10+1 ingyenes szünidei program Budapesten

Ha épp nem vízparton nyaraltok, akkor is rengeteg program vár benneteket Budapesten a nyári szünet ideje alatt. Összegyűjtöttünk nektek 10+1 ingyenes programötletet, amivel tartalmasan tölthetitek a vakációt!

1., Interaktív Meseszínpad a Margitszigeten

Budapest, Margitsziget, Szabadtéri Színpad bejáratával szemben - augusztus 26-ig

Szombatonként 10.30-tól ingyenes előadásokkal várnak mindenkit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratával szemben lévő, 3 platánfa által körülhatárolt területen. Minden előadás egy részes, időtartama kb. 40-50 perc. Utána interaktív játék, bábozás, kézműves foglalkozás, dal- és tánctanulás várja a 3 évnél idősebb gyerekeket.

Július 29., 10.30 Maszk Bábszínpad: Nyakigláb, Csupaháj meg a Málészáj
Augusztus 5., 10.30 Majorka Színház: A pelikán madár
Augusztus 12., 10.30 Holdfű Színház: Királyos mesék
Augusztus 19., 10.30 Vaskakas Bábszínház: Ilók és Mihók
Augusztus 26., 10.30 Magyar Népmese Színház: Kristóf, az óriás

2., Előadások a Szent Margit kolostor-romoknál

Budapest, Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok - augusztus 27-ig

Vasárnaponként 10.30-tól családi programok várnak mindenkit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mellett található romoknál. Minden előadás egy részes, időtartama kb. 40-50 perc. Utána interaktív játék, bábozás, kézműves foglalkozás, dal- és tánctanulás várja az 5 évnél idősebb gyerekeket.

Július 30., 10.30 Vaskakas Bábszínház: Pulcinella és a varázskút
Augusztus 6., 10.30 Zirano Bábszínház: Csicseri történet
Augusztus 13., 10.30 A pórul járt farkas
Augusztus 20., 10.30 Szent György és a sárkány
Augusztus 27., 10.30 A legény, akit úgy hívtak, hogy Kilenc

3., Margitszigeti Zenélő Szökőkút gyermekzenei blokkjai

Budapest, Margitsziget Margit híd felőli oldal - augusztus végéig

A Margitszigeti Zenélő Szökőkút ezen a nyáron is fantasztikus hang- és látványvilággal várja a kicsiket és nagyokat. Minden nap 11 órától egy-egy zenei blokk kerül lejátszásra, miközben a szökőkút páratlan vízsugár koreográfiával nyújt felejthetetlen élményt. 11 és 16 órakor gyerekeknek szóló zenei műsor hangzik el, mint pl. Vuk dala, Miki manó, Micimackó dala, a Zootropolis, a Vaiana és a Jégvarázs egy-egy betétdala. Sötétedés után fényjátékot és láthatnak az érdeklődők.

4., Tranzit Kertmozi gyerekfilmjei

Budapest, Tranzit Art Café - augusztus 29-ig

A Kosztolányi Dezső tér egykori Volánbusz-pályaudvarának épületében működő Tranzit Art Caféban júliustól augusztus végéig minden szerdán szabadtéri filmklubot tartanak a gyerekeknek. A műsorban az elmúlt évek legjobb animációs és ifjúsági filmjeit találjátok.

Július 25., 19.00 LEGO Batman
Augusztus 1., 19.00 Alice Tükörországban
Augusztus 8., 19.00 A barátságos óriás
Augusztus 15., 19.00 Elliot, a sárkány
Augusztus 22., 19.00 Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Augusztus 29., 19.00 Kubo és a varázshúrok

5., Ferencvárosi Szünidei Színház

Budapest, Ferenc tér - augusztus 10-ig

2017 július 6-tól augusztus 10-ig minden csütörtökön, 10 órától ingyenes színházi előadásokkal várják a kicsiket a Ferenc térre.

Július 27., 10.00 Magyar Népmese Színház: A kóró és a kismadár
Augusztus 3., 10.00 Hahota Gyermek SzínházCsalavári Csalavér
Augusztus 10., 10.00 Batyu Színház: A szegény ember gazdagsága

6., Cirkuszi kalandpark

Budapest, Pólus Center - július 30-ig

Július végéig cirkuszi kalandpark vár benneteket a Pólusban, ahol kipróbálhatjátok a mágikus kirakót, lesz függőhíd, "oroszlán etetés", kincsesláda, óriás állatok, varázsszék, ugrálóvár, arcfestés és Poronty Porond. A Bohóc akadémiában tréfásan fejlesztheted a kéz és láb-ügyességedet a különféle ügyességi eszközök segítségével, míg az Interaktív Bohócműsorban kipróbálhatod bohóc tehetségedet.

7., Játszó Szerdák a József Attila-lakótelepen

Budapest, József Attila-lakótelep, Nagyjátszótér - augusztus 9-ig

A nyári szünet idején, június 28 és augusztus 9. között, szerdánként 10 órától kézműves foglalkozás és gyerekszínházi előadás várja a játszótérre látogatókat. Helyszín a Csengettyű utca, Napfény utca, Dési Huber utca által határolt Nagyjátszótér.

Július 26., 10.00 Hahota Gyermek Színház: Ludas Matyi
Augusztus 2., 10.00 Kézműves foglalkozás Borbényi M. Éva népi kézművessel
Augusztus 9., 10.00 Pódium Színház: Kalózkincs

8., Mizo Pöttömkert a Budapest Parkban

Budapest, Budapest Park - augusztus 6., 9.30 - 15.00

A Park nem csak a felnőtteké! A Mizo Pöttömkert havonta megújuló interaktív programokkal várja a kisgyermekes családokat a Budapest Parkba minden hónap első vasárnapján. Nem lesz ez másként augusztusban sem: az állandó foglalkozások (arcfestés, életnagyságú társasjáték, Mini Disco, lovaglás, és aminek mi, felnőttek sem tudunk ellenállni - trambulin) mellett augusztus 6-án a Holdvilág Kamaraszínház és a Batyu Színház Rémusz bácsi című előadását adja majd elő, és színpadra lép Farkasházi Réka és a Tintanyúl is.

9., Buborékfújó nap

Budapest, Margitsziget, Nagyrét - augusztus 13., 14.00 - 20.00

Ha szereted a buborékokat, akkor irány a Margit-sziget, mert idén ismét megrendezésre kerül az elmúlt években nagy sikert aratott Buborékfújó nap. Amit hoznod kell: Bubifújó, valamint a jókedved, a családod és a barátaid!

10., Hullócsillagok éjszakája

Budapest, Normafa - augusztus 12., 21.00

Újra jönnek a Perseidák, a leglátványosabb hullócsillag-raj ismét közelít! Az álmodozó kedvű érdeklődőket a Normafához várják, mindenképp vigyetek magatokkal pokrócot!

+ 1., Újpesti Óriáshomokozó

Budapest, Újpesti Szent István tér - augusztus 13-ig

Június 9. és augusztus 13. között változatos sport- és közösségi programokkal vár minden gyereket Újpest Önkormányzata. Hétköznap 9 és 19 óra között, hétvégén 15 és 19 óra között óriáshomokozó, óriás társasjáték, vizes játékok, foci, kosárlabda, tollas, frizbi, pingpong, csocsó és még több tucat játék lepi majd el a Szent István teret.