A Menő Könyvek szeptemberi újdonsága

Ha szeptember, akkor suli. Maros Edit népszerű Hűvösvölgyi suli-sorozatát új kiadásban indítjuk el. A Disney nagy dobása az If the Shoe Fits, amiben egy régi mese köszön vissza. Ha már mesék: a Jók és Rosszak szerzője, Soman Chainani úgy mondja el a régi történeteket, ahogy még sosem mertük elképzelni. Mészáros Dorka pörgős, szókimondó új regényében pedig hat fiatal huszonnégy óráját izgulhatjuk végig.

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1. – Reloaded

A kamaszok élete igazi hullámvasút, főleg az ikreké, Dórié és Nórié. Képzelt és igazi szerelmek, dolgozatok, pattanások, kórusverseny és sminkparák tarkítják az életüket, ráadásul egy génkezelt szumós narancs is befigyel, miközben igyekeznek kiigazodni a mozaikcsalád és a randizás útvesztőiben.

És bár sok akadály tornyosul előttük, még arra is jut idejük, hogy szívmelengető barátságokat kössenek. Végül pedig kiderül, hogy kavarások és veszekedések ide vagy oda, a tesók tűzön-vízen átmennek egymásért, ha kell.


Maros Edit népszerű Hűvösvölgyi suli-sorozatának új kiadása.
Megjelenés: 2023. szeptember 27.

Julie Murphy: If the Shoe Fits – Én, a cipő meg a nagy Ő
Fordította: Balássy Fanni

Cindy imádja a cipőket, egy helyes masni vagy egy divatos sarok az önkifejezésének az eszköze. Divat megszállottként és molett lányként sosem talál rá illő dizájner-ruhadarabokat, de a cipők sosem hagyják cserben.

Amikor megszerzi a tervezői diplomáját, nem tudja, mihez kezdjen, és hazaköltözik a mostoha anyjához, Erica Tremaine-hez, a világ legnagyobb párkereső valóságshowjának produceréhez. Amikor az utolsó pillanatban kiesik egy lány a műsorból, hirtelen Cindy kerül a rivaldafénybe. Talán ha megvillantja a tévében a menő cipő kollekcióját, akkor az lökést jelenthet a karrierjében is. És addig is miért ne randizgasson a partiképes nagy Ő-vel?
De mivel ő az első és egyetlen plus-size versenyző a műsorban, egyik napról a másikra kész szenzációvá és a testpozitivitás ikonjává válik. És ami még elképzelhetetlenebb: valóban beleszeret a hercegbe! Cindy ad egy esélyt a sorsnak, hogy a kétértelmű bókok, az alattomos műsorkészítők és a kétszínű játékostársak ellenére végig tudja vinni ezt az egészet, úgy, hogy a szíve nem törik darabokra a kalandos út során.
Megjelenés: 2023. szeptember 26.


Soman Chainani: Szörnyek és Szépek
Azt hiszed, hogy ismered a régi meséket? Tévedsz. Semmit sem tudsz róluk.

A Jók és Rosszak Iskolája című népszerű sorozat szerzője, Soman Chainani ezúttal tizenkét klasszikus mesét írt át, úgy, hogy azok a mai fiatalokat is megszólítsák.

A különleges hangulatú történetek mintha lelkünk legbelső zugait is ismernék, mintha közvetlenül rólunk és hozzánk szólnának… A borzongató történetek lázadó főhőseit rejtélyes, varázslatos világ veszi körül. Mindegyikük azért küzd, hogy feltárja a szívében rejtőző igazságot, amely az élet titkát rejti… na meg a halálét. A herceg, akit minden este meglátogat valaki…

A szépséges lány, aki úgy küzd, mint egy szörnyeteg… A fiú, aki elhatározza, hogy nem lesz áldozat… A boldogsághoz vezető ösvény, amely eltűnik… és később újra előbukkan.

Lapozz tovább, ha mersz…
Megjelenés: 2023. szeptember 19.

Mészáros Dorka: A legnagyobb hülyeség, amit az életben csináltál

Szerelem, útkeresések, szövevényes kapcsolatok, rossz és jó döntések és huszonnégy óra, ami mindenki életét megváltoztatja.

Átlagos nyári este. Dübörög a budapesti éjszaka, és hat fiatal a szórakozóhelyek kaotikus örvényében sodródik. Lassan már senki sem tudja biztosan, ki is ő valójában.

Elszabadulnak az addig visszafojtott érzelmek, felkel a nap és lemegy újra, Mia, Dávid, Bambi, Kitti, Marci és Dénes bulitól buliig keresik önmagukat és helyüket a világban, közben pedig megállíthatatlanul közeledik a mindegyikük sorsát megfordító esemény.

Huszonnégy fejezet, huszonnégy óra, önmagunk megtalálása és felvállalása áll Mészáros Dorka legújabb, magával sodró regényének fókuszában, bevállalós témákat feszegetve.
Megjelenés: 2023. szeptember 20.