2021 legemlékezetesebb filmes szexjelenetei

Van köztük éneklős, autós, kukkolós, és persze leszbikus apácás is.

Nem a tavalyi volt a legizgalmasabb év, már ami az erotikával átfűtött filmek minőségét és mennyiségét illeti, de azért így is akadt 10 figyelemre érdemes produkció. A válogatásba nemcsak érzéki, romantikus (vagy annak szánt) jelenetek kerültek be, de azok is, amelyek a furcsaságukkal sokkoltak.

Annette

A francia Leos Carax a merészen kísérletező filmjeiről híres (ilyen volt legutóbbi rendezése, a Holy Motors is), úgyhogy borítékolni lehetett, hogy nem egy hagyományos musicalt fog készíteni. A Sparks együttes két tagja által írt történetnek egy stand-up komikus (Adam Driver) és egy operaénekes (Marion Cotillard) a főszereplője, akik kezdetben őrülten szeretik egymást, de kapcsolatuk idővel megromlik.

A szereplők a film során végig a Sparks dalait éneklik – igen, még szex közben is. A történet első harmadában, amikor még tökéletes köztük az idill, duettben adják elő a We Love Each Other So Much című dalt. Egy erdőben kezdik, ahol kézen fogva andalognak, majd a hálószobában kötnek ki, és Adam Driver még az orális szex alatt sem hagyja abba az éneklést.

The Green Knight

Forrás: A24

 

David Lowery fantasyje, amely a magyar mozikat sajnos elkerülte, egy 14. századi verses lovagregény (Sir Gawain és a Zöld Lovag) feldolgozása, főszerepben Sir Gawainnal, Artúr király unokaöccsével, aki vállalja, hogy megküzd a Camelot várába érkező rejtélyes Zöld Lovaggal. A félelmetes külsejű idegen ajánlata: lecsaphat rá Gawain egy bárddal, de egy év múlva viszonozza az ütést. Az ifjú lovag egy suhintással levágja a Zöld Lovag fejét, aki ezt túléli és ellovagol. Egy évvel később Gawain útra kel, hogy teljesítse ígéretét.

A filmben Alicia Vikander kettős szerepben látható, az egyikben kézzel elégíti ki a Dev Pater által alakított Sir Gawaint, és bár meztelenkedés nem nagyon látható, az igen, ahogy a kézimunka eredménye azon a zöld selyemövön landol, amelyet a főszereplő az anyjától kapott.

A pornófilmeknek a „money shot” kötelező elemük, a lovagregényeknek nem volt az – eddig.

Sokk

Forrás: Millennium Films

 

Tanya Wexler akciókomédiája nem kapott hízelgő kritikákat, pedig az alapötlet sokat ígért. Kate Beckinsale egy olyan dühkezelési problémákkal küzdő nőt alakít, aki kénytelen egy elektrosokkolásra szolgáló mellényt viselni, nélküle ugyanis ámokfutó gyilkossá változna. A terapeutájának javaslatára randizni kezd, de amikor a partnerét megölik, lekerül róla a mellény, és elindul véres bosszút állni. Előtte viszont láthatjuk a randit betetőző szexet Jai Courtney és a 47 évesen is tökéletes formában lévő Beckinsale közt. (A film a Prime Videón érhető el.)

PVT CHAT

Forrás: Dark Star Pictures

 

Ben Hozie független filmje (a rendezés mellett írta, fényképezte és vágta is) az online szex világában játszódik, főszereplője a New Yorkban élő Jack, aki a nap nagy részét a monitorja előtt tölti. A pénzét online kártyajátékokkal szerzi, kikapcsolódásnak pedig „happy endes” masszázsokra jár. És törzsvendége egy szexchat oldalnak, ahol „Scarlet” a kedvence. A nő azt állítja, hogy San Franciscóban él, de Jack egy nap New Yorkban, a lakásához közel pillantja meg, és követni kezdi. Scarlet végül élőben is előad neki egy sztriptízes magánszámot, de a férfi (nem meglepő módon) csődöt mond. Julia Foxon, aki a Csiszolatlan gyémántban tűnt fel (újabban pedig mint Kanye West barátnője szerepel a médiában), mindenesetre semmi nem múlik. (A film a Mubin érhető el.)

Ammonita

Forrás: HBO GO

 

Francis Lee 1840-es években játszódó filmje két magányos nő egymásra találásáról szól. Egyikük a valóban létezett Mary Anning őslénykutató, a másikuk a depresszióval küzdő Charlotte, akit férje a távollétében Mary gondjaira bíz. A munkájának élő nőnek eleinte terhére van a fiatal feleség, de ahogy elkezdi beavatni az őslénykutatás szépségeibe, a kettejük közötti társadalmi és személyiségbeli különbségek oldódnak, és intenzív kötelék formálódik köztük.

Lee, aki előző filmjét is melegtémában készítette el (Isten országa), a kötelező szexjelenetet sem spórolta ki, a pontos „koreográfiát” viszont rábízta a két színésznő, Kate Winslet és Saoirse Ronan improvizációs képességeire. (A film az HBO GO-n érhető el.)

Titán

Forrás: YouTube

 

Julia Ducournau Arany Pálma-díjas botrányfilmje minden tekintetben a határokat feszegeti, legyen szó a történetmesélés szabályairól vagy az erotika ábrázolásáról, illetve definiálásáról. A Titán főhőse egy olyan fiatal nő, aki egy autószalonban hoszteszkedik (a gyakorlatban sztriptízel), amíg egy szép napon be nem kattan, gyilkos ámokfutásba kezd, utána pedig egy tűzoltó rég elveszett fiának adja ki magát, hogy elmeneküljön a törvény előtt. És közben teherbe esik egy szexi Cadillactől (!), az aktust pedig meg is csodálhatjuk. A látvány inkább bizarr, mint izgató, de a Crash rendezőjének, David Cronenbergnek biztos tetszett, és persze a fődíjat odaítélő Cannes-i zsűrinek is.

A kukkolók

Forrás: Prime Video

 

Michael Mohan író-rendezőt nem a kísérletezés érdekelte, ő egy „hagyományos”, régimódi erotikus thrillert akart készíteni, és sikerült is neki. A Montrealban játszódó történet főszereplője egy fiatal pár, akik beköltöznek életük első közös lakásába. Nem sokkal később felfedezik, hogy az ablakukból belátnak egy szemközti apartmanba, ahol egy férfi fotókat készít egy nőről,  majd szeretkezni kezdenek. A páros ettől kezdve rendszeresen kukkolja a szomszédokat, először távcsőt, majd egy lézeres lehallgatót is beszereznek.

A Hitchcock-féle Hátsó ablak ihlette csavaros sztori női főszereplője az a Sydney Sweeney, aki olyan sorozatokban szerepelt eddig, mint A szolgálólány meséje, az Éles tárgyak, az Eufória, és legutóbb A Fehér Lótusz, itt viszont a színészi kvalitásai mellett azt is bebizonyítja, hogy egyáltalán nem szemérmes. (A film a Prime Videón érhető el.)

Benedetta

Forrás: YouTube / Pathé

 

Az Elemi ösztön rendezője leszbikus apácákról készített kosztümös filmet.

Ennyi talán elég is lenne kedvcsinálónak, és nem is kell csalódnunk vagy meglepődnünk, ha csak azon nem, hogy a történet felvezetése és a képi világ is elég konzervatív. A XV. század végén játszódó film főhőse Benedetta, egy toszkán apácazárda lakója, aki életét a Krisztus iránti feltétlen alázat és szeretet jegyében éli. Gyerekkorától kezdve látomások gyötrik, amelyek egy új, fiatal apáca érkezésével egyre erotikusabbá válnak.

A szexuális elfojtások felszínre törése és a tiltott gyümölcs gyönyörei mellett Paul Verhoevent a zárdán belüli politikai és pszichológiai küzdelmek is érdeklik, és persze van pár provokatív csavar is a történetben. A holland rendező természetesen nem szégyellős a blaszfémia határait feszegető szexjeleneteknél sem, de akad pár meglepően vicces és sötét momentum is a filmben.

The United States Vs. Billie Holiday

Forrás: Hulu

 

Lee Daniels (Precious – A boldogság ára, A komornyik) új filmje az első híres dzsesszénekesnő, Billie Holiday (Andra Day) életének fontosabb fejezeteit mutatja be, közte viharos viszonyát Jimmy Fletcher FBI ügynökkel (Trevante Rhodes). Miután először összejönnek, a férfi elárulja őt, lebuktatja droghasználat miatt, később mégis figyelmezteti rá, hogy az FBI csőbe akarja húzni. Kettejük emlékezetes szexjelenetére ilyen előzmények után kerül sor egy hotelben.

A félelem utcája 2. rész: 1978

Forrás: NetFlix

 

A Netflix általunk is jól megdicsért trilógiája R. L. Stine gyerekkönyvein alapul, de a tinihorrorok egyértelműen a felnőtt közönségnek készültek. Jól bizonyítja ezt a 2. rész egy rövid jelenete, amelyben a Ryan Simpkins által alakított táborvezető egy kollégájával melegedik össze a bungaló pultján fényes nappal, úgy, hogy közben az ajtó tárva-nyitva. A slasherekben persze nem ritka, hogy szexelnek a tinik, általában ők halnak meg elsőként büntetésből, csak az aktust nem szokás mutatni. (A film a Prime Videón érhető el.)