dühe.
Egy kedves történet hasznos tanácsokkal, szülőknek és gyerekeknek, hogy mit tehetünk, ha valakit elönt a méreg...

Korosztály: 2+


Hans-Christian Schmidt: 10 kicsi nyuszi
Fordította: Vörös István

Áron a kiskertjében
virágot locsolgat éppen -
Húsvét napját így várja.
Hol késhet a pajtása?

Nem vár soká a kis nyuszi:
Egy, két, há'... majd kilenc pajti
Fut be vígan odvába.
Tojást festeget mind a 10 -
Történetük számolni hív!

A nyúlpajtik oldalról oldalra töltik meg a mesét, míg végül tízen serénykednek a húsvéti tojások díszítésén, hogy legyen mit elrejteni az ünnep napján! Játssz, mókázz, számolj velük!

Korosztály: 2+

Helena Kraljic: A telihold titka
Fordította: Csapody-Szabó Noel

Az állatok aggódva figyelik, ahogy a telihold egyre csak fogy, minden egyes nappal vékonyabb lesz, majd eltűnik...

Ez a képeskönyv nem csupán a Hold titkairól mesél, valójában sokkal többet tanít nekünk. Például arról, hogy milyen elmondhatatlanul fontos a közös meseolvasás, vagy hogy miért beszélgessünk a félelmeinkről a barátainkkal. Az aggodalmak, huss, elszállnak, és előbb-utóbb minden elrendeződik, minden kisimul, és kerek lesz, pont mint a Hold.

Korosztály: 2+


Alli Brydon: Disney Nyuszik – Építsünk bungit!
Fordította: Skaliczki Alíz

Toppancs és testvérei szeretnének egy titkos helyet maguknak, ami csak az övék. Minden nyuszinak van egyegy ötlete, de a legcsöndesebb, legkisebb nyuszilány, Tessie terve lesz az, amelyik mindenkinek elnyeri a tetszését. Vajon a fa tetején vagy a bokorban, esetleg a távoli sziklán lesz a nyuszik bungija?

Megjelenés: 2024. január 22.
Korosztály: 3+

Rövid mesék gyűjteménye, szemet gyönyörködtető rajzokkal

A legszebb Andersen mesék
Fordította: Balássy Fanni

A rendíthetetlen ólomkatona, A rút kiskacsa, A kis hableány: a legszebb Andersen meséket gyűjtöttük össze ebben a kötetben, amelyben az olyan, kevésbé ismert történetek is helyt kaptak, mint A repülő láda vagy A fülemüle. A rövid meséket változatos, szemkápráztató illusztrációk kísérik.

Megjelenés: 2024. január 25.
Korosztály: 3+


A legszebb Grimm mesék
Fordította: Balássy Fanni

Jancsi és Juliska, Holle anyó, A brémai muzsikusok: a jól ismert Grimm mesék mellett olyan, ritkábban hallott történetek is helyt kaptak ebben a gyűjteményes kötetben, mint A három toll vagy A suszter manói. A rövid meséket változatos, szemet gyönyörködtető rajzok kísérik.

Megjelenés: 2024. január 25.
Korosztály: 3+

 

Egy igazán szórakoztató enciklopédia, ami egyben böngésző, fejtörő és játékos feladatokkal teletűzdelt könyv is

Disney Suli – Legelső enciklopédiám – A testem
Fordította: Kallai Nóra

Fejtsd meg a csodálatos emberi test titkait! Micimackó és barátai segítenek, hogy megtudd, mi történik a testedben, amikor lélegzel, alszol, eszel, írsz vagy éppen sétálsz. Megismerheted az öt érzékszerv felépítését, megvizsgálhatod, mire van szüksége a testednek, ahhoz, hogy megfelelően működjön, és azt is megfigyelheted, hogyan kommunikálunk egymással.
A Legelső Enciklopédiámban látható fantasztikus fényképek azonnal felkeltik a gyerekek figyelmét, a megannyi szórakoztató információ hallatán biztosan sokat nevetnek majd és közben rengeteget tanulnak. A fejezetek végén található játékos feladatok pedig garantáltan vidám élménnyé teszik a közös olvasást!

Megjelenés: 2024. január 22.
Korosztály: 4+


84 millió eladott példányban, 30 nyelven

Martin Hanford: Hová tűnt Vili?
Fordította: Csapody-Szabó Noel

AZ EREDETI KALAND!
Csatlakozz Vili kereséséhez a világ körüli útján: a strandon, a sípályákon, a vasútállomáson, a reptéren, a múzeumban vagy a vidámparkban.
Minél többet nézed, annál több mindent találsz meg, miközben Vilivel és barátaival elérsz az utolsó képig. Ez egy olyan könyv, ami miatt az egész világ azt kérdezi...
Hová tűnt Vili? TE MEGTALÁLTAD MÁR?

Korosztály: 15+


Kisiskolásoknak

Jennifer Castle: Disney Arisztocicák – Fantasztikus Nyuszifutam
Fordította: Boczán Bea

Ahogy minden évben, most is elérkezett a Fantasztikus Nyuszifutam ideje. Ilyenkor a világ minden tájáról Párizsba érkeznek a nyuszik, hogy részt vegyenek a Luxembourg parkban megrendezett akadályversenyen. A népszerű eseménynek köszönhetően a Doromboló Cukiban is rengeteg a vendég. Amikor Berlioz észreveszi, hogy a tehetséges, de félszeg Angelique kilóg a csapatból, igyekszik őt biztatni, de testvérei, Marie és Toulouse nem nézik ezt jó szemmel. Tovább nehezíti a helyzetet egy új versenyző, Hiphopper feltűnése, aki elég furcsán értelmezi a szabályokat...
Vajon sikerül elérni, hogy tisztességes legyen a verseny? A titkos kávézó mindenesetre továbbra is nyitva áll minden vendég előtt!

Korosztály: 5+


Stella Tarakson: Állati kávézó – Robbie a makacs mókus
Fordította: Boczán Bea

Elli elszántan keresi a választ arra a kérdésre, hogy mi történhetett a dédnagyapjával évekkel korábban. Ám amikor a közeli parkban Blake-kel együtt belekeverednek egy állati ribillióba, már nincs ideje ezen morfondírozni, hiszen sokkal sürgetőbb kérdésekre kell választ találniuk.

Robbie, a vörös mókus és a családja folyton összetűzésbe kerül a nagyobb termetű és zsugori szürke mókusokkal. Miután Robbie bátran szembeszáll a szürkékkel, Elli és Blake mindent megtesznek azért, hogy elkerüljék a csatározást, és ismét béke legyen a parkban.

Megjelenés: 2024. január 25.
Korosztály: 5+


Pippa Funnell: Tilly és Táltos – Csapatmunka
Fordította: Cséplő Noémi

A díjlovas Livvy James arra kéri Tillyt, legyen a lovásza egy nemzetközi eseményen. Tilly izgatottan várja, hogy számos híres lóval és lovassal találkozzon, de - ahogy mindig - ezúttal is szomorú, hogy el kell válnia Táltostól. Amikor összedől a világ, Tilly megérti, hogy a csapatmunka az élet minden pillanatában fontos.
Pippa Funnel, a többszörös bajnok és Grand Slam győztes megosztja veled lovas tanácsait, hogy te is mindent tudj a lovakról.

Korosztály: 9+