A Menő Könyvek januári újdonságai

Januárban egy nagyon mai és egy klasszikus történettel készül a kiadó: érkezik Király Anikó legújabb regénye, amelyben a Semmi pánik!-ból megismert öt fiatal története folytatódik, az Örök kedvencek-sorozat pedig Emily Brontë örök becsű regényével, az Üvöltő szelekkel bővül, csodaszép kiadásban. Újra megjelenik a Büszkeség és balítélet, így Jane Austen klasszikus regényét is beszerezhetik a rajongók ebben a gyönyörű kiadásban.

Király Anikó: Ne nézz vissza!

Régi és új barátságok, szerelmek, Red Bull és medvecukor ízű első csókok, féltve őrzött titkok, álmok. Miközben Szótlan Szentfazékból Lea, Szaporából Andris, Gótikából Gabi, Dadaniból pedig Dani lesz, Kókusznak el kell döntenie, hogy lesz-e még helye a balszerencsés babák életében, miközben Vincze Dömötör életében is akadnak megmászásra váró problémahegyek.
A Semmi pánik!-ból megismert öt tizenéves életének balszerencsés és boldog pillanatairól Király Anikó a szokott humorral és melegszívűen ír.

„A legjobb dolog, ami történhetett ezzel a mára már oly szerteágazó műfajjal, hogy megjelent ez a csupa szív lány és történetein keresztül megmutatja, ő miként látja a világot.” (niitaa, moly.hu)
Megjelenés: 2022. január 17.

A szerzőről:
Nem túl elképesztő tények rólam: Király Anikónak hívnak. Volt egy időszak, amikor Királyová voltam, de tizenöt éves koromtól simán Király vagyok. Félek a kecskék szemétől, a létráktól és attól, hogy a kutyám, Samu tud beszélni, csak nem akar. Kedvenc ételem a paradicsomos káposzta és minden, amihez knédli kell, de csak akkor, ha az édesapám készíti ezeket. Régen paleontológus vagy állatorvos, esetleg Indiana Jones akartam lenni, ám végül elkapott a súlyos történetmesélési láz, így író lettem. Életcélom, hogy annyi saját regényem és mesekönyvem legyen, amivel pontosan két polcot lehet megtölteni egy normál méretű könyvesszekrényben.

Király Anikó korábbi könyvei: Strand, papucs, szerelem, Csak barátok?, SEMMI PÁNIK!

Emily Brontë: Üvöltő szelek

Az Örök kedvencek sorozat klasszikus darabjai a mai napig érvényes és mélyen ható történeteket tartalmaznak klasszikus szerzők tollából. A borítók és a sorozatterv Magyari-Ésik Zsófia munkája.

A gyermek Heathcliffet a skót felföld lápos vidékén találják. Mr. Earnshaw szíve megegesik az elhagyott fiún, és hazaviszi házába, ahol lányával, Cathyvel és fiával, Hindleyvel él együtt. Heathcliff az évek múltával beleszeret Cathybe. Ám a féltékeny Hindley mindenáron tönkre akarja tenni, ezért azon a napon, amikor Mr. Earnshaw meghal, az istállóba száműzi Heathcliffet. Nem sokkal később Cathy is elhagyja a házat, feleségül megy a szomszéd birtokos fiához, Edgar Lintonhoz. Heathcliff pedig szépen, lassan kiterveli rettenetes bosszúját...

Harmincéves sem volt még Emily Brontë, amikor megírta a világirodalom talán legkülönösebb szerelmi regényét. Valóság és látomás, természet és lélekelemzés, vadság és szelídség furcsa szövedéke ez a történet, egy romantikus írói lélek vallomása a szenvedélyes szerelemről.
Megjelenés: 2022. január 31.

Sorozat

A szerzőről:
Emily Jane Brontë (Thornton, 1818. július 30. – Haworth, 1848. december 19.) angol költőnő és regényíró, a Brontë nővérek három tagja közül a második. Egyetlen regénye, az Üvöltő szelek, az angol irodalom egyik klasszikusa. Írói álneve Ellis Bell volt. Emily 1847-ben publikálta egyetlen regényét, az Üvöltő szeleket három kötetben (a harmadik kötet húga, Anne Agnes Grey-ét tartalmazta). Innovatív szerkezete meglepte a kritikusokat, emiatt vegyes fogadtatása volt, mikor először megjelent. Később az angol irodalmi egyik klasszikusává vált.


Utánnyomások:
Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Az öt hajadon leánygyermekkel büszkélkedő Bennet család még nem sejti, hogy a szomszéd birtokot megvásárló ifjú, vagyonos nemesember és legjobb barátja akaratlanul is alaposan felforgatják majd a családtagok hétköznapjait.

Szenvedélyes mulatságok, intrika és pletyka, szerelmi incselkedés és féltékeny bosszú története ez, amelyben egy ifjú hölgy mindenki eszén túljár, és tűzön-vízen át megtalálja a boldogságát. Jane Austen utánozhatatlan ironikus humora és a XIX. századi Anglia színes korrajza teszi páratlanul szórakoztatóvá az írónő legismertebb, és legtöbbször filmre vitt romantikus regényét.

Megjelenés: 2022. január 31.

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.