Egyéb

Budapesti Operettszínház: Abigél

Online nézhető ONLINE
2020. december 29. (kedd) 19:00

Musical Szabó Magda regénye alapján.


Szabó Magda így ajánlotta fiatal hősnőjét:


"1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon…"


A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. A darab Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezéséről szól, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra.


Koreográfus: Lőcsei Jenő


Karmester: Szabó Mónika


Rendező: Somogyi Szilárd


Az előadás színlapja


A színházi hangulatot megidézve bár nem élő adásban, de a megszokott teátrumi ritmusban hirdetik online-előadásaikat. Az Abigél este 7 és 8 között bármikor indítható, de csak 11-ig látható. Kérik, hogy az előadás elindításánál és esetleges szüneteltetésénél vegyék figyelembe, hogy az előadás 23:00 (Central European Time, UTC+1) után már nem elérhető. Az előadás hossza: 190 perc.