J.K. Rowling és a kiadója ingyen odaadja hangoskönyvben a Harry Potter és a bölcsek kövét

Igaz, csak angolul, spanyolul, franciául, olaszul, németül és japánul lehet meghallgatni.

J.K. Rowling és a Harry Potter franchise-zal kapcsolatban álló cégek, vagyis a J.K. Rowling varázslatos világa a Bloomsbury kiadó, a Pottermore Publishing és a Scholastic kiadó nagyszabású összefogással igyekeznek gondoskodni arról, hogy a koronavírus-járvány idején egyszerűbb legyen a gyereknek és a pedagógusoknak az otthoni irodalomóra, és ne unatkozzon a négy fal között egyetlen Harry Potter-rajongó sem – feltéve, ha valamennyire tud angolul. Ahogy a WizardingWorld.com beköszöntő szövege is írja:

Roxfort kapuja minden tanár és diák előtt nyitva áll! Varázsolj taszítóbűbájt az unalomra!

A kezdeményezés legfontosabb elemeként most ingyenesen meghallgatható a Harry Potter és a bölcsek köve többórás hangoskönyvként ide kattintva az Audible.comon angolul, spanyolul, franciául, olaszul, németül és japánul. A könyv emellett angol nyelven ingyenesen elolvasható az OverDrive e-book könyvtáron, valamint a Libby appon és a Sora appon keresztül.

Ezen felül a világ összes tanárának lehetősége nyílik arra, hogy április végéig (vagy ha az adott országban tovább tart az iskolabezárás, akkor akár július 31-ig is) a hét Harry Potter-regényből angol nyelven tematikus, kreatív játékokkal megspékelt, együtt olvasós tanórákat állítsanak össze. A Wizarding World és a társult kiadók komplett interaktív foglalkozás-pakkokat állítanak össze a pedagógusok számára, amiben tényleg minden van a mókás Harry Potter-kvízektől kezdve egészen addig, hogyan rajzoljanak a gyerekek orrontó furkászt! Ennek részleteiről ebben a pdf-ben lehet olvasni – lényegében némi adminisztráció (25 oldalanként vagy fejezetenként akar-e haladni a tanár, stb.) bármit lehet kezdeni az anyaggal, kivéve 30 másodpercnél hosszabb saját produktumként feltenni az internetre. Kalandra fel! (via Screenrant)