2020. utolsó keddje

Borongós időjárással közelít az év vége. Ez az utolsó keddi online ajánló a PORT.hu-n. Görgessétek szeretettel!

A Játékkészítő - pop-show-musical

Online, december 29., 09:00, 14:00

A Játékkészítő pop-show-musical fergeteges színházi sikere - két év alatt több mint 100 ezer gyerek és felnőtt nézővel - megmutatta, hogy tisztán hazai alapanyagból gyúrva létre lehet hozni olyan előadást, ami akár a Broadway színpadán is megállná a helyét. Most ágyból nézhető.


Álomutazó - mesemusical

Online, december 29., 09:00, 14:00

Az Álomutazó mesemusical egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Ki se kell mozdulni!


Frappáns szövegírás - online workshop

Online, december 29., 10:00

Azért hozták létre a Frappáns szövegírás tanfolyamot, mert megfigyelték, mi az egyik legfőbb oka annak, amiért nem indulnak be a brandek, személyes márkák. Ez pedig az, hogy nem elég ütősek a tartalmak, amelyeket létrehoznak. Azaz nem elég frappánsak a szövegek!
Tanuljatok meg jól írni ezen a tanfolyamon! A “Frappáns szövegírás” élő online rendezvény egy egész délelőttös webinárium keretében.


Budapest Bábszínház: 80 nap alatt a Föld körül

Online, december 29., 15:00

Phileas Fogg, a minden körülmények között rendíthetetlen nyugalmú angol úriember 1872-ben különös fogadást köt: vagyona felét teszi fel arra, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Jules Verne egyik legismertebb és leggyakrabban feldolgozott regényén generációk nőttek fel. Induljon az utazás!


Budapesti Operettszínház: Karácsonyi Csillagok - a Diótörő legszebb táncaival

Online, december 29., 15:00

Nincs karácsony Diótörő nélkül! – Különleges összeállítás prózai színész-sztárokkal és balett művészekkel! Az Operettszínház sztárjai és balettszólistái karácsonyi összeállítása, itt.


Gerendás Péter zenés irodalmi estje

Online, december 29., 17:00

Meséje van ennek a premiernek. Vastapsot kapott a Vasas Könyvtár korábbi költészetnapi műsorán a mostani fellépő. Rendhagyó ajándékként gondolt a könyvtár az akkori felvétel lejátszására, hogy valamiféle kárpótlást nyújtson, amiért ebben a fura évben oly sokat kellett zárva tartania. Ennek közvetítését láthatjátok most a Vasas Könyvtár Facebook-oldalán.


Budaörsi Latinovits Színház: Születésnap

Online, december 29., 19:00

Sokszor azok az emberek bántanak minket, élnek vissza a hatalmukkal, akiket szeretünk, akiknek sokat köszönhetünk. Gyerekek vagyunk, de nem csak a családunkban, hanem abban a demokráciában is, amiben élünk. Nem nőttünk fel. Gyerekként kezelnek minket, de ami még rosszabb, mi is gyereknek gondoljuk magunkat. Hagyjuk, hogy a nálunk erősebb, hangosabb mondja meg kik vagyunk, mit csináljunk és hol a helyünk. Klikk és néz!


Pesti Magyar Színház: Rómeó és Júlia

Online, december 29., 19:00

Szerelem, tiszta érzékiség, vad családi viszály, ifjak és szépkorúak ellentéte: örökké aktuális élethelyzetek. Tobzódó életvágy és végzetszerű halál oly költőiséggel és drámaisággal, hogy a világirodalom egyik legnagyszerűbb egyetemes szerelmes művét ünnepelhetjük a darabban.
Most a fotelből.


Átrium: Egy, kettő, három

Online, december 29., 19:00

Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülők megtud­ták, és útban vannak ide. Itt.


Dumaszínház: Kőhalmi Zoltán és Felméri Péter

Online, december 29., 19:00

Ibicsoki Zoltán, meteorbecsapódás-emlékhely, gesztenyével megdobált menyasszony, toló uszály, szotyi-vonal. Aki szereti a stand-up comedy műfaját, annak az előző kifejezések olvastán minden bizonnyal beugrik a Dumaszínház egyik legnépszerűbb humoristájának neve. Start!


Budapesti Operettszínház: Abigél

Online, december 29., 19:00

A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. A darab Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezéséről szól, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra. Most online nézhető.


Győri Nemzeti Színház: Menyasszonytánc

Online, december 29., 19:00

Erdélyben, egy románok, magyarok és zsidók lakta településen András éppen legénybúcsút tart. Házasodni készülne, de menyasszonyának nincsenek hivatalos iratai. A katolikus családban nevelkedett Rózsiról az esküvő előtt kiderül, hogy zsidó. A faluban elszabadulnak az indulatok.


Szent Efrém Férfikar: Canciones Ibéricas 2.

Online, december 29., 19:30

A Szent Efrém Férfikar óévbúcsúztató sorozata 2020-ban a paella, a siesta, a fiesta, a Jamón Ibérico, a Sangria, Gaudí, Picasso és Dalí hazájába röpíti a BMC közönségét. A célállomás: Spanyolország. Három estén keresztül szemezget a Szent Efrém Férfikar és meghívott vendégeik az Ibériai-félsziget rendkívüli gazdagságú zenekultúrájában. Kattints!


Budapesti Vonósok - Botvay 88

Online, december 29., 19:30

A Budapesti Vonósok Haydn és Mozart zenéjével köszöntik Botvay Károlyt születésnapja előestéjén. A Zeneakadémia professor emeritusa több mint hat évtizede a magyar zenei élet meghatározó alakja, szólistaként, kamarazenészként, zenekari szólamvezetőként, együttesalapítóként, művészeti vezetőként és – a szó lehető legtágabb ételemében – pedagógusként. Jó zenehallgatást!


Békéscsabai Jókai Színház: Balkán kobra (online premier)

Online, december 29., 19:45

Mi jut eszünkbe, ha azt halljuk: Balkán? Egy különleges, más világ, másfajta gondolkodás, feszes ritmus, tempó, lövöldözés, zene és talán egy kicsit a Kusturica által rendezett Macskajaj-féle őrület? Ivan Kušan és Tasnádi István művében mindez adott, kiváló karakterekkel fűszerezve, akik mindenre hajlandóak azért, hogy pénzhez jussanak. A közvetítés 19:45-től érhető el, az előadás 20 órakor kezdődik.


SoLaTi

Online, december 29., 20:00

A SoLaTi a Neo Soul, RnB és Hip-Hop stílusjegyeit ötvözi a jazz harmóniakészletével és összetett, előremutató formavilágával. A zenekar Tzumo szerzeményeit szólaltatja meg, de a darabok létrejöttekor jelentős szerep jut a zenésztársaknak és Kriszta szövegírói ambícióinak is.


Örkény István Színház: Zűrzavar 2045

Online, december 29., 20:00

2042-ben az Újorosz Birodalomban dúl az ellenállás. Elégedetlen emberek tízezrei fognak össze, hogy véget vessenek a féldiktatórikus, elnyomó vezetésnek. Vágyaik sokfélék, szövetségük ingatag, de indulatuk közös, ezért ijesztő. Egyetlen kormányzóság akad csak, ahol rend van és nyugalom, egy félreeső kis tartomány: Vengrija, azaz Magyarország. Itt tudod megnézni.


Radnóti Színház: Asztalizene

Online, december 29., 20:00

Térey János frivol és szatirikus korrajzot, keserű hangulatjelentést írt a 21. század első évtizedének Budapestjéről. Most online.


Online Fröccs Almási Kittivel: Egyszer lent, egyszer fent - Hogy lesz nekem jobb 2021-ben?

Online, december 29., 20:00

Ebben az előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszanak a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján. Online Fröccs!


Musical Slágerek 1. - Duett koncert Az Operaház Fantomja sztárjaival, Fonyó Barbarával és Csengeri Attilával

Online, december 29., 20:00

Ezen az estén a színház legsikeresebb produkciói közül Az Operaház Fantomja jól ismert dallamai csendülnek majd fel, művészeink személyes zenei kedvenceivel együtt. A duett koncert különleges zenei és személyes élményt nyújt, a hangulatot pedig látványos videóanyag teszi teljessé. Klikk!


HAVASI Online Concert Show (Stream: Europe)

Online, december 29., 20:00

Most hallhatók először a legújabb szerzemények, amelyeket Havasi Balázs a pandémia alatt komponált, de azok sem fognak csalódni, akik a mára már emblematikussá vált zenei tételeket szeretnék újra átélni. Online közvetítés a Budapest Arénából


Apokalipszis, csak nem most!

Online, december 29., 20:00

A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ című tudományos, szórakoztató interaktív élő előadássorozatának következő állomása egy rendkívül izgalmas témával foglalkozik! Stay Tuned!