Hangolódj az ünnepekre! - Zenés könyvek karácsonyra

Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a családi együttlétek, a közös mesélés és észrevétlenül csempésszük bele az egyre sötétebb nappalokba a zenét is. Ezzel együtt fontossá válik, hogy a karácsonyfa alatt a legszebb, legigényesebb, és mindenkinek élményt nyújtó könyvek sorakozzanak, örömet hozva a kicsiknek és nagyobb olvasóknak is. A A válogatásban a HVG Könyvek legizgalmasabb, friss zenés-ünnepi könyveiről olvashattok.

Zeneértő – Ráhangoló gyerekeknek

A kalandos utazás változatos zenei stílusokon kalauzol végig, Bach csellószvitjeitől az ikonikus Queen-slágerekig.
Tudd meg, miért mozgunk a zenére, és mi a kapcsolat a matek és a zene között! Ismerd meg a különböző hangszereket és a zeneművek fajtáit, felépítését, alkotó- és előadóművészeit!
Ha olvasás közben meg is hallgatod az ajánlott zeneszámokat, a könyv végére igazi zeneértővé válhatsz.

Korosztály: 8+

 


Klasszikus zenemesék: A diótörő

Kövesd végig Marika varázslatos kalandjait a klasszikus balett meséjén alapuló történetben! Lesd meg Diótörő herceg és az Egérkirály csatáját, találkozz Cukortündérrel, és utazz el Cukorországba, ahol sok csoda és csupa izgalom vár rád…

Nyomd meg a hangjegyet minden oldalon, hogy Csajkovszkij A diótörő című darabjának részletei életre keljenek, majd hallgasd meg újra a dallamokat a könyv végén!
A könyv a zenemű bizonyos részleteit tartalmazza. Korosztály: 4+


Kalandozás a hajnali tavaszi kórustól a nyári zivataron keresztül a fagyos naplementéig. Utazz át a négy évszakon Izabellával és a kutyájával egyetlen nap alatt! Nyomd meg a hangjegyet minden oldalon, hogy Vivaldi A négy évszak című zeneművének részletei életre keljenek, majd hallgasd meg újra a dallamokat a könyv végén!
A könyv a zenemű bizonyos részleteit tartalmazza.
Korosztály: 4+


Lihoreau Tim – Jackson Sam: Fantasztikus klasszikusok

Tényleg Liszt Ferenc volt az első popsztár? Melyik zeneszerzőt jelölték a legtöbb Oscar-díjra? Mi inspirálta Brahmsot a Magyar Táncok megírására? Miért kellett hipnotizőrt hívni Rahmanyinovhoz?
A letűnt évszázadok legnevesebb muzsikusai többnyire délcegen és komoran feszítenek a képeken vagy a tiszteletükre emelt szobrokon. De milyen emberek lehettek valójában, és hogyan születtek a halhatatlan műveik? A Fantasztikus klasszikusok tökéletes bevezetés a klasszikus zene világába. Izgalmas, meglepő és sokszor mulatságos történetei a komolyzenével ismerkedőknek és a rajongóknak is élvezetes olvasmányok. A kötetben elhelyezett QR-kód leolvasásával egy weboldalon keresztül meghallgatható a könyvben szereplő számos zenemű teljes verziója a Pannon Filharmonikusok előadásában.
Korosztály: 8+


Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.