Új regényt írt Cserna-Szabó András

Remek hírrel indítja a nyári szezont a Helikon Kiadó: Cserna-Szabó András hosszú idő után új regényt írt Extra Dry címmel. A könyv igazi fekete komédia, a történet középpontjában Aladár és Erika keserű válása áll, miközben megismerjük a körülöttük felbukkanó furcsa karakterek sokaságát és elképesztő életútjaikat napjaink Magyarországán.

Cserna-Szabó Andrásnak 2018 óta jelennek meg könyvei a Helikon Kiadó gondozásában. Nem csupán szerzőként, szerkesztőként is közreműködik, olyan könyvek fűződnek a nevéhez, mint Bödőcs Tibor első kötete, Kőhalmi Zoltán remek skandinávkrimi-paródiája és Kövi Pál Erdélyi lakomájának tavalyi, új kiadása.Mindig nagy élmény, amikor valami újdonságot kapunk Cserna-Szabó Andrástól. A 2018-ban újra kiadott Puszibolt volt az első könyve a Helikon Kiadónál, ezt szorosan követte Az abbé a fejével játszik című újdonság. Tavaly a kilenc új írással bővített Mérgezett hajtűk című esszékötet mellett egy nagyobb fába is belevágta a fejszéjét: Kövi Pál Erdélyi lakoma című tradicionális, gasztroirodalmi szakácskönyvét szerkesztette újra – a recepteket érintetlenül hagyva, az eredeti kötet esszéit cserélte kortárs szerzők írásaira –, közben pedig szerkesztőként olyan sikerkönyvek útját egyengette, mint Bödőcs Tibor első könyve és Kőhalmi Zoltán nagyszerű skandinávkrimi-paródiája.

Most pedig örömmel tudatjuk, hogy Cserna-Szabó András hosszú idő után új regényt írt Extra Dry címmel. A könyv igazi fekete komédia, a történet középpontjában Aladár és Erika keserű válása áll, miközben megismerjük a körülöttük felbukkanó furcsa karakterek sokaságát és elképesztő életútjaikat napjaink Magyarországán.

A boldog békeidők utolsó pillanatai 2019 őszén. Egy kí­nai denevérben élő halálos vírus unalmában már azon tűnődik, mi lenne, ha elköltözne. Mondjuk, egy ember­be. Mindeközben Budapesten Aladár és Erika válnak. Lányuknak, Lizának van egy képzeletbeli barátja: Bingó,a vérnyúl. A Mikulásnak nyoma vész… Kuli, a temetőcsősz úgy tesz, mintha kettőig se tudna számolni, de mindez csak álca! A vadász megmenti Piroskát és a nagymamát a farkastól, de később szíven döfik. Emánuel egy durva szexuális együttlét során elveszti a fejét. De szó szerint. És közben Ignác papa (Erika apja, Aladár apósa), a nyugal­mazott gimnáziumi igazgatóhelyettes már hegyezi a… és nem a fülét! Két hét Magyarországon (+Székelyföld, Nápoly és Párizs). Cserna-Szabó András új regényében, fe­kete komédiájában a múlt is fel-felbukkan: nyilasterror és Kádár-korszak, az ötvenes évek csengőfrásza és középkori török kínzási módszerek. Vidáman folyik a pezsgő, az ondó és a vér!

„Halkabban” – csitította partnerét Emá­nuel. „A szomszéd szobában ideiglene­sen néhány rokonom lakik. Csótányok és termeszek. Biztosan alszanak már…” De Saskiát már nem lehetett leállítani, minden perccel egyre durvábbá és kí­méletlenebbé vált a szex. Akár egy állati küzdelem. Végül Saskia az eksztázistól szinte ordítva leharapta Emánuel okos fejét, majd jóízűen elrágcsálta. Emánuel azonban nem zavartatta magát, továbbra is keményen dugta Saskiát. Cuk-cuk-cuk, akár egy gőzgép. Szinte az utolsó pilla­natig. pillanatig. Mert Saskia a szeretkezés végére az egész Emánuelt felfalta. Szőröstül-bőröstül.”

A könyv adatlapja
A Margó Fesztivál online beszélgetése a szerzővel