Két újdonság a Most én olvasok! sorozatból

Vibók Ildi és Mészöly Ágnes Most én olvasok!-sorozata bővült egy nagybetűs és egy 4.-es szintű résszel, melyek segítenek a kezdő olvasóknak, hogy különböző nehézségi szinten önállóan éljék át az olvasás örömét.

Forrás: Pagony

A Most én olvasok!-sorozat szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kötetei a kisiskolás korosztály olvasási igényeinek megfelelően segítik az olvasást. A fokozatosan egyre összetettebb szövegeket tartalmazó négy szint mellett megtalálható a hiánytpótló NAGYBETŰS szint is, amellyel a már óvoda végén betűkkel barátkozó gyerekeket szeretnénk bátorítani az olvasásra. A Pagony legjobb szerzői írnak meséket, és gondoskodnak arról, hogy a kezdő olvasók kedves, izgalmas, vicces történetekbe és sok színes illusztrációba feledkezve éljék át az önállóan elolvasott könyv örömét. A sorozat mindenkinek egyformán hasznos, gyerekeknek, szülőknek és tanároknak is hatalmas segítséget nyújt.

A legkülönbözőbb témákat felvonultató, friss, mai és humoros kötetek között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb olvasmányt.

Mészöly Ágnes: Irány a kastély! - 4. szint
Takács Viktória illusztrációival

Mészöly Ágnes kezdő olvasóknak szóló sorozata teljes lett ezzel az új kötettel. A Levendula és a varázs macska című nagybetűs kötetben megismertük Levendulát, az igazán állatbarát kislányt, aki magához vesz egy varázserővel bíró cicát. A Majdnem névre keresztelt macska igazi kincs, sőt, még a kutyákhoz is kifejezetten barátságos és nagylelkű, erről szól a mese folytatása, az Uborkából szalámi, bajbajutott sünik láttán pedig igazi hős lesz belőle, ahogy azt A sünimentő akcióban (2. szint) olvashatjuk.

A jövőbe látó gömb (3. szint) című részben egy iskolai farsangra kísérhetjük el őket, ahol ismét izgalmas kalamajkába keverednek. Az Irány a kastély! (4. szint) című, most megjelent, sorozatzáró kötetében Majdnem, a varázsmacska már egyre ügyesebben varázsol. Amikor Levenduláék elutaznak az iskolával, jól is jön a tudománya! A kislány különösen izgatott a kirándulás miatt, hiszenúj barátja, Kamilla is hivatalos a programra. Kamilla jósnő keresztanyja, Zebónia néni azonban félelmetes veszélyeket lát. Jóslata be is válik, mert a kastélyban rejtélyes dolgok történnek. Eltűnik a korona, és a gyerekek izgalmas nyomozásba kezdenek.

Levendula, Majdnem, Kamilla és iskolástársaik mindent megtesznek, hogy megelőzzék a szerencsétlenséget, és elkapják a tolvajt, aki meg akar lépni a kastély féltett kincsével. Szerencsére Majdnem még arra is képes, hogy egy fegyverből lufit varázsoljon....
Az oldalanként 15-20, többszörösen összetett mondatokat tartalmazó kötetben már kevesebb képet talál az olvasó, de kalandokban, nyomozásban most sincs hiány!
5-8 éveseknek

Vibók Ildi: A maci-akció - NAGYBETŰS szint
Mayer Tamás illusztrációival

A csupa nyomtatott nagybetűvel szedett, oldalanként 3-4 rövid mondatot tartalmazó kötetben egyszerű, könnyen kiolvasható szavakat találnak az olvasással épp csak ismerkedő gyerekek, ráadásul minden oldalon nagy méretű illusztrációk színesítik az olvasottakat.
Vibók Ildi könyvében Leon, a kaméleon és barátai, azaz Lizi a madárpók és Perdi a papagáj segítő totemállatoknak készülnek. De ők nem az embereknek akarnak segíteni, hanem a bajba jutott állatoknak. Első küldetésük egy medvefarmra vezet, ahol a fogságban tartott mackókat kell kiszabadítaniuk. Vajon sikerül nekik? És vajon mi lesz Harci Maci következő küldetése?
5-8 éveseknek

Mészöly Ágnes és Vibók Ildi köteteivel könnyebb lesz az olvasás!