Október a Menő Könyvekkel

Itt az október és az igazi ősz. Ez bizony nem jelenthet mást mint azt, hogy elérkezett a kényelmes kötött pulcsik, az ínycsiklandó sütőtökös latték és a gyertyafényes, bekuckózós őszi esték időszaka egy kis Halloweeni borzongással megfűszerezve.

Ha az utóbbira vágysz a leginkább, akkor a 16 sorsfordító történet antológia neked szól! Ha pedig már tűkön ülsz a kíváncsiságtól, hogy hogyan folytatódik Elizabeth Lim sorozata A sárkány ígérete és a Hat bíborszín darumadár után, akkor íme egyjó hír! A császárné átkában Lim újra a fantázia birodalmába repít titeket! Ha valami igazán könnyű kikapcsolódásra vágysz, akkor Maros Edit Hűvösvölgyi sulijának befejező részére, a New Vibes-ra van szükséged, ha pedig napfényesebb tájakra repülnél az őszi eső elől, akkor Mercedes Ron, a nagysikerű Culpa Mia sorozat szerzőjének legújabb regénye, a 30 naplemente és beléd szeretek! tökéletes választás számodra.

Elizabeth Lim: 16 sorsfordító történet
Fordította: Widder Zsuzsa


Szereted a Sorsfordító történeteket? Ebben a kötetben a sorozat kedvelt szerzőitől olvashatsz tizenhat új szöveget. A varázslattal, cselszövéssel vagy épp igéző bűbájjal teli rövid történetek a már ismert filmeket alapul véve tartogatnak váratlan és izgalmas csavarokat.

Sorozat: Disney – Sorsfordító történetek
Megjelenés: 2024. október 15.



Elizabeth Lim: A császárné átka
Fordította: Hermann Alexandra

Channari arcát egy démonboszorkány gonosz átka elcsúfította. Vanna az egyetlen ember, akiben megbízhat, mert tudja, hogy nővére nem szörnyszülött, és teljes szívéből szereti. Ők ketten bármit megtennének, bármiről lemondanának egymás kedvéért.

A félelmetes kígyóarc azonban csak akkor tűnhet el, ha Channari elviszi a boszorkánynak Vannát, akit a föld legszebb lányának tartanak. Egy prófécia szerint a két testvér közül az egyiknek el kell buknia, hogy a másik tündökölhessen.

Elizabeth Lim legújabb kötete a Hat bíborszín darumadár és A sárkány ígérete világába kalauzolja az olvasót, egy küzdelmekkel, lenyűgöző teremtményekkel és kalandokkal teli történetben.
Megjelenés: 2024. október 28.


Maros Edit: New Vibes – Hűvösvölgyi suli 3.

Az ikrek villámsebességgel haladnak az érettségi felé, egyre gyakrabban merül fel a továbbtanulás kérdése, na és persze a szalagavatóé, ami legalább annyi töprengenivalóval jár. Végre Dóri is lépéseket tesz nagy álma, az íróvá válás felé, és ebben egy olyan valaki lesz segítségére, akit idáig tévesen ítélt meg.

Az események motorja természetesen továbbra is a szerelem, és miközben a megmagyarázhatatlan érzelmek jönnek és mennek, olyan felismerések születnek, mint például, hogy tél közepén simán kitörhet a tavasz, hogy tesiórán nélkülözhetetlen kellék a váltózokni, vagy hogy - bár ez elég meglepő - a legrettegettebb tanár is emberből van.
Maros Edit népszerű Hűvösvölgyi suli-sorozatának új, átdolgozott kiadása.
Megjelenés: 2024. október 22.


Mercedes Ron: 30 naplemente és beléd szeretek – Bali Saga 1.
Fordította: Sermann Eszter

"Harminc naplemente elég volt, hogy őrülten beléd szeressek.”

Nikki Bali szomszédságában, egy mesés szigeten született és nőtt fel. Állatorvos és jógaoktató.

Alex egy igazi brit szoknyavadász, pilóta, és lételeme a luxus. Sietve kellett elhagynia Londont, és a gépe éppen ebben a földi paradicsomban landolt.
Mindössze harminc napot tölthetnek együtt, így mindkettőjüket meglepetésként éri az érzelmek és a féligazságok áradata, amelyek hatására Alex és Nikki olyan szenvedélyt él át, amire egyikük sem számított.

Mi elől menekül Alex? Mitől retteg Nikki valójában? Meg lehet élni a szerelmet akkor is, ha vészesen fogy az idő? Vagy kettejük kapcsolata csupán egy útra szól?
Megjelenés: 2024. október 30.