“Vicc az, amin a másik nevet”

Kiss Judit Ágnes érzékenyítő mesekönyve ovisoknak

A népszerű Babaróka-sorozat legújabb kötetének témája az óvodai csúfolódás, melynek feloldására Kiss Judit Ágnes a tőle megszokott érzékenységgel ismét árnyalt és felemelő megoldásokat kínál. A Babaróka cipője című gyönyörű meseregénynek minden óvodás polcán ott a helye!

Forrás: Pagony

Kiss Judit Ágnes Babaróka-könyvei érzékeny, okos és őszinte család-mesék. Valós családábrázolásukkal és valós problémákra adott szép válaszaikkal, igényes, gördülékeny nyelvezetükkel hatalmas rajongótáborra tettek szert.

A kötetekben az óvodai beszoktatás, a testvérvárás és -születés örömeit és nehézségeit élhetik meg az ovis gyerekek Babarókával együtt. Kiss Judit Ágnes meséi rámutatnak, hogy nem kell mindig tökéletesnek lennünk ahhoz, hogy tökéletes család legyünk, és hogy az igazán szoros kötelékhez hibákon, tévedéseken és bocsánatkérésen át vezet az út. Az illusztrátor, Egri Mónika kedves rajzai otthonosan meghitt hangulatot teremtenek a mesékhez. A most megjelent legújabb kötetben az ovis kiközösítés áll a történet középpontjában.

Kiss Judit Ágnes: Babaróka cipője
Egri Mónika illusztrációival

Babaróka már nagyovis, és most épp a Gidóoviba jár. Nehezen indul az év és a beilleszkedés, ráadásul kiderül, hogy Babarókának Doktor Oráng javaslatára gyógycipőt kell viselnie. Amikor az óvodában csúfolni kezdik a rusnya “műpatája” miatt, a családja támogató környezetet és kreatív segítséget ad neki, hogy egyedül birkózhasson meg a helyzettel.

Kiderül, milyen jó, ha együtt lángosozik a család, a habfürdőzés Aprókával, vagy a titokzatos semmizés!

Aztán amikor a közeli Sárga-Láposban tűz üt ki, és menekültek érkeznek a Gidóoviba, ők lesznek a csúfolódás célpontjai. Babaróka ekkor igazán bebizonyítja a bátorságát, és kiáll értük, így az is kiderülhet, hogy a rusnya cipő igazából csodacipő! A kedves, érzékenyítő történetet Egri Mónika finom, gyönyörű képei egészítik ki.

A könyv minden gyerek életében előforduló helyzetet, azaz az óvodai bántalmazás, bullying témáját járja körbe. A szakemberek szerint az óvodáskorban időben és jól kezelt szituáció a legjobb alapozás a későbbi helyes viselkedésminták és problémakezelések kialakításához.

A történetből a mesehallgató gyerekek megértik és megtanulják határaik meghúzását, és azt, hogy hogyan, milyen eszközökkel védjék meg magukat vagy másokat, éppen ezért Kiss Judit Ágnes meséje fontos azonosulási pont lehet.
5 éven felülieknek

Beleolvasó a könyvbe
A sorozat korábbi kötetei