13 keddi kulturális program, amit online tudsz követni

Szerencsénkre az ország (és a világ) művészei összefogtak, hogy kihozzák a járvány okozta helyzetből a legtöbbet; ha nem is személyesen, de online egy csomó koncertet, előadást, beszélgetést élvezhetünk. Itt vannak a keddi programok.

Tekergő mesetorna - élő közvetítések

március 24. 10h

A tekergő mesetorna célja, hogy óvodás, kisiskolás gyermekeknek, szüleiknek, pedagógusoknak segítséget nyújtson ebben a bezárt időszakban, lehetőséget egy kis kikapcsolódásra, mozgásra, ugyanakkor ötleteket adjon arra, hogyan lehet mozgalmassá tenni a mesélést. Meséljünk együtt! A mesetornákon Hajós Erika mesemondóval kalandozhattok majd. Az élő közvetítéseket itt tudjátok követni.

 

Boridalok: Hangszerbemutató(Live) és klippremier

március 24. 10.30h

Bori szeretettel vár mindenkit, akit érdekelnek a fúvós hangszerek, vagy csak simán kíváncsiak arra, hogy milyen hangszereken játszik a gyereklemezein. Fel lehet tenni majd kérdéseket, Bori szívesen mesél, a bejelentkezés végén pedig megnézhetitek a legújabb videoklipet is. Az élő közvetítéshez ide kattintsatok!

 

Online tesi

március 24. 11.30h

Testnevelés óra élőben minden hétköznap a Facebookon. Fél óra mozgás általános iskolás gyerekeknek. Legyen nálatok egy nagy alakú törölköző vagy polifoam, és 2 db fél literes palack vízzel töltve. Az órákat itt tudjátok követni.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

naponta, 17h

Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" A közvetítést ezen a linken érhetitek el.

 

Magyar Nemzeti Cirkusz online - 2019-es évi jubileumi gálaműsor 2. rész

március 24. 17h

Visszatér a Magyar Nemzeti Cirkusz virtuális porondjára Steve és Jones Caveagna. Rajtuk kívül látható lesz többek között Simet László, Ovidiu Tell, Merrylu és ifj. Richter József, a Flying Weiss, a repülő FMX motorosok, akik 20 métert repülnek az óriássátorban... Kövessétek a Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldalán az előadásokat.

 

Bánkitó Online | Nyugalom

március 24. 18h

Az AdniJóga csapata elhozza Nektek a nyugalmat az önkéntes karanténba is. Most még nagyobb szükség van a stresszoldás, a befelé figyelés, és a mozgás jótékony hatásaira. A jóga, a meditáció és a relaxáció erejével szeretnének ebben segíteni nektek. Csatlakozz heti kétszer, kedd este és csütörtök reggel és próbáld ki otthon a gerincjógát, a dinamikus flowt, a meditációt, a hangtálas relaxációt, és a gyerekjógát is, felnőtt szemmel! Itt lehet követni.

 

Várkert Irodalom – Aposztróf: Örkény István-est

március 24. 19h

Március 24-én, kedden a Várkert Irodalom első élő bejelentkezése lesz a karantén idején. A márciusi alkalom Örkény István munkásságát járja körül, Udvaros Dorottyával, aki válogatott szövegeket hoz az életműből, valamint saját élményeit is elmeséli: mit jelent neki az örkényi hang, és mit ad a Macskajáték előadás, amiben ő az egyik főszereplő. Csatlakozzatok a Várkert Irodalom Facebook oldalához március 24., 19.00 órától!

 

Első Magyar Karantén-színház: Jelenetek egy háztartásból I.

március 24. 19h

Élő közvetítés a TRIP-en: Az Első Magyar Karantén-színház előadása. Ingmar Bergman - Jelenetek egy házasságból című filmje alapján írták a szereplők. Egy kapcsolat véget ér. A férfi bejelenti, hogy elhagyja a családját. De karantén van, és kijárási tilalom. Hogyan tovább? A közvetítés itt érhető el.

 

Bartók Kamaraszínház Dunaújváros: Kuplékirály - közvetítés

március 24. 19h

Mélyen tisztelt és nagyérdemű, házas és házatlan, ifjú és örökifjú közönségünk! Összetrom-trom-trom-trom-trombitálunk boldog-boldogtalant erre a békebeli kabaréra, ahol Weiner István örökbecsű kupléiból mindenki megtalálja majd a kedvencét! A Győrei Zsolt ? Schlachtovszky Csaba kettős ? csirizelte Kuplékirály gyógyír szerelmi bánatra gyufaivás helyett, elkalauzol nászéjszakánkon és a frontvonalon egyaránt. Zongoraszó mellett kísérjék figyelemmel az epekedő Vencel és az utána epekedők sorsát, és meglátják, hogy az előadás után ott ragadnak a fejükben a dalok, és rendületlenül szólnak otthonaikban, a folyosón, az utcán, mint a gramo-gramo-gramofon! Link a közvetítéshez.

 

Pom Pom meséi online - Civakodó cipőikrek

március 24. 19h

Kísérleti jelleggel - a nemrég elhunyt nagyszerű meseíró -, Csukás István: Pom Pom meséi című könyvéből lesz hallható egy-egy rész. A Csukás István meséin felnőtt egykori gyermekek többsége ma már gyermekét nevelő szülő, ezért nemcsak a kicsiket, hanem a nosztalgiázó felnőtteket is szeretettel várja Keresztes János. A meséket itt tudjátok követni.

 

Live Stream! Ripoff Raskolnikov - Maradj Otthon! Fesztivál

március 24. 19.30h

"Drága Barátaim! Kedd este 19:30-tól adok egy kis szobakoncertet itta FB-on, tartsatok velem, megmutatok pár új számot is. Addig is maradjon mindenki otthon! Ripoff" A koncert itt érhető el.

 

Maradj otthon, nézzél tévét - stream Lovasi Andrással

március 24. 20h

Maradj otthon, nézzél tévét… március 24-én este 8-tól kapcsolj az A38 live streamjére Lovasi Andrással! Ő is eleget tesz a felszólításnak: otthonról csatlakozik a kortárs esthez.

 

Szimpla Lemming Program: NUBLAO

március 24. 20h

Bár a Szimpla Kert a kialakult helyzetre való tekintettel határozatlan ideig zárva tart, a Lemming Program koncertjeit még is megtartják - zárt ajtók mögött. A koncerteket a Szimpla Youtube csatornáján élőben nézhetitek.