A Manó Könyvek szeptemberi újdonságai

Malac és Liba újra itt van! Tóth Krisztina mulatságos hősei ezúttal bűvészelőadást rendeznek, sőt, igazán ötletes jelmezeket is kitalálnak. A világhírű regényíró, Maggie O'Farrel gyönyörű mesekönyve A fiú, aki szívében hordozta a csodát Dr. Kádár Annamária fordításában érkezik.

A könyv nemcsak a gyerekekhez, hanem a gyermeklelkű felnőttekhez is szól, mindazokhoz, akik még hisznek a csodákban, varázslatban. A kicsit nagyobb olvasók több izgalmas ifjúsági regényt is kézbe vehetnek: Londonba látogathatnak Mr. Pompás Mancs társaságában, aki nem csupán egy roppant jólnevelt nagymacska, hanem oroszlán bandita, aki igazságot szolgáltat és megmenti rabságban sínylődő állattársait. Megan Rix regényében pedig Winston Churchillel és macskájával találkozhatnak.
Loki, a már majdnem jó isten visszatér, és próbálja bebizonyítani ártatlanságát, a Titanic mentőakciójában pedig egy kutyának is fontos szerep jut...
A romantika sem hiányozhat: Oltári Austen-sorozatunk új kötete Jane Austen Meggyőző érvek című klasszikusát meséli el a fiatalabbaknak. A Disney rajongók pedig az érzelmekről olvashatnak, vagy épp játszva tanulhatnak kedvenc mesehőseik társaságában.

Malac és Liba 9. – Öltözzünk jelmezbe!

Tartsatok Malaccal és Libával, akik ezúttal viccesebbnél viccesebb jelmezekbe bújnak, és még egy igazi bűvészelőadást is megrendeznek. Persze ezt is a tőlük megszokott kedves és mókás módon teszik, de némi kalamajka és megannyi vicces jelenet után minden a helyére kerül.

Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a mesehallgatás.

Megjelenés: 2023. szeptember 25.
Korosztály: 3+


Maggie O'Farrell: A fiú, aki a szívében hordozta a csodát
Fordította: Dr. Kádár Annamária

A fiú, aki a szívében hordozta a csodátAmikor Jem és családja vidékre költözik, Jem kicsit sem kedveli az új otthonát. Ráadásul az iskolában is nehézségekkel küzd, nem egyszerű odafigyelni az órán, nem hintázni a székkel, és mintha a betűk is folyton összecserélődnének...

A domboldalban fekvő, régi házikóban, furcsa dolgok történnek: a cipők megtelnek gesztenyével, a lépcsők gyapjúlabirintussá változnak. Jem kishúga, Verity biztos benne, hogy mindez egy pajti műve, aki mélyen a dombban élő, ősi teremtmény.
Jem azonban megingathatatlan abban, hogy ilyen lény nincs. Azonban ez a mások szívére és elméjére oly' érzékenyen hangolódó apró, mitikus teremtmény valóban létezik! Mi több, a csodatévő eszköztárában lapuló tréfa, huncutság és csintalanság segítségül hívásával elhatározza, hogy segít Jemnek felébreszteni a gyermek szívében kihunyt varázslatot.

A könyv nemcsak a gyerekekhez, hanem a gyermeklelkű felnőttekhez is szól, mindazokhoz, akik még hisznek a csodákban, varázslatban. Mindannyian esélyt kapunk arra, hogy visszatérjünk a saját gyerekkorunkba, amikor a valóság és fantázia határai még oly könnyen átjárhatóak voltak. Mert a csoda bennünk, a szívünkben lakik!
Ebből a varázslatos meséből, mely tökéletes ajándék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, mindannyian erőt meríthetünk.

Maggie O'Farrell, az Ahol a Hóangyalok laknak többszörösen díjnyertes írójának új gyermekkönyve ismét Dr. Kádár Annamária csodálatos fordításában, és Daniela Terrazzini lenyűgöző illusztrációival jelenik meg.

Megjelenés: 2023. szeptember 18.
Korosztály: 6+

Stephanie Sorrell: Mr. Pompás Mancs
Fordította: Morcsányi Júlia

Mr. Pompás MancsBen és Hattie London egyik parkjában összebarátkoznak egy oroszlánnal, aki csakhamar a legjobb barátjuk lesz. Mr. Pompás Mancs nem csupán egy roppant jólnevelt nagymacska, hanem egy oroszlánbandita, aki igazságot szolgáltat és megmenti rabságban sínylődő állattársait.
Például régi barátját, egy medvét a városi állatkertből. Ám ehhez a tervéhez szüksége van Ben és Hattie segítségére is.

A gyerekek örömmel csatlakoznak az akcióhoz, ám akkor még nem tudják, hogy a medve szöktetés korántsem veszélytelen vállalkozás! Pedig ez még csak a kezdet...

 

Megjelenés: 2023. szeptember 07.
Korosztály: 7+

Louie Stowell: Loki 2. – Egy majdnem jó isten naplója
Fordította: Iglódi Brúnó Boldizsár

Amikor eltűnik Thor kalapácsa, na kit gyanúsít mindenki? Persze, hogy engem, Lokit, ki mást?
Ez olyan igazságtalan!
Hiszen én már jó vagyok! Ahhoz, hogy tisztázni tudjam magam:
1., MEG KELL TALÁLNOM THOR IMÁDOTT KALAPÁCSÁT
2., LE KELL LEPLEZNEM A VALÓDI TOLVAJT
3., MINDENKIT RÁ KELL VENNEM, HOGY BEISMERJE, HOGY MEKKORÁT TÉVEDETT
(Ugye nem is kérdés, hogy az utolsó pont a legfontosabb?)

Megjelenés: 2023. szeptember 21.
Korosztály: 9+


Megan Rix: Winston és a kis Houdini
Fordította: Balássy Fanni

A kilenc éves Harry nagyon szeretne egy házi kedvencet, de sajnos az apja nem engedi, hogy kisállatot tartson otthon. Így hát jobb híján a helyi állatmentő központban segít, amikor csak ideje engedi.

Egy nap azt a feladatot kapja, hogy vigyen el a különleges születésnapi ajándékot az egykori miniszterelnök, Sir Winston Churchill chartwille-i házába. Vajon találkozhat személyesen a nagy állatbarát hírében álló politikussal? És lehet valaha saját házi kedvence?Megjelenés:

2023. szeptember 15.
Korosztály: 9+

 


Lindsay Galvin: A Titanic négylábú hőse
Fordította: Skaliczki József - Skaliczki Alíz

A Titanic négylábú hőseSid, a fiatal hajósinas büszke arra, hogy a Titanicon, a valaha épült legnagyobb óceánjárón szolgálhat.

Clara is kalandokról ábrándozik, ő azonban potyautas egy jóval kisebb hajó, a Carpathia poggyászterében.

Itt ismeri meg Rigelt, a behemót, de annál kedvesebb kutyust, akit csomagként adtak fel a hajóra, hogy eljusson új gazdájához. ű

Találkozásukkor még egyikük sem sejti, hogy milyen nagy szükségük lesz egymásra egy közelgő fagyos, vészterhes éjszakán.

Megjelenés: 2023. szeptember 22.
Korosztály: 10+

 

 

Nardiner Dhami: Oltári Austen – Meggyőző érvek
Fordította: Vallasek Júlia

Tizenkilenc éves korában Anne Elliot apja kívánságára elutasította azt a férfit, akibe szerelmes volt, egy Frederick Wentworth nevű tengerésztisztet. Évekkel később Wentworth kapitány hazatér a tengeren töltött szolgálatból, és Anne reménykedni kezd, hogy útjaik talán újra keresztezik egymást.

Csakhogy az igaz szerelemhez gyakran göröngyös út vezet - vajon Anne és Frederick megtalálják-e újra egymást? Jane Austen híres regényének friss hangú, vidám rajzokkal kiegészített újramesélése.

Megjelenés: 2023. szeptember 11.
Korosztály: 10+



Disney lapozó, enciklopédia

Disney Baby – Első kalandok – Első meséim az érzelmekről
Fordította: Skaliczki Alíz

Az érzelmekről még mindig keveset beszélünk a gyerekeinkkel, pedig fontos lenne, hogy felismerjék őket, megtanulják megérteni és kezelni azokat. Az olyan összetett érzelmek, mint a düh, a szomorúság, a félelem, vagy a féltékenység alapozzák meg a többit is.

Gyakran elszalasztjuk annak lehetőségét, hogy megvitassuk a kicsikkel, hogy milyen érzelmeik vannak, és miért cselekedtek úgy, ahogy. Pedig, ha így tennék, akkor ők is megértenék a saját érzéseiket és érzelmeik bonyolultságát.

Ez a négy kedves, rövid mese segítség lehet a szülőknek, hogy az érzelmekről beszélgessenek a családban. A történeteket jól ismert Disney klasszikus karakterek keltik életre, így a gyerekek számára is izgalmas lesz a könyv közös lapozgatása.

Megjelenés: 2023. szeptember 14.
Korosztály: 4+

Disney Suli – Legelső enciklopédiám – Állatok
Fordította: Kallai Nóra

Milyen csodálatos az állatok világa! Mindegy, hogy szőrös vagy tollas, repül vagy úszik, mindegyik lenyűgöző a maga módján! Micimackó és barátai segítenek, hogy jobban megismerhesd őket. Merülj el velük együtt a mélységes mély tengerben, és fedezd fel, hány agya van a polipnak; száguldj végig a szárazföldön, hogy megtudd, mi a titka a szentjánosbogárnak; aztán repülj fel a magasba, ahol kiderül, milyen zseniális módszerrel törik fel a varjak a diót.

A Legelső Enciklopédiámban található fantasztikus fényképek azonnal elvarázsolják a gyerekeket, a megannyi szórakoztató információ hallatán pedig biztosan sokat nevetnek majd... és közben rengeteget tanulnak!

Megjelenés: 2023. szeptember 20.
Korosztály: 4+